Az Sermaye ile Yapılacak İş Fikirleri

Kendi işinin patronu olmak isteyenler, küçük sermaye ile bu hayaline kavuşabilecek. Gıdadan eğitime kuyumdan kuru temizlemeciye kadar 50 bin TL'nin altında sermaye ile yapılabilecek 10 iş fikrini bir araya getirdik. İşte patron olmak için en uygun yatırım maliyetleri

Bugün Akşam gazetesi yazarlarından Aylin LÖLE'nin kaleme aldığı "50 bin TL'den az sermaye ile yapılabilecek en iyi 10 iş fikri" başlıklı yazısını okuma fırsatı buldum. Üzülerek söylüyorum ki paranın aslında her başlangıcın anahtarı olduğunu bir kez daha gördüm. Haberin devamını aşağıda bulabilirsiniz.

Kendi işinin patronu olmak isteyenler, küçük sermaye ile bu hayaline kavuşabilecek. Gıdadan eğitime kuyumdan kuru temizlemeciye kadar 50 bin TL'nin altında sermaye ile yapılabilecek 10 iş fikrini bir araya getirdik. İşte patron olmak için en uygun yatırım maliyetleri:

Metroda m2'si 250 $'a Mağaza

Ulaşım A.Ş.'nin 22 istasyonundaki kiralanabilir ticari alanlar 11 Kasım 2010 tarihinde ihaleye çıkarılacak. Alanlar yapılacak açık artırmayla m2'si 250 dolardan başlayan fiyatlarla kiralanacak. İstasyonlarda sadece ünlü markalar değil markasızlar da yerini alacak. TURYAP Yönetim Kurulu Üyesi Başak Soner, '4 yıl süreyle kiralanacak olan alanlar, takip eden yıllar için de kullanıcısına opsiyonlanacak' diyor.

3 Bin TL Yatır Sudan Kazan!

Normal içme suyunu alkali su haline getiren Alkalife'ın Türkiye'deki mümessili Vega Dış Ticaret, bayilik veriyor. Öncelikli olarak İstanbul, Ankara ve İzmir'i hedefleyen Alkalife Türkiye Yönetici Ortağı Hicret Akarsu, Alkalife bayiliğini almak isteyenlerin sadece 3 bin TL yatırım yapmasının yeterli olduğunu belirtiyor. Kar marjının yüzde 40'tan başladığını öne süren Akarsu, gelirlerden de hiçbir pay talep etmediklerini söylüyor.

10 Bin Euroya Arabada Souper Çorba!

'Souper Çorba'nın franchise bedeli 10 bin euro. Souper Çorba'lar; AVM'lerde corner ya da 20-30 metrekarelik mini dükkanlar şeklinde açılabiliyor. Açık alan Souper Çorba'lar için ise; Eminönü, Beşiktaş, Kadıköy gibi noktalar uygun görülenler arasında. Çorba arabalarında ürünler ise ısı iletmeyen kaplarda sunuluyor.

Yüzde 40 Kar Marjı ile Çocuk Oto Koltuğu Satın

KarayollarI Trafik Yönetmeliği'ndeki değişiklikle 'Çocuk oto koltuğu'nun 1 Haziran itibarıyla zorunlu hale getirilmesi, aileleri koltukçulara yöneltti. Beka Grup bünyesinde Avrupa'da üretilen Faugen oto koltukları Türkiye'ye sunuldu. Bayilik almak isteyen tüm firmaların, ortalama yüzde 40 kar marjıyla maksimum 20 bin TL sermaye ile toplu alım yapması mümkün.

İş tutmazsa yatırım maliyetini geri veriyor!

ÇITIR Usta, franchise olarak yatırımcılardan 20 bin TL talep ediyor. Yatırımcı belli bir dönem içerisinde müşteri kaybına uğrar ya da bulunduğu konumda tutulmaz ise yatırım maliyetinin belli bir kısmını geri alabiliyor. Çıtır Usta Yönetim Kurulu Başkanı Atilla Külekçioğlu, cadde veya toplu konut projelerinin yoğun olduğu bölgelerde bayilik hedeflediklerini belirterek, uygun gördükleri yerlere yatırım yaptıklarını söylüyor.

25 bin Dolara 'Lezzet Çiçekleri' Satabilirsiniz

Meyve ve keklerden oluşan sepetler hazırlayan 'Lezzet Çiçekleri'nin üreticisi Bonnyfood, franchise olmak isteyen adaylarda girişimci ve başarılı olma konusunda arzulu olmaları şartını arıyor. Sözleşme süresi 10 yıl olmakla beraber kurulum maliyeti franchise’ın kurulacağı yerin kapasitesine göre 25 bin dolardan yani 35 bin TL'den başlıyor.

Pilavcı Olmak 25 bin Dolar Kar Marjı ise Yüzde 150

Şu an 5 noktada faaliyet gösteren ve 2011'de 50 şubeye ulaşmayı hedefleyen İstanbul Pilav, yurtdışına da franchise vermeye hazırlanıyor. Eğer kiosk isteniyorsa gereken anlaşmalar sağlandıktan sonra 1 gün içerisinde tüm ekipmanları ile birlikte satışa hazır olarak pilav arabasının kurulumu yapılıyor. Corner istendiği takdirde; istenilen m2'ye, göre İstanbul Pilav'ın oluşturduğu tek tip corner dekorasyonu 15 gün içinde tamamlanıyor. Franchise giriş bedeli 25 bin dolar. Verilen bilgiye göre kar marjı ise yüzde 150.

Kiosk Bedeli Dahil 40 bin TL!

AİLE işi tekstili bırakıp 'Çikolata Fabrikası' adıyla el yapımı çikolata işine giren Berrin Gürcan, Teşvikiye'deki mağazasından sonra ilk şubesini Nişantaşı City's'de açtı. Çikolata fabrikası olarak yılbaşına kadar iki büyük AVM de daha olmayı planladıklarını belirten Gürcan, anahtar teslim kiosk için franchise bedeli dahil 40 bin TL istediklerini söylüyor. Çikolata fabrikası yatırımcılarının karı ise yüzde 50-70 arasında değişiyor.

50 bin TL'ye 'Çocuk Okulu' Açabilirsiniz

BESTE ve Adem Ruhbaş'ın 'Çocuk Okulu' adıyla kurdukları okul öncesi eğitim veren kurumda sanat atölyeleri ile yaratıcılık ve İngilizce derslerinin yanı sıra ahşap işleme, yemek yapma gibi el becerileri ve kendi kendilerine yetebilmeleri konusunda da eğitim veriliyor. İstenen bayilik bedeli ise 50 bin TL.

Sevgi ve Saygılarımızla

Erdem Öztürk / Girişim Haber

Bu içeriği 412.085 kişi okudu.
Kategori: İş Fikirleri, Reel Sektör, Yatırım, Bayilik / Franchise
Yazar Erdem Öztürk Hakkında

2006 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Uzmanı olarak yer alan yazar, 2010 Eylül ayından itibaren Kurucu Ortak olarak başladığı Girişim Haber servüneninde; 2014 Nisan ayına kadar girişimcilere ve kobi'lere yön veren haberler yayınladı. Yazar kariyerine bilişim sektöründe özel bir firmada Yazılım Uzmanı olarak devam etmektedir.

Yorumlar

aydın dedeoğlu
aydın dedeoğlu
özellikle testarossa cafe ile ilgili yazdıklarınızı okudum...fakat firmenın kendi sitesine girdiğim zaman karşılaştığım şeyle yayınladığınız konu arasında bir bağ kuramadım.Mekanın genişliği ya da yapı ve inşa giderlerine göre harcama değerleri yaklaşık € 75.000 - € 200.000 arasında değişebilir deniliyor firmanın kendi sitesinde.ayrıca belli miktarda olması gereken bir sermaye söz konusu...

40 m2  İtalyan kafe – barı.
Yerleşim:  Müstakil alanlar, tren ve metro istasyonları, üniversiteler, havaalanları, showroomlar ve plazalar
Konumun gerektiği ihtiyaca göre seçilen yiyecek ve içecek türleri
Yatırım giderleri: Yaklaşık € 35.000 - € 75.000 arası

Testa Rossa l’Espresso
40 – 100 m2’lik ayakta İtalyan kafe – barı.
Yerleşim: Alışveriş merkezleri, küçük yerleşim birimlerindeki ana caddeler, iş merkezlerinin yoğun olduğu yerler, büyük iş merkezleri
Konumun gerektiği ihtiyaca göre seçilen yiyecek ve içecek türleri
Yatırım giderleri: Yaklaşık € 75.000 - € 150.000 arası

Testa Rossa caffèbar
Genelde 100 m2 ve üstü alana sahip Klasik İtalyan caffèbar
Yerleşim: Yoğun şehir merkezleri, alışveriş caddeleri ve alışveriş merkezleri
Caddeye açılan geniş pencere ve teras tercih sebebidir.
Tüm Çeşitler: Spesiyal kahveler, alkolsüz içecekler, İtalyan aperatifleri  
Yatırım giderleri: Yaklaşık € 150.000 ve üstü

gibi seçenekler mevcut bu sitede.ve buda pek de sizin belirttiğiniz rakamlar ile uyuşmuyor...
Erdem Öztürk
Erdem Öztürk
Merhaba Aydın bey,

İlginiz, dikkatiniz ve yorumunuz için teşekkürler.

Yorumunuza bu kadar geç cevap vermemizin sebebi Testa Rosa Caffe'den konu ile alakalı haber bekliyor olmamızdır.

Yorumunuzdan sonra Test Rossa Genel Müdürlük Ofis Kordinatörü Mine hanımı arayarak konu hakkında bilgi almak ve belirtmiş olduğunuz hususları görüşmek için görüşme talep ettik. Mine hanım ofis dışında olduğu için henüz görüşme fırsatımız olmadı.

Yazının kaynağı Akşam gazetesinden Aylin hanım olduğu için yazıya müdahele etmeden yayımladık. Fakat Testa Rossa iş fırsatı ile ilgili bilgiler netleşene kadar haber içeriğinden Testa Rossa Caffe ile alakalı kısmını kaldırma kararı aldık.

Konunun takipçisi olacağız ve sonucu yine buradan bildireceğiz.

İlginiz ve bilgilendirmeniz için tekrardan teşekkürler.
yasemin polat
yasemin polat
Az Sermaye ile Yapılacak İş Fikirleri konulu başlığa ...sıfır sermayesiz iş fikirlerini bir yerde okumuştum ..çok uçuk olmayan  belki yüksek standartlarda değil ama çok cazip şeyler ...paylaşmak istedim sizlerle....


1-Merdiven silmek. Bugün piyasada 40 ila 100 ytl karşılığında (merkeze ve şehire göre)bina aralarındaki merdivenleri silebilirsiniz.Eğer ben erkeğim bu iş bana göre değil derseniz keyif sizin. Ayda 10 binayla 50 ytlye anlaşırsanız 50*10:500 ytl yapar. Unutmayın ayda en az 4 defa veya 8 defa silmeniz gerekli.

2-Esnaf vitrin ve cam temizliği. Sadece esnafların vitrin ve cam temizliğini yaparak para kazanabilirsiniz.Bir esnafın camını temizlemek ayda 50-100 ytl arası. Haftada iki gün yapılıyor.Ayda 8 kere ücret bir aylık alınıyor.

3-Hazır poşet içecekler Bir termos alıyorsunuz evde hazırladığınız sıcak suyu içine koyuyorsunuz.Toplu halde plastik bardak ve kaşık alıyorsunuz.Ve başlıyorsunuz işe.İşimiz hazır içecekler sektöründeki tüm ürünleri müşteri ayağına sunmak. çay,kahve,bitkisel çaylar,salep vs.. Hedef kitleniz taksiciler ve minibüsçüler olabilir.Mesela Üsküdardaki bir durakta hatırladığım kadarıyla minibüslerin işe başlama yerinde çay ocağı var.Ama müşteri bekleme noktalarında yok.Aynı şekilde bu taksicilerdede durum böyle.Bir başka hedef kitle olarak pazar yerlerini de seçebilirsiniz. Sebze meyve ve elbise satan pazarcılarda müşteriniz olabilir.Ve tabii ki esnaflarıda unutmamak lazım.Etrafında çay ocağı yoksa.

4-Kendinize güveniyorsanız izinli pazarlama yöntemi uygulayabilirsiniz.Bir bayiye gidin bu mobilya sektörüde olabilir diğer bir sektörde olabilir. Ve konuşun ben sizin ürünlerinizi tanıtmak için ev toplantıları düzenleyeceğim tanıtım standları kuracağım deyin.Ve karşılığında satılan üründen belli bir komisyon isteyin. Anlaşabilirseniz önce işi nasıl yapıcağınızı öğrenin.Ürün hakkında firma hakkında bilgiler edinin.Ve bir iş planı oluşturun. Örneğin bir koltuk takımı tanıtacaksınız.Ürünü fiyatını ve yapılacak taksitleri iyice öğrenin.Ve pazarlamaya başlayın. Ayrıntıya girmek isterdim ama uzun sürebilir. Farklı birkaç kategoride belirteyim.Bu işi dekorasyon yönündede uygulayabilirsiniz. Sizlere ilginç bir anımıda anlatayım. Bundan 4 sene önce Praktikerdeki 19 ytl'lik çadırları alıp 40 ytl'ye satmıştım.(Lokanta tarzı yerlere.)Ve 50 adeti bu şekilde satmıştım. Nasıl mı sattım.İlk önce ürünü alıp satmadım.Japonların (Jıt) Sıfır stoklu üretim sistemini biraz değişikliğe uğrattım.Sıfır stoklu sipariş sistemine çevirdim.Ve ürünün resmini alıp insanlara gösterip siparişlerini aldım daha sonra gidip ürünleri alıp dağıttım.Praktikerdeki satıcının yüzündeki şok ifadeyi hala unutamıyorum.Bu kadar çadırı ne yapacaksın!

5-Plastik doğramacılarla (pimapen-erpen bayileri gibi) ortak çalışabilirsiniz.Balkonları bilirsiniz birçoğu hala plastik doğrama çevrili değil.Plastik çevrili olanlarıda görmüşsünüzdür. Alın size güzel bir fırsat.Önce plastik doğramacıyla komisyon anlaşmanızı yapın.Sonra gidin balkonunda plastik doğrama olmayan bütün evlere teklif yapın. Aynı evlerde görüşme yapabildiğiniz evlerde balkondan bahsederken banyoyuda es geçmeyin.Küvet etrafındaki açık alandanda size bir iş fırsatı çıkabilir. İşin aslı fırsat çok.Ama bunları farketmek lazım.Birde önemli olan kazanırken kazandığınızı harcamaya dikkat etmeniz lazım
mehmet ali cömert
mehmet ali cömert
erdem bey bu girişimcilik konusunda sıfırdan başlayanları yönlendiren direktifler yerine kafa karıştıran yönetmelikleri sunuyorsunuz lütfen daha açıklayıcı bilgiler özet olarak verilebilir mi teşekkür ederim...
Erdem Özturk
Erdem Özturk
Merhaba Mehmet Bey,

Öncelikle yorumunuz için teşekkürler. Haberimiz Aylin LÖLE kaynaklı olmasından ziyade iş fikirleri konusunda girişimcilerimizi aydınlatmak adına tarafımızdan yayınlanmaya uygun görülüp yayınlanmıştır.

Bu haber haricinde girişimcilerimize "KOSGEB Kredisi Nasıl Alınır" başlıklı haberimizde kredi almak için yapılması gerekenleri aktardık. Kredi almaya hak kazandıklarında yapılacak destekleri "KOSGEB'den Girişimcilik Proje Destek Programı" başlıklı haberimizde girişimcilerimize bildirdik.

Sıfırdan başlayan girişimcilerimizi haberler zinciri ile yapmaları gerekenleri anlattığımızı düşünüyoruz. Bununla beraber önümüzde ki günlerde girişimcilerimize hap bilgi tadında girişimcilikte izlemeleri gereken yolları, karşılaşabilecekleri engelleri anlatan bir yazı dizisi hazırlamayı düşünüyoruz.

Sevgi ve Saygılarımızla
pingback
stepdergisi.com
Pingback from stepdergisi.com

Step Dergisi   –  Sosyal GiriÅŸim
ayşe
ayşe
güzel iş fikirleri yatırım yapacak girişimcilere faydalı olacağını düşünüyorum.
TAMER ERDEM
TAMER ERDEM
10.000 TL Sermaye ile sigorta acenteliği şubeliği açabilirsiniz ve kendi işinize sahip olabilir karıyer yapabılırsınız...
Konu ile ilgili detaylı bilgi için bizi aramanız yeterlidir...

TAMER ERDEM
SİGORTA
ARA.HİZM.LTD.ŞTİ.
Genel Müdürlük
Hürriyet Mah.267.Sok.No:16
(Kuveyt Türk Bankası Sok.)
0212 618 48 80
İş Fikirleri
İş Fikirleri
Makalenizi soluksuz okudum.Gayet güzel iş fikirleri paylaşmışsınız.Yeni girişimcilere faydalı olması dileği ile.
bilal karacomak
bilal karacomak
bu sitedeki en yeni haber en az 1 yada 2 yil eski gercekten cok girisimci bir haber sitesi olmus
seda
seda
faydalı buldum,devamını bekliyoruz
ogrencikariyeri.com
ogrencikariyeri.com
Haberimiz ogrencikariyeri.com tarafından alıntılandı: ogrencikariyeri.com/az-sermaye-ile-yapilacak-is-fikirleri
ali kahraman
ali kahraman
Gelecek internette kazanç ticarette. Şimdi çok cüzi bir sermayeyle eTicaret sektörüne girebilirsiniz. Üstelik ürün tedarik, kargo, müşteri hizmetleri gibi işlerle de uğraşmadan. Bu kazançlı iş için lütfen iletişime geçin.
destek@birincipazar.com
samsun oto kiralama
samsun oto kiralama
merhabalar

Harika paylasımlar ve bilgiler.Belkide kimlerin hayatlarını değiştiriyor kim bilir.Bu paylaşımlar insanın ufkunu açıyor bence,her alandan iş imkanı var
kadir özübek
kadir özübek
merhabalar..
çok güzel iş fikirleri var hepinizin fikrine sağlık
arkadaşlar ben 3000-6000 nüfuslu bir ilçede ikamet ediyorum nasıl bir iş kurabilir ve kazanabilirim yardımcı olur musunuz ?
şimdiden teşekkür ederim
halil
halil
kocaelinde 2 el eş ya işi yapıyorum ceket pantolon gömlek hırka süeter kitap ayakakabı ürünlerim bay bayan siparişlerinizi bekliyorum halil_19_41@hotmail.com
aylin
aylin
Belkide kimlerin hayatlarını değiştiriyor kim bilir.Bu paylaşımlar insanın ufkunu açıyor bence,her alandan iş imkanı var
halil can
halil can
kocaelinde badana boya ve kaynak işi yapmak isitoyrum halil_19_41@hotmail.com

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor