1773 İTÜ Teknopark, Girişim Hızlandırma Programı’nın ikincisi ile girişimcilik yolculuğuna başlamak isteyenler için harika fırsatlar sunuyor. Hızlandırma programına başvurular 30 Eylül'e kadar alınacak. İşte detaylar..
1773 Girişim Hızlandırma Programı, girişimcilere kapsamlı bir destek ve eğitim paketi sunarak iş fikirlerini gerçeğe dönüştürmelerine yardımcı olmayı amaçlıyor. Program, birçok farklı eğitim, seminer ve mentorlük hizmetlerini kapsayarak girişimcilerin her adımda yanlarında olmayı hedefliyor.
Katılımcılarına iş fikirlerini geliştirme, iş planı oluşturma, pazar araştırması yapma, ürün geliştirme, finans yönetimi, pazarlama ve satış stratejileri gibi konularda kapsamlı eğitimler sunacak olan bu Hızlandırma Programı, ayrıca, deneyimli mentorlar eşliğinde bireysel danışmanlık ve rehberlik hizmetleri de sağlanacak.
Programa kimler başvurmalı?
Program sadece fikir aşamasındaki girişimleri değil, her aşamada İTÜ’nün desteğinden faydalanabilecek, büyümesini daha da hızlandırmayı isteyen girişimleri hedefliyor.
Kaç gruba hızlandırma desteği verilecek?
3 aylık dönem halinde işleyecek programa, her dönemde kontenjan dahilinde girişim kabul edilecek. Bu girişimleri tüm Türkiye’den gelecek başvurular içinden, İTÜ öğrencisi veya mezunu kurucuları olan girişimlerden, akademik girişimcilerden ve Ginova da düzenlenen Jumpstart eğitimlerini tamamlamış demoday de derece elde eden girişimcilerden seçilecek.
Hangi teknoloji alanları başvurabilir?
Seçim kriteri olarak iş fikirlerini belirli bir aşamaya getirmiş, daha önce fikrini müşteri önünde denemeye yönelik çaba göstermiş ve bir takım sonuçlar almış girişimlere öncelik veriliyor. Program, sadece yazılım, oyun, mobil uygulama gibi alanlarla sınırlı değil, İTÜ’nün 13 ayrı fakültesinde eğitim ve öğretimi sürdürülen teknoloji alanları başta olmak üzere tüm teknoloji girişimlerine açık.
Hızlandırma programının yapısı nasıl?
Bu yeni programda kalabalık gruplar halinde standart eğitimler ve doğrudan girişimcilik tecübesi sınırlı mentörler olmayacak. Seçilen her girişimin her biriyle önce bir ihtiyaç analizi çalışması yapılacak. Girişimcilerle birlikte belirlenen gelişme ve destek ihtiyaçlarına göre her bir girişim için özel bir gelişim programı uygulanacak.
Süreç boyunca tüm gruplar kendi ihtiyaç durumlarına ve satış performanslarına uygun melek yatırımcı ve yatırım fonlarıyla tanıştırılacak, yatırım süreçlerinde girişimcinin yanında müzakere ve hukuk desteği de verilecek. Girişimcilere fikri mülkiyetlerini korumaları için patent ve markalaşma desteği verilecek.
Programa katılımın bir bedeli var mı?
Bu seçkin program, girişimcilerden hiçbir bedel veya hisse opsiyon karşılığı istenmeden verilecek. Tek beklenti başarılı girişimci grupların program süresince işleriyle birlikte sadece bu programı takip etmeleri.
Doğru odaklanma amacıyla, aynı anda birden fazla kuluçka veya hızlandırma programını takip eden grupların, bir önşart olarak program süresince sadece bu hızlandırma programı ile çalışması isteniyor.
Program sonrası destekler sona mı eriyor?
Üç aylık dönemin sonunda başarılı girişimler 1773 İTÜ Teknopark’a proje başvurusu yaparak kuluçka merkezinde teknopark desteklerinden yararlanan firmalar arasına katılmaya davet edilecek. Ayrıca programa kabul edilmiş tüm gruplarla iletişim kesilmeyip, hazır olduklarında kuluçka merkezine davet alacaklar.
Son başvuru tarihi 30 Eylül 2024!
1773 İTÜ Teknopark bünyesinde gerçekleştirilen ve son başvuru tarihi 30 Eylül 2024 olan 1773 Girişim Hızlandırma Programı hakkında detaylı bilgi için 1773ituteknopark.com/hizlandirma adresini inceleyebilir, başvurunuzu buradaki formdan yapabilirsiniz.
Başvuru süreci, girişimcilik potansiyeli olan herkesi kucaklayacak şekilde herkese açık. İster henüz iş fikrinizle başlangıç yapmış olun, isterse girişimcilik deneyiminizi bir üst seviyeye taşımak isteyin, program size uygun destek ve eğitimleri sunmak istiyor. Girişimcilik yolculuğunuzda yanınızda olacak bu değerli fırsatı kaçırmamak için hemen başvurun!
Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.