Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Başvuruları Başladı

Üniversiteli gençlerin en verimli elektrikli aracı üretmek için yarıştığı “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları” 1 – 6 Eylül 2020 tarihlerinde TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek. Detaylar haberimizde..

Üniversiteli gençlerin en verimli elektrikli aracı üretmek için yarıştığı “Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları1 – 6 Eylül 2020 tarihlerinde TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında Kocaeli Körfez Yarış Pisti’nde gerçekleştirilecek. Yarışlar, öğrencileri şehir konseptinde en verimli batarya (Elektromobil) ya da hidrojen enerjili (Hidromobil) araç üretme konusunda teşvik ediyor, onlara mühendislik yeteneklerini gösterebilecekleri bir ortam sunuyor.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl düzenlenen Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları Etkinlik Kuralları yayınlandı.

Başvurular bu yıldan itibaren challenge.tubitak.gov.tr adresinde yayınlanacak sistem üzerinden çevrimiçi yapılacak.

Yarışmacı tüm takımlara 35.000 TL’ye kadar finansal desteğin verileceği yarışlarda, farklı kategorilerde 40.000 TL’ye kadar ödüller veriliyor.

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları başvuru için son tarih: 2 Mart 2020 / 17.30

Başvuru koşulları ve teknik kurallarla ilgili ayrıntılı bilgi için challenge.tubitak.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor