15 Temmuz'u Unutmadık, Unutmayacağız ve Unutturmayacağız!

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilemeyen Hain FETÖ Darbesi'nin aziz ve cesur milletimiz tarafından bastırılmasının yıldönümünde, şehit ve gazi bütün 15 Temmuz kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Türk Milleti olarak tarih boyunca tüm dünyaya örnek olmayı başardığımız gibi, demokrasi süreçlerinde de sergilediğimiz birlik ve beraberlik tutumu ile bunu başaran bir milletiz. Özellikle son 70 yıldır ülkemiz üzerine oyunlar oynayan güçlere vermemiz gereken mesajı 15 Temmuz 2016 gecesi millet olarak net bir şekilde yine verdik.

Girişim Haber olarak, gurur duyduğumuz (15 Temmuz başta olmak üzere) (tarih boyunca, bildiğimiz ve bilmediğimiz) tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise minnetle anarak, hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız!

Türk iş dünyasının önemli sivil toplum kuruluşları da, gündemlerinin en üstüne taşıdıkları "15 Temmuz Zaferi"nin çoşkusunu, demokrasi ile milli birlik ve beraberliğin önemi konusunda farkındalıklarını yayınladıkları mesajlar ile kamuoyuna duyurdu. İşte o mesajlar;

DIŞ EKONOMİK İŞİLİŞKİLER KURULU (DEİK):

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ile ilgili bir mesaj yayımladı. Olpak açıklamasında şunları kaydetti:

"FETÖ terör örgütünün, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne göz diktiği hain darbe girişiminin üzerinden tam dört yıl geçti. Birçok insanımızın şehit ve gazi olduğu o kara günde, ülkemiz tüm dünyaya örnek teşkil eden bir milli birlik ve beraberlik duruşu göstererek, demokrasimize kasteden bu hain yapılanmaya geçit vermedi. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın gösterdiği kararlılık, devletimizin kudreti ve halkımızın tek vücut hareket etmesiyle, egemenliğin kayıtsız ve şartsız milletin olduğunu bir kez daha ispatladık. 15 Temmuz 2016'da memleketimizi karanlığa boğmaya çalışan vatan hainlerine karşı cansiperane bir mücadele gösteren tüm demokrasi kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü vesilesiyle acı tecrübelerimizi bir kez daha göz önünde bulundurarak, Türkiye'nin aydınlık geleceği için daima demokrasiden güç almamız ve terörün her türlüsüyle kesintisiz şekilde mücadelemizi sürdürmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu güzel ülkenin ve aziz milletimizin bir daha böylesi elim hadiseler yaşamamasını temenni ediyoruz.

Türkiye, tarih boyunca yerel ve küresel ölçekli pek çok zorluğun üstesinden gelmeyi bildi. Ülkemiz siyasi, ekonomik ve sosyal anlamda biriktirdiği tüm tecrübeleri, "Güçlü Türkiye" vizyonu için birer kazanıma dönüştürdü. Bugün, dünyanın en büyük 20 ekonomisi arasında yer alan Türkiye, tüm dünyayı tehdit eden COVID-19 pandemi sürecini de en az hasarla atlatıyor. Olumsuzluklara karşı dimdik olan güçlü duruşumuz, daima insan odaklı devlet anlayışımız ve dayanışma ruhunu özümsemiş milletimiz sayesinde, sarsıcı sonuçlar doğuran küresel salgın sınavında da topyekûn bir mücadele içindeyiz. Sağlık alanında gösterdiğimiz başarıyı, devletimizin sunduğu desteklerle ekonomiye ve tedarik zincirini kopartmadan ticarete taşıyarak yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Biz de, Türk iş dünyasının lokomotif platformu Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu olarak, ülkemiz adına üstlendiğimiz ‘Ticari Diplomasi' vizyonu doğrultusunda, dünyanın dört bir yanına yayılmış 146 iş konseyimizle ‘daha fazla ticaret' için gece gündüz demeden ülkemiz için çalışmaya devam ediyoruz. Çalışmalarımızı yürütürken, dört yıl önce olduğu gibi demokrasi mücadelemizi de dünyaya anlatmayı sürdürüyoruz. Türkiye'nin dış ticarette yeni rekorlara imza atması ve yeni normal düzende sanayisinden yatırım ortamına kadar dünyanın parlayan cazibe merkezi olması amacıyla faaliyetlerimize devam ediyoruz.

Önümüzdeki dönemde DEİK olarak, Ticaret Bakanlığımızın koordinasyonu ile sürdürdüğümüz küresel ticaret yolculuğumuzda, Türk iş dünyası adına gücümüzü tüm dünyaya taşımaya azimle devam edeceğiz. Devletimiz ve milletimizden aldığımız itici güç ile Türk diaspora temsilcilerimizle birlikte dünyanın her yerinde demokrasi mücadelemizi inatla sürdüreceğiz. Türkiye'nin 2023 vizyonu ve küresel hedefleri için ekonomik ve ticari açıdan üzerimize düşen her görevi eksiksiz şekilde yerine getirmeyi, ülkemize karşı sorumluluğumuz gereği bir borç biliyoruz."

TÜRKİYE İHRACATÇILAR MECLİSİ (TİM):

15 Temmuz hain darbe girişimine karşı milletin destansı mücadelesinin 4. yıl dönümünde, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) anma töreni düzenledi. Törende, darbe girişimine direnirken canını hiç çekinmeden feda eden kahraman şehitlerin anısına 251 güvercin uçuruldu.

TİM Başkanı İsmail Gülle “O gece nasıl ki bu millet bir an için bile geri dönmeyi düşünmediyse, aynı günün sabahında ihracatçılar olarak yılmadan, yorulmadan mücadelemizi sürdürdük. Hamd olsun ki, milletimizin hainlere attığı tokadın devamını ihracat ailesi olarak bizler de rekorlarla getirdik” dedi.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Dış Ticaret Kompleksi'nde anma töreni gerçekleştirdi. Törene TİM Başkanı İsmail Gülle, TİM Yönetim Kurulu Üyeleri, Birlik Başkanları ve delegeleri, üzerinde şehitlerin fotoğraflarının bulunduğu yaka kartı, kırmızı tişört ve ellerinde Türk bayraklarıyla katıldı. Törende İstiklal Marşı ve Saygı Duruşunun ardından demokrasi şehidi 251 vatandaşın anısına 251 güvercin uçuruldu. Ayrıca Dış Ticaret Kompleksi'nde şehitlerin fotoğraflarının yer aldığı “15 Temmuz Şehitlere Saygı Köşesi” oluşturuldu.

Törende konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, geçtiğimiz yıl da şehitler için TİM Genel Merkezi'nin bahçesine fidan diktiklerini hatırlatarak “Şehitlerimiz adını TİM'de yaşatıyoruz. Bu ulusun her ferdi birer bayraktır, şehitlerimizin her birini kalbimizde taşıyoruz” dedi.

TÜRKİYE ODALAR VE BORSALAR BİRLİĞİ (TOBB):

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Hisarcıklıoğlu mesajında, ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadıklarını ve unutmayacaklarını vurgularken, milli irade dışında bir seçeneğe asla boyun eğilmeyeceğini ifade etti.​TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu mesajında şu ifadelere yer verdi:

 “15 Temmuz 2016 hain darbe girişiminin 4. yıldönümündeyiz.  Ülkemizin istiklaline ve istikbaline yapılan bu alçakça saldırıyı unutmadık ve Allah’ın izniyle unutmayacağız. Türk milleti gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan bir idareyi meşru kabul etmeyeceğini, demokrasi ve milli irade dışında bir seçeneğe de asla boyun eğmeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.

Milletimizin dirayetiyle, ülkemizi kaba kuvvetle teslim almaya kalkanlara karşı tarihi bir set çekmiştir. Birlik ve beraberliğimizi kimsenin bozamayacağı görülmüştür.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, milletimiz cesaretle, ferasetle ve inançla vatan savunmasında yer almış ve bu milli direnişle yeni bir destana imza atmıştır.

Fetö terör örgütü mensuplarına karşı vatan savunmasında iman dolu göğüslerini siper eden vatan evlatlarımızla hepimiz iftihar ediyoruz. Türk iş dünyası olarak, aynı ruh ve aynı inançla çalışmayı sürdürüyoruz. Türkiye’nin dünyanın en büyük ekonomileri arasında yerini almasını da yine hep birlikte çalışarak sağlayacağız. Tarihe geçen bu destansı demokrasi mücadelesinde hayatını kaybeden milli direnişin kahraman şehitlerine Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabırlar diliyoruz, gazilerimizi minnetle anıyoruz.”

MÜSİAD:

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 15 Temmuz Darbe Girişimi’nin dördüncü yıldönümü ve 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Kaan, açıklamasında şunları kaydetti:

"4 yıl önce, Türkiye Cumhuriyeti tarihine bir hainlik ve zalimlik nişanesi olarak kaydedilen 15 Temmuz Darbe Girişimi’ni, aradan geçen zamana rağmen HALA ilk tank sesinin duyulduğu andaki kadar güçlü bir öfkeyle kınıyoruz.

Dünyanın gözleri önünde yaşanan bu demokrasi katline, tüm dünyaya ders olacak nitelikteki cevabı, en mert ve yiğit şekliyle Türk Milleti vermiş, demokrasisine, vatanına ve devletine sahip çıkmanın tarihte eşine ender rastlanan bir örneğini canı pahasına sergilemiştir.

15 Temmuz gecesinde; genciyle, yaşlısıyla, kadın ve erkeğiyle kendi hayatını hiçe sayarak, vatan savunmasını her şeyin önüne koyup sokaklara çıkan aziz milletimiz, darbecilere geçit vermemiştir. FETÖ’nün hain emellerini boşa çıkaran bu azim, kararlılık ve vatan sevdası, bir daha böyle bir kalkışmaya bu topraklarda cesaret edilemeyeceğinin de en büyük teminatıdır. Türk halkının ortaya koyduğu güçlü demokrasi mücadelesi, dillendirilmese dahi, biliyoruz ki tüm dünyanın gıpta ettiği, örnek aldığı bir beraberlik örneği olarak tarihin sayfalarına işlenmiştir. Dil, din, ırk, cinsiyet ayrımından uzak bir kenetlenme örneğini yüz yıllardır bu topraklarda sergileyen milletimiz, bu hazin (hain) kalkışmayla birlikte; ülkemize yöneltilen saldırılara karşı “vatan savunmasını” esas alarak birlikte karşı koymanın gücünü bir kez daha ispat etmiştir.

Türk Silahlı Kuvvetleri başta olmak üzere devletin çeşitli kademelerinde kümelenen FETÖ mensupları, devletimizin titizlikle yürüttüğü operasyonlar neticesinde tasfiye edilmiştir. Devletimizin bu alandaki mücadelesinin, ilk günden itibaren hiçbir şekilde sekteye uğramadan kararlılıkla sürdüğüne tanıklık ediyoruz."

TÜSİAD:

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verdi:

“15 Temmuz’da demokrasimize sahip çıkmak için kahramanca mücadele veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz.

Ülkemizin 15 Temmuz günü ortak bir duruş ve inançla sahip çıktığı demokrasiyi korumak; demokratik ilkeleri ve Cumhuriyet değerlerini savunmak hepimizin asli görevidir. Her zaman dile getirdiğimiz gibi; demokrasiye müdahaleler ancak demokratik standartları yükselterek, hukukun üstünlüğünü güçlendirerek, özgür düşünceyi mümkün kılan ifade özgürlüğü ve temel hak alanlarını genişleterek önlenebilir.

TÜSİAD olarak; demokratik ve müreffeh bir ülke için çalışmaya, üretmeye; evrensel demokratik ilkeleri kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz.”

 

İSTANBUL TİCARET ODASI (İTO):

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, "Türk iş dünyası FETÖ'cü hainlerin koruyucusu olan devletlerin sinsi operasyonlarına rağmen, geçen 4 yılda çarklarını güçlü şekilde işletmeyi birinci ödev olarak gördü. Bütün sistemini de bunun üzerine kurdu" dedi.

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç ise Türk milletinin son dönemde yaşadığı en büyük ihanet girişiminin, 15 Temmuz 2016'da yaşanan FETÖ'cü hain darbe girişimi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin 4 yıl önce FETÖ'cü darbeciler ve onların yurt dışında olan kuklacıları marifetiyle karanlık bir geleceğe itilmek istendiğini hatırlatan Avdagiç, Türk milletinin 100 yıl önce olduğu gibi o gece de millet ve vatan düşmanlarını perişan ettiğini, FETÖ'cü teröristlere ve yabancı destekçilerine hadlerini bildirdiğini anlattı.

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB):

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Türkiye’nin demokrasi ve milli birlik adına dört yıl önce son derece büyük ve başarılı bir sınav verdiğini ifade eden Yenigün, “Bu çerçevede 15 Temmuz kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, yaşananların tekrarına karşı ülkemizin bağımsızlığı, demokrasi ve refah dolu yarınları için herkesi sorumluluk içinde davranmaya davet ediyoruz” diye konuştu. Yenigün, şöyle devam etti:

“15 Temmuz 2016’da Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ve siyasi partilerimizin iradesinin yanında tüm Türkiye, farklılıklarını bir kenara bırakarak, demokrasimize kast edenlerin karşısında tek vücut olmuştur. Demokrasi, milli birlik ve beraberlik açısından çok önemli bir sınav başarıyla verilmiştir. Demokratik bir hukuk devleti çatısı altında barış içinde yaşamak aydınlık bir geleceğin ön koşuludur. Sürdürülebilir ekonomik büyüme ve toplumsal kalkınmadan ancak bu koşul mevcutsa bahsedilebilir. Bu çerçevede bundan sonraki süreçte de üzerimize düşen, kararlılık içinde geleceğe odaklanarak yapısal reformlara ara vermeden daha gelişmiş bir demokrasi ile daha yüksek refaha sahip bir toplum yaratmaktır. Ekonomimizin lokomotifi inşaat sektörünün çatı kuruluşu olarak biz de yönetimimiz ve üyelerimizle Türkiyemize daha fazla değer katmak için üzerimize düşeni en iyi şekilde yerine getirmeye devam edeceğiz”

Girişim Haber olarak, gurur duyduğumuz 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi ise saygı ile anıyor, hepsine şükranlarımızı sunuyoruz. 15 Temmuz'u unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız.

Bu içeriği 13.234 kişi okudu.
Kategori: İş Dünyası, STK, Ulusal
Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor