Girişimcilerin En Çok Kullandığı Kredi Çeşitleri

Yeni iş kuran veya kurmayı hedefleyen girişimcilerin çoğu zaman finansmana ihtiyacı olur. Bu ihtiyaçların karşılanması, ilgili girişimin ayakta kalabilmesi ya da büyüyebilmesi için çok büyük bir önem taşır.

Yeni iş kuran veya kurmayı hedefleyen girişimcilerin çoğu zaman finansmana ihtiyacı olur. Bu ihtiyaçların karşılanması, ilgili girişimin ayakta kalabilmesi ya da büyüyebilmesi için çok büyük bir önem taşır. Girişimcilerin finansman ihtiyacı konusunda en çok tercih ettikleri ise banka kredileridir. Bankadan çekilen krediler ile girişimcilerin her türlü ihtiyacının karşılanması mümkün olabilir. Peki, söz konusu girişimcilerin en çok kullandığı kredi çeşitleri nelerdir? Dilerseniz, fazla vakit kaybetmeden bu sorunuzu yanıtlayalım ve bu noktada yardımınıza en çok koşan iki kredi çeşidini daha yakından tanıyalım! 

İhtiyaç Kredisi

Girişimcilerin en çok kullandığı kredi çeşitleri söz konusu olduğunda, hiç şüphesiz ihtiyaç kredisi öne çıkar. Çünkü işletmelerin aklınıza gelebilecek her türlü ihtiyacının karşılanması için, işletme sahibi girişimciler tarafından bireysel ihtiyaç kredisi talep edilebilir. Peki, ihtiyaç kredileri hangi konularda girişimcilerin yardımına koşar? Gelin, bu sorunun yanıtını kısa bir liste halinde aktaralım:

  1. İşletmeyi Büyütmek

Bir girişimci olarak, yeni kurduğunuz işinizde daha geniş kapasiteli bir hizmet sunmak ya da ürün çeşitlerini artırmak gibi hedeflerle işinizi büyütmek isteyebilirsiniz. Finansman ihtiyacını karşılamak için ise ihtiyaç kredisi seçeneğinden faydalanmak en doğru tercih olabilir. Bu noktada siz de ihtiyaç kredisine başvurabilir, aldığınız destekle işletmenizin ihtiyaçlarını karşılayabilirsiniz. Böylece zamanla işinizi de çok daha rahat bir şekilde büyütebilirsiniz.

  1. Envanteri Genişletmek

İhtiyaç kredisinin elinizi rahatlattığı durumlardan biri de envanterinizi genişletme konusunda yardımınıza koşmasıdır. Stokları çoğaltmak ve envanteri genişletmek, girişimcilerin her daim planları dahilindedir. Zira envanteri genişletmek birçok noktada fayda sağlar. Nitekim satış hedeflerinin yakalanması için envanterlerin sık sık genişletilmesi ve stokların da yenilenmesi şarttır. Nakit ihtiyacı ise doğal olarak bu dönemlerde daha fazladır. Bireysel ihtiyaç kredileri, bu konuda da girişimcilere fazlasıyla destek olur.

  1. Yeni Bir Şube Açmak

Büyüme hedeflerinin yakalanması için şube sayısının çoğalması, bazı sektörlerde zorunlu hale gelir. Yeni bir şube açmanın maliyeti ise her zaman düşük rakamlara tekabül etmez. Birikimler yetmediğinde devreye bankalar tarafından sunulan kredi seçenekleri girer ve bunlar arasında da en cazip olanı yine ihtiyaç kredisidir.

  1. Personele Yatırım Yapmak

Personelin şirket içi eğitim alması, yabancı dil öğrenmesi gibi amaçlarla da bir bütçe ayırmak gerekebilir. Personele yatırım yapmak, ilgili girişimin geleceğine yatırım yapmaktır. Bu noktada oluşacak finans ihtiyacının karşılanması için yine kredi başvurusu yapmanız doğru bir karar olur.

  1. Borçları Ödemek

Bir girişimci için borçların sürekli birikmesi gibi durumlar söz konusu olabiliyor. Biriken borçları ödemek ve mali anlamda düzlüğe çıkmak hedeflendiğinde de banka kredilerinden yardım alınabiliyor. Bu borçlar; geçmiş kredilerin geri ödemeleri, kredi kartı harcamaları, farklı şirketlere yapılması gereken ödemeler ya da faturalar olabilir. Tüm borçların kapatılması ya da acil olarak yapılması gereken ödemelerin gerçekleştirilmesi için de girişimciler için sunulan kredilerden faydalanılabilir.

Yukarıda 5 madde sıraladık ancak bu listeyi uzatmak mümkündür. Örneğin, kimi zaman personele özel eğitimler verilmesi gerekebilir. Bu eğitimler için anında bir bütçe ayırmak oldukça zor. İşte bu durumda da ihtiyaç kredisi yardımınıza koşar. Diğer yandan, kimi zaman da girişimciler yeni bir iş fırsatı yakalar ve bu fırsatı değerlendirmek için de finansman desteğine ihtiyaç duyar. Dolayısıyla ihtiyaç kredisinin bu noktada da devreye girebildiğini belirtelim.

İhtiyaç kredisi, uzun vade seçenekleri sunuyor olması nedeniyle, girişimcilerin en çok tercih ettiği kredi türlerinden biridir. Alınan kredinin 36 aya kadar uzayabilen vadelerle geri ödemesi yapılabilir. Dolayısıyla girişimcilerin aldığı kredi tutarını kısa bir sürede ödeme zorunluluğu ortadan kalkar ve ekonomik anlamda zorlanmaları gerekmez.

Ayrıca bu kredi türünün pek çok farklı ihtiyacın karşılanması için kullanılabiliyor olması da önemli! Özellikle hiçbir şekilde dosya masrafı almayan ve düşük faiz ile kredi kullanma imkanı sunan Enpara.com, nakit ihtiyacı olan girişimcilerin imdadına yetişiyor. Enpara.com üzerinden ihtiyaç kredisi hesaplama işleminin kolaylıkla yapılabildiğini, vade seçeneklerinin görülebildiğini ve aynı şekilde aylık taksit tutarlarının da net bir şekilde öğrenilebildiğini aktarmış olalım.

Ekpara

Nispeten düşük tutarlarda bir nakit ihtiyacınız olduğunda Enpara.com’un sunduğu ‘Ekpara’ seçeneğinden de faydalanabilirsiniz. 25.000 TL’ye kadar çıkabilen kredi tutarının yanı sıra kullanım süresinin de 90 güne kadar uzayabildiği bilgisini belirtelim. Girişimcilerin beklenmedik masraflar karşısında finans ihtiyacının karşılanması için bu seçenek de değerlendirilebilir.

Ekpara, vadesiz TL hesabına bağlı olarak çalışan bir kredi limiti olduğundan vadesiz TL hesabınızın olması koşulu aranıyor. Kısa zamanlı nakit ihtiyacının karşılanması konusunda işletmelerin en büyük yardımcılarından biri olan Ekpara seçeneğini de daha yakından inceleyebilirsiniz.

Enpara.com’u ziyaret etmeniz durumunda hangi kredi seçeneklerinin size daha uygun olduğunu tespit etmeniz de bir hayli kolaylaşır. Bu sayede faiz oranlarını öğrenebilmek için uzun araştırmalar yapmak zorunda kalmazsınız. Zira güncel faiz oranlarını da web sitesinde bulabilirsiniz. Böylelikle talep ettiğiniz tutarın geri ödemesini ayda kaç TL olarak yapacağınız gibi konularda da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor