Türk Girişimciler Silikon Vadisi’ndeki Girişimci ve Yatırımcılarla Buluşuyor!

Türkiye’yle bağı olan dünya vatandaşı kadınları bir araya getirmeyi amaçlayan TurkishWIN, 3 Eylül’de Murat Mediçeler, Barış Aksoy, Cavit Yantaç ve Leyla Alaton’un da katılımıyla gerçekleştirdiği lansmanla, “TurkishWIN TechConnect” Mentöring Programı’nın detaylarını paylaştı. Türkiye ile bağı olan dünya vatandaşı kadınların birbirlerine ilham ve güç vermesi amacıyla kurulmuş ilk paylaşım platformu olan TurkishWIN, “TurkishWIN TechConnect” Mentöring Programı’nı 3 Eylül Salı günü gerçekleştirdiği bir toplantıyla duyurdu. Detaylar haberimizde...

Türkiye’yle bağı olan dünya vatandaşı kadınları bir araya getirmeyi amaçlayan TurkishWIN, 3 Eylül’de Murat Mediçeler, Barış Aksoy, Cavit Yantaç ve Leyla Alaton’un da katılımıyla gerçekleştirdiği lansmanla, “TurkishWIN TechConnect” Mentöring Programı’nın detaylarını paylaştı. 

Türkiye ile bağı olan dünya vatandaşı kadınların birbirlerine ilham ve güç vermesi amacıyla kurulmuş ilk paylaşım platformu olan TurkishWIN, “TurkishWIN TechConnect” Mentöring Programı’nı 3 Eylül Salı günü gerçekleştirdiği bir toplantıyla duyurdu. TurkishWIN’in teknoloji/bioteknoloji girişimcilerini Amerika ve Türkiye’deki mentörlerle eşleştireceği ve Dell ana sponsorluğunda gerçekleştirilen yeni TurkishWIN TechConnect Programı, Microsoft Türkiye ofisinde yapılan bir yuvarlak masa toplantısıyla tanıtıldı. 

Toplantının açılış konuşmasını, TurkishWIN kurucusu Melek Pulatkonak yaptı. Pulatkonak konuşmasında şunları vurguladı: "TurkishWIN TechConnect’ Mentöring Programı ile amacımız, yurtdışında yaşayan ya da yurtdışı tecrübesi olan girişimci ve yatırımcıları, Türkiye’deki girişimcilerle buluşturmak. Şirket büyüklüğü kriterimiz yok, fikir aşamasındaki projeler de programımıza başvuruda bulunabilir. Network’ümüz bu program aracılığıyla birbirimize yatırım yapmamız için bir araya geldi. Kadınların başarı hikayelerini çoğaltmak ve paylaşmak çok önemli.” 

Dell Türkiye Ülke Müdürü Murat Mediçeler, “Türkiye’deki teknoloji girişimcilerinin katılabildiği TurkishWIN ‘TechConnect’ Mentöring Programının ana sponsoru olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. TurkishWIN ‘TechConnect’ programı ile katılımcılara kişisel deneyim ve network’lerimizden yararlanma olanaklarını sunarak onların bizim deneyimlerimizi kullanarak kendilerine iş hayatlarında yardımcı olabilmeyi hedefliyoruz. Dell olarak dünya çapında girişimcilere destek olabilmek en büyük amaçlarımızdan biri Dell Türkiye olarak geçtiğimiz haziran ayında ‘DWEN – Dell Kadın Girişimciler Ağı’ etkinliğinin dördüncüsüne ev sahipliği yaptık. Önümüzdeki dönemde de yatırımcılara yönelik desteklerimizi sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.

Intel Capital Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölge Direktörü ve TurkishWIN TechConnect Mentöru Barış Aksoy şunları söyledi: “‘TurkishWIN TechConnect’ Mentöring Programı bizi çok heyecanlandıran bir proje. Bu tip programlarda yeni girişim sahipleri çok profesyonel kadrolarla bir arada çalışma fırsatı yakalıyor. Biz de teknoloji alanında çalışan genç girişimcilerin yolunu açma imkanı veren böyle bir projeye hem mentör hem de destekçi olarak katkıda bulunmaktan çok mutluyuz.”

Microsoft Türkiye Yazılım Geliştirme Teknolojilerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cavit Yantaç şunları söyledi: “Türkiye’nin her yerindeki kadınların aklında güzel fikirler var ama bunları gerçekleştirecek desteği bulamıyorlar her zaman. Microsoft olarak 3 yıldan daha genç şirketlere yazılım desteği veriyoruz. Kuruluş aşamasında ihtiyaç duydukları Microsoft ürünlerinin lisanslarını ve bulut bilişim kullanım imkanlarını 3 sene için, ücretsiz olarak onlara sağlıyoruz. Yazılımdan başka girişimcilerin doğru network’lerle buluşmasını sağlıyoruz. ‘TurkishWIN TechConnect’ programına da yazılım ve teknolojik olarak doğru yolu görme desteği vereceğiz. TurkishWIN de bu genç girişimleri dünyaya bağlayacak.”

TurkishWIN üyesi Leyla Alaton ise şunları söyledi: “Bugün geldiğim noktada hem girişimciler hem de yatırımcılar için merkezi bir noktadayım. Her iki tarafta da yer almış biri olarak önemli bir çevre edindim. Bu anlamda TurkishWIN benim için değerli bir platform. Kadının ekonomik bağımsızlığını her zaman önemsedim. Türkiye’de de bunun artık farkına varıldığını görmek büyük bir motivasyon.”

“TurkishWIN TechConnect” Mentöring Programı nedir?

Ölçeklenebilir ve global bir iş ya da iş fikrine sahip tekno girişimcilerin katılabildiği programa ağırlıklı olarak kadınlar (yüzde 80) ve erkekler (yüzde 20) kabul ediliyor. Girişimciler ile mentörler on iki ay boyunca sekiz oturumda bir araya geliyorlar. 

Dell ana sponsorluğunda gerçekleştirilen “TurkishWIN TechConnect” Programı’na, Ashoka, Endeavor, New York’tan ERA, KAGİDER, Microsoft, Türkiye’den kuluçka merkezleri, TEPAV ve Urban Station paydaş olarak katılıyor. Marjinal Porter Novelli ve Webrazzi, programa halkla ilişkiler ve iletişim desteği veriyor. 

TurkishWIN TechConnect Mentöring Programı’na yapılan başvurular Eylül ayı içinde değerlendirilecek ve final listesinde yer alan adaylarla şahsen ya da Skype üzerinden görüşmeler gerçekleştirilecek. Ekim ayı içinde 2013-14 TechConnect girişimleri ilan edilecek. 

Ekim 2013-Eylül 2014 döneminde bire bir mentöring oturumları ve gruba özel etkinlikler düzenlenecek. Proje hakkında daha detaylı bilgi almak için Turkishwin Techconnect sayfasını inceleyebilir, başvurularınızı buradan yapabilirsiniz.

Unutmayın, başvurular (bu ay) Eylül ayı sonuna kadar devam ediyor.

Haberimizi kadın girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor