Koronavirüs Günlerinde Evden Para Kazanabileceğiniz İş Fikirleri

Günümüzde ek gelir elde etme yolları oldukça kolaylaştı. Özellikle internette yaşanan gelişmeler sonrasında gelir elde yolları çeşitlendi. İşte Koronavirüs günlerinde evde çalışarak para kazanabileceğiniz iş fikirleri..

Evde ek iş yapmak için günümüzde takip edebileceğiniz birçok farklı yöntem bulunmakta. Özellikle son yıllarda; home office, freelance vb. kavramlar iş hayatının yavaş yavaş evlerden yürütülmesini sağlamıştı. Birçok farklı sektörden firma kendi bünyesinde evlere ek iş sunarak yeni bir istihdam alanı yaratmışlardı.

2020 ile birlikte gündemimize giren Covid-19 kodlu Koronavirüs salgınının da etkisiyle günümüzde ek gelir elde etme yolları ve evden çalışma yöntemi oldukça yaygınlaştı. Özellikle internet ile dijital teknolojilerde yaşanan gelişmeler sonrasında gelir elde yolları çeşitlendi. İnternet ve sosyal medyanın yaygın olarak kullanılmaya başlanmasının arından evde yapılabilecek ek işler arttı ve bu işlerin niteliği de değişti.

Bu bağlamda, koronavirüs günlerinde evden çalışmak için birçok iş alanını tercih edebilirsiniz. İnternet üzerinden kendi başınıza para kazanabileceğiniz gibi firmalarla ortaklaşa çalışarak para kazanmanız da mümkün. Günümüzde birçok firma internet üzerinden ilan yayımlayarak freelance (serbest) zamanlı olarak evden çalışma fırsatı sunuyor ve bu fırsatlar daha da yaygınlaşacak gibi..

İşte Evde İnternet Üzerinden Para Kazanma Yöntemleri;

Evde iş ilanları genellikle internet üzerinden sıklıkla yayımlanıyor. İnternetin günümüzde yaygın olarak kullanılmasıyla birlikte yeni iş sahaları gelişmiş ve daha kolay bir şekilde kişilerin evden, oturduğu yerden para kazanması sağlanmış durumda. İnternet üzerinden evde para kazanmak için;

  • Makale yazarlığı
  • Freelance grafik tasarım
  • Online anket doldurmak
  • Çevirmenlik
  • Yazılım
  • vb..

birçok iş alanını tercih edebilirsiniz. İnternet üzerinden kendi başınıza para kazanabileceğiniz gibi firmalarla ortaklaşa çalışarak para kazanmanız da pekala mümkün. Günümüzde birçok firma internet üzerinden ilan yayımlayarak freelance (serbest) zamanlı olarak evden çalışma fırsatı sunuyor.

- Evden Satış ve Pazarlama İle Para Kazanma

Kurumsal firmalar da dahil olmak üzere birçok firma tarafından ürünlerin satış sahasının genişlemesi ve daha ucuza reklam faaliyetlerinin arttırılması adına evlerden telefonla satış yapılması imkanını sunuyor. Genellikle bu gibi işlerde yapılan satışa göre komisyon ile çalışılmaktadır. Firmalarla çeşitli kariyer siteleri üzerinden iletişime geçerek veya açık iş ilanlarına başvuru yaparak evde satış ve reklam temsilcisi olarak çalışabilir ve ek gelir sağlayabilirsiniz.

Evde reklam ve satış işi yaparak aylık olarak 1200 – 2.500 TL arasında bir ek gelir elde etmeniz mümkün. Elbette bu kazançlar firmalara ve sizin satış performansınıza göre değişiklik gösterecektir.

- Evde Paketleme ve Üretim İle Para Kazanma

İmalat sektöründe hizmet veren birçok firma özellikle İstanbul, Ankara, İzmir gibi şehirlerde yoğun talebi karşılamak adına ürün paketlemesi ve üretimi için iş vermektedir. Evde nikâh şekeri paketleyerek veya basit örgü vb. işler yaparak ek gelir sağlayabilirsiniz. Evde yapılabilecek ek işler arasında paketleme en çok tercih edilenlerden birisi aslında. Aylık olarak bu yöntem sayesinde 600 – 1300 TL arasında bir kazanç sağlamak mümkün.

- Anket Doldurarak Para Kazanma Yöntemi

Oturduğunuz yerden bilgisayar başında anket doldurarak gelir sağlamanız da mümkün. Lakin, bu yöntem şuan için oldukça düşük ücretlerle yapılıyor. Ancak yurtdışında evde yapılan ek işler arasında ilk sırada anket doldurmak gelmektedir. Anket başına yabancı platformlar üzerinden 1 $ – 2 $ kazanmanız mümkün. Türkiye'de henüz bu sistem yaygın olarak kullanılmadığını da belirtelim.

- Sanal Öğretmenlik Yaparak Evden Para Kazanma

Sanal öğretmenlik ile para kazanmak son yıllarda artış gösteren eğitim uygulamaları ile mümkün hale geldi. Skype, zoom, udemy gibi uygulamalar üzerinden birçok farklı öğrenciye uygun ücretler karşılığında ders verebilirsiniz. Özellikle yabancı dil seviyeniz iyi derecedeyse internet üzerinden çeşitli uygulamalarla çalışarak evden oldukça iyi bir para kazanmanız da mümkün. Evde yapılabilecek ek işler arasında özel ders vermekte mümkündür. İster teknolojinin imkanlarından yararlanarak ders verebilir isterseniz de evden özel ders vererek ek gelir sağlayabilirsiniz.

- Youtuber'lık Yaparak Para Kazanma

Son dönemde Türkiye’de de birçok kişi tarafından yapılan ve ciddi kazançlar elde edilen bir iş fikri Youtuber'lık. Sadece evde basit yemek videoları hazırlayarak bile Youtube’den aylık 3-4 bin lira bile gelir elde eden ev hanımları var. Bu işe başlamak için bir kamera ve biraz eğlenceli video hazırlayabilmek yeterli. Tabi popüler bir alan olduğu için rakip sayınızın oldukça fazla olduğunu unutmayın.

- Ev Yemekleri Yaparak Para Kazanma

Ev yemekleri Türkiye’nin her yerinde para kazandırabilecek bir evde ek iş fikri. Ev yemekleri yapıp para kazanmak istiyorsanız ilk etapta leziz yemekler çıkartabilmeniz gerekiyor. İnternette leziz yemek tariflerini bulabileceğiniz harika videolar bulabilirsiniz. Bu yemekleri çıkartarak ilk etapta yakındaki evlere ve işyerlerine satış yaptığınızı duyurmanız yeterli. İnsanları memnun etmeyi başarırsanız eğer iş hacminiz gittikçe büyüyecektir. Ayrıca restoranlara da ev yemekleri yaptığınızı mutlaka bildirin. Bu restoranlar sizinle iş birliğine gitmek için can atmıyor olabilir ancak mutlaka iş alacağınız yerler olacaktır. Zira birçok restoran bu konuda evlere ek iş de vermektedir.

- Makale Yazarak Para Kazanma

Türkiye’de makale yazarak para kazanabileceğiniz onlarca platform bulunuyor. Bu platformlarda çeşitli şirketler, kurumlar, gazeteler ve dergiler için sık sık makale siparişleri alınıyor. Bu siparişler editör olarak alınan kişiler tarafından makaleye dökülüyor. Fiyatları genellikle değişmekle birlikte her 200 kelime için 2-3 TL para kazanabiliyorsunuz. Eğer evde bilgisayarınız varsa ve klavye kullanımınızın iyi olduğunu düşünüyorsanız mutlaka bu iş fikrini değerlendirin.

- Çevirmenlik Yaparak Para Kazanma

İngilizce biliyorsanız evde çalışarak para kazanabileceğiniz en iyi iş fikridir. Çevirmen işi almak için internet üzerinden hizmet veren ve alan şirketlere ulaşabilirsiniz. Çevirmenlik, giderek gelişen ve bölgesel ticaret merkezi olan bir ülke haline gelmemiz sebebiyle çok yüksek potansiyel taşımaktadır. Unutmayın, yabancı diliniz iyi ise hiçbir çeviri yazılımı sizin yerinize geçemez.

- Freelance Grafikerlik / Web Tasarım İşi Yaparak Para Kazanma

Her geçen gün büyüyen internet ve bilişim sektöründe en çok aranılan meslekler grafikerlik ve web tasarım işleri olarak öne çıkıyor. Haliyle web tasarım işlerinden anlayan kişiler bilişim siteleri üzerinden yayımlanan ek iş fikirlerini hayata geçirerek büyük oranda para kazanma fırsatına sahipler. Bu konuda mesleki deneyiminiz ve bilginiz yoksa belediyeler tarafından açılan kurslarda ücretsiz grafikerlik kursu ya da online eğitim platrfomlarından ücretli / ücretsiz web tasarım eğitimleri alarak kendinizi geliştirebilirsiniz.

- Sanal Asistanlık Yaparak Para Kazanma

Sanal asistan (VA), uzaktaki bir yerden diğer işletmelere destek hizmetleri sağlayan kişi demektir. 1990'larda ortaya çıkan bu terim, yüksek hızda internet, belge paylaşımı ve diğer ilerlemeler gibi teknolojideki gelişmeler nedeniyle sanal olarak çalışabilme yeteneği olan kişiler için bir çalışma modeli olmayı başardı. Sanal asistanlar, özellikle yardıma ihtiyaç duyan, ancak çalışanlarına yer açmak istemeyen girişimciler ve çevrimiçi işletmeler tarafından talep edilmektedir. Konuşmanızın düzgün, iletişlim becerilerinizi iyi olduğunu düşünüyorsanız sizde sanal asistanlık yaparak evinizden para kazanabilirsiniz. Bu alanda adayların bulunduğu platformlara göz atarak işe başlayabilir, uygun niteliklere sahipseniz siz de bir profil oluşturarak yeni işvereninizi bekleyebilirsiniz.

Peki, tüm bu kazançlarınızı bekleyebilir misiniz?

"Belgelenebilir Ek Gelir" nedir? Ne işe yarar?

Yukarıda saydığımız şekillerle kira, ticaret veya yarı zamanlı bir iş yaparak ek gelir elde edebilmeniz mümkün. Ek geliriniz kredi başvurularında değerlendirmeye alınabilir ve daha fazla aylık kredi ödemesi yapabileceğiniz banka tarafından analiz edilir. Aylık net gelirinizi bankaya bildirirken net maaş + belgelenebilir gelir formülünü uygulamalısınız.

Normal işiniz dışında ek gelirinizi belgelenebilir gelir olarak gösterebilmeniz için önemli bir ölçüt bulunmakta. Bunun için gelirinizin düzenli olması gerekmekte. Tek seferde ayda 500 TL kazanıp diğer ay kazanamıyorsanız veya çok az bir gelir elde ediyorsanız bunun belgelenebilir gelir olarak sunamazsınız. Zira sadece sürekli ve düzenli bir gelir kredi kullanırken size fayda sağlayabilir.

Rehber makalemizi yaşadığımız bu koronavirüs günlerinde evden para kazanmak isteyen okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor