Araç Kasko Değeri Nasıl Belirlenir? (Online Hesaplama Aracı)

Kasko sigortası hırsızlık, yanma, çarpma gibi özel durumlarda araçlarda oluşabilecek maddi zararları belirli kurallar kapsamında karşılayabilen bir sigorta türüdür. Peki, araç kasko değeri nasıl belirlenir?

Zorunlu Trafik Sigortası haricinde araç sahipleri talepleri doğrultusunda bu özel sigortadan yararlanabilirler. Kasko değeri ise aracınızın kasko sigortasının fiyatını belirlemede baz alınan özel bir değerdir.

Kasko Değeri Nasıl Hesaplanır?

Araçlara ait özel kasko değeri hesaplanacağı zaman ilgili birlikler tarafından her ay yenilenen kasko değer listesi motorlu kara taşıtları için baz alınır. Kasko değer listesinde araçların markası, modeli ve yaşına göre belirlenmiş değerler bulunur. Standart teminatlar içeren araç kasko değerleri de mevcuttur.

Bu noktada unutulmaması gereken önemli bir nokta Türkiye Sigorta Birliği tarafından belirlenen kasko değer listesindeki tavsiye niteliğindeki değerlerin bulunmasıdır. Araç bilgileri, sahibine ait olan bilgiler ve istenen ek teminatlara göre kasko değeri hesaplamalarında farklı sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu sebeple, farklı hesaplamaların göz önünde bulundurularak hareket edilmesi oldukça önemlidir.

Kasko değeri hesaplamasında araç markası, modeli ve yaşı gibi özel bilgilerle beraber araç sahibinin yaşı, ehliyet sahibi olduğu süreler, mesleği, ikameti ve istediği ek teminatları da önem taşır. Aynı marka araçlarda da farklı kasko değerleri ortaya çıkabilir.

Araç Bilgileri ve Kasko Değeri Üzerindeki Etkileri Nelerdir?

Aracın yaşı ne kadar artarsa kasko değeri o kadar azalabilir ancak kasko primi de artış gösterebilir. Aracın yaşının düşük olmasında kasko bedeli artış gösterebilir. Bu durumun sebebi araç yaşının artmasıyla beraber masraflarının da yükselmesidir. Aynı zamanda araca ait olan eksik veya hasarlı parçaların teminatının zorluğu da oranları etkiler.

Araç sahibinin mesleği ve çalıştığı kurumlara farklı fiyatlandırmalar söz konusu olabilir. İndirim oranları bu tür durumlara göre değişkenlik gösterir. Koşullara ek olarak kasko sigortası çeşitleri ve kasko sigortasına dahil edilmesine istenen ek teminatlar da kasko değeri hesaplamasında etkilidir.

Kasko değer listesi 2022 için Generali hesaplama aracını da tercih edebilirsiniz. Elde edebileceğiniz bilgiler doğrultusunda özel araç kasko değerinin ne şekilde belirleneceğini ve diğer ayrıntılarını öğrenebilirsiniz.

Bu içeriği 1.009 kişi okudu.
Kategori: Yaşam

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor