Girişimcilerin Karşılaştığı Ekonomik Sorunlar İçin 5 Tavsiye!

Girişimcilerin en sık karşılaştığı sorunların başında finansal kaynaklı sorunlar gelir. Girişimcilikte karşınıza çıkabilecek ekonomik sorunlar nelerdir ve bu sorunlara karşı ne gibi önlemler alabilirsiniz gelin birlikte bakalım.

Kendi işini kuran ve kariyerine bir girişimci olarak devam etmeye karar veren kişilerin en sık karşılaştığı sorunların başında, finansal kaynaklı sorunlar gelir. Eğer bir çalışan iseniz, düzenli aldığınız bir maaş dışında herhangi bir maddi konuyu düşünmek durumunda kalmazsınız. Çünkü sizin yerinize düşünen ve ilgilenen yöneticileriniz vardır; ancak iş sahibi iseniz, şirketinizin varlığını sürdürebilmesi ve gelişim gösterebilmesi için bir bütçeye ihtiyaç duyarsınız.

Girişimciliğin, sadece yaratıcı bir fikir sahibi olunarak mümkün olmadığını şirketinizin ilk kurulum aşamasında fark edeceksiniz. İş hayatında karşınıza pek çok problem çıkabilir. Bunların başında da ekonomik problemler gelir.

Girişimcilikte karşınıza çıkabilecek ekonomik sorunlar nelerdir ve bu sorunlara karşı ne gibi önlemler alabilirsiniz gelin birlikte bakalım;

1. Kendi şirketinizi kurarken ortaya çıkan ofis ihtiyacı

Yeni bir şirket açıyor olsanız da, hâli hazırda bir şirketiniz olsa da; ofis masrafları, firma sahiplerinin en çok bütçe ayırmaları gereken konulardan biridir. Merkezi lokasyonlarda bulunan ofislerin kiraları, dudak uçuklatan fiyatlara ulaşabiliyor. Bu durum rahat bir çalışma ortamı arayışında olan girişimlerin karşısına bir ekonomik sorun olarak çıkıyor. Bir girişimci olarak ihtiyaçlarınızı karşılamaya yeterli ise home ofis tercihinde bulunabilir, evinizin bir köşesini küçük bir ofise çevirebilirsiniz. Bu şekilde ofis kirasından tasarruf edebilirsiniz. Ancak home ofis işiniz için her zaman yeterli bir seçenek değildir. Özellikle birden fazla çalışana sahipseniz, düşük bir bütçe ile karşılayabileceğiniz farklı alternatiflerin arayışı içerisinde olmanız daha makul olacaktır. Sanal ofis firmalarının sunduğu hazır ofis, sanal ofis veya ortak ofis gibi seçenekleri değerlendirip, makul rakamlarla yapacağınız aylık ödemelerle bu sorunu çözebilirsiniz. Böylelikle şirketinizin ofis için çok daha az miktarda harcama yapmasını sağlayarak prestijli bir adreste ofis sahibi olursunuz.

2. Ofis için gerekli malzemeler ve harcamalar

Mobilyası, bilgisayarı, telefonu, kliması, tarayıcısı ve her türlü kırtasiye malzemesi ile bir ofiste olması gereken birçok eşya vardır. Boş bir odayı sıfırdan dekore edip uygun bir çalışma ortamına dönüştürmeye çalışmak, size tahmin ettiğinizden daha fazla masraf çıkarabilir. Özellikle yeni girişimciler için tüm bunlar ekonomik bir sorun oluşturur. Bu bağlamda sanal ofis firmaları, ihtiyaçlarınıza uygun modern mobilyalarla döşenmiş, telefon hattı ve cihaz tahsisi hizmetleri sunan hazır ofisleri ile sizi tüm bu giderlerden kurtaracak avantajlar sunuyor. Üstelik sadece ofis içi ihtiyaçlardan değil; elektrik, su, telefon, internet gibi faturalardan da kurtulmuş olacaksınız. Tüm bu ihtiyaçların giderlerini ödemekten muaf olmanın dışında, her biri ile ayrı ayrı ilgilenmek zorunda olmadığınızdan zaman da kazanırsınız.

3. Personel ihtiyacı

Bir şirket tabii ki personeli olmadan olmaz. Üretim, tanıtım, satış, pazarlama gibi farklı departmanları olan bir firmanız varsa, alanında uzman çalışanlara gereksinim duyarsınız. Personel masrafları sizin için ekonomik bir sorun oluşturmaya başladıysa, olmazsa olmaz diyebileceğiniz alanlar için kendinize minimal bir ekip kurabilir, ekibinizi daha az sayıda çalışanla idare etmeyi deneyebilirsiniz. Henüz bir ekibiniz yoksa, bir girişimci olarak bazı işleri kendiniz üstlenebilir, eliniz rahatlayana kadar işleri tek başınıza yürütmeyi deneyebilirsiniz.

4. Şirketinizin ve markanızın tanıtımını yapmak ve müşterilerinize ulaşabilmek için reklam ve tanıtım ihtiyacı

Başlangıçta birçok yeni girişimci, firmasını tanıtıp pazarlayabilmek için yeterli kaynağa sahip olmayabilir. Sektör içinden daha fazla kişiyle tanışıp sesinizi duyurabileceğiniz ortamlarda bulunmak, çeşitli sektörel aktivitelere katılmak ve bu ortamlarda boy göstermek bu aşamada oldukça faydalı olacaktır. Şirketinize site, blog gibi sayfalar ya da sosyal medya hesapları oluşturmak da internet çağında uygulayabileceğiniz kolay ve düşük bütçeli pazarlama tekniklerindendir.

5. Olası bir kriz anını en az hasarla atlatabileceğiniz diğer önlemler

Ofis, malzeme, personel ve reklam masraflarınızı çözüme kavuşturduktan sonra, şirketinizin geleceği için bazı ekonomik tedbirler almanız yararınıza olacaktır.

  • Kriz anlarını rahat atlatabilmek amacıyla farklı müşteriler kazanmak, müşteri havuzunuzu genişletmek
  • Acil durum planları hazırlamak
  • Verdiğiniz hizmeti veya sunduğunuz ürünü iyileştirmek, daha iyiye taşımak
  • Girişimci kimliğinizi sürekli geliştirmek

Haberimizi işletme sahibi girişimci okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor