Tekne ve Yat Sektörünü Buluşturan Pazaryeri Girişimi: Teknende!

Türkiye'de tekne ve yat sahiplerinin ihtiyaç duyduğu hizmet ve ürünleri tedarikçi ile buluşturan pazaryeri platformu Teknende, "Lüks değil ihtiyaç" mottosuyla denize açılmanın lüks veya sıradan bir hobi olmadığını iddia ediyor.

2021 Mayıs ayında girişimci İlhan Elibol tarafından kurulan Teknende platformu, tekne ve deniz aracı sahiplerinin denizde yaşamsal ihtiyaçlarını ve tekne bakım ihtiyaçlarını karşılayabileceği online bir girişim. Tedarikçi çözüm ortaklarıyla birlikte çalışan platform, tekne sahiplerinin hizmete ulaşması için bir pazaryeri görevi görüyor.

Teknende’den yararlanan kullanıcılar; yat temizliği, güverte boya işlemleri ve VIP transfer gibi birçok hizmetten faydalanabiliyor. Tabii, Teknende’nin tüm faaliyetleri tekne bakımıyla sınırlı kalmıyor. Girişim sayesinde, denizde erişilebilirliği olmayan hizmetler de tekne sahiplerine ulaştırılabiliyor. Diyelim ki evcil hayvanınızla ilgili bir durum oldu ve veterinere ulaşmanız lazım; Teknende, iş birliği içinde olduğu partnerleriyle birlikte veterineri teknenize getirebiliyor. Sağlık ve kişisel bakım hizmetleri de sunan yerli girişim, teknenizde saçınızı kestirmeniz için kuaför de yönlendirebiliyor.

İlhan Elibol’un tekne bakım süreçlerinde şahit olduğu sorunlardan yola çıkarak ilk temellerini attığı girişim, geçtiğimiz yıl içinde Voyage Easily ismiyle hayata geçmiş. İlk adımları takip eden süreçte “Teknende hayat evinden daha rahat” sloganına kavuşan girişim, ismini de Teknende.com olarak değiştirerek küçük bir yenilenme yaşamış.

Tamamiyle denizcilerden oluşan girişim ekibi, Yatchworks ve Hempel Boya gibi isimlerle birlikte çalışıyor. Girişimin hem Türkiye’den, hem de Avrupa’nın belirli bölgelerinden iş birliği içinde olduğu çözüm ortakları bulunuyor. Bu çözüm ortakları, yerli girişimin Avrupa başta olmak üzere uluslararası sulara açılmasında kilit bir rol oynuyor. Girişimin mevcut çözüm ortaklarının bir kısmı; İspanya, Yunanistan ve Ukrayna‘da konumlanıyor.

Kuruluşundan bu yana hiçbir yatırım almadığı ifade edilen Teknende, Türkiye’de yaklaşık 1000 tekne sahibine ulaşmış durumda. Girişim, yıl sonuna kadar bu sayıyı 17.000’e çıkararak hizmet ağını ciddi ölçüde büyütmek istiyor.

Türkiye'de tekne ve yat sahiplerinin ihtiyaç duyduğu hizmet ve ürünleri tedarikçi ile buluşturan pazaryeri platformu Teknende ve hizmetleri hakkında daha detaylı bilgi için teknende.com web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tekne ve yat seyahti planlanamyı düşünen okurlarımız ve bu sektörde faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor