Avrupa’nın En Fazla Yorum Yapan ve Okuyan Ülkesi: Türkiye

GLAMI tarafından yapılan araştırmaya göre, moda alışverişini internet üzerinde yapan kullanıcılar arasında Avrupa’nın en fazla yorum yazan ve okuyan ülkesi olarak Türkiye zirvede yer alıyor. Detaylar haberimizde..

Milyonlarca ürün ve alışveriş tutkununu tek bir çatı altında buluşturan GLAMI Türkiye’nin 5 binin üzerinde kullanıcının görüşlerini aldığı araştırmanın ikinci bölümünü açıkladı. Araştırmaya göre, moda alışverişini internet üzerinde yapan kullanıcılar arasında Avrupa’nın en fazla yorum yazan ve okuyan ülkesi olarak Türkiye zirvede yer alıyor.

Ülkemizdeki tüketicilerin yalnızca yüzde 3’ü yorumları hiç okumadığını belirtirken, geri kalan çoğunluk değişen aralıklarla yorumları okuduğunu aktardı. Araştırmaya katılanların yüzde 57’si ise yorumları her zaman okuduğunu ifade etti. Ayrıca yorum yazanlar arasında da Türkiye’deki kullanıcılar yüzde 90 ile zirvede yer alıyor. Katılımcıların ifadelerine göre, tüketicilerin yalnızca yüzde 5’i genellikle negatif yorumlarda bulunurken, yüzde 85 pozitif ya da nötr yorumlar yazıyor.

Özellikle Doğu Avrupa’daki tüketicilerin daha fazla yorum okuduğu ve yazdığı görülen araştırmada, Türkiye’nin zirvede olduğu moda alışverişi yorumlarını okuyan kullanıcıların ülkeleri, Yunanistan, Macaristan ve Çekya şeklinde sıralanıyor.

“Kullanıcı Yorumları Satın Alma Kararını Doğrudan Etkiliyor”

Özellikle yeni neslin kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklere daha fazla güvendiğine dikkat çeken GLAMI Türkiye İletişim ve Marka Müdürü Melike Huska, “Türkiye’deki kullanıcıların hem yorum yazma hem de okumada Avrupa’nın en önde gelen topluluğu olduğunu araştırmamız da ortaya koydu. E-ticaret sitelerindeki kullanıcı deneyimine uygun yorum bölümleri hem arama motoru optimizasyonuna hem de sayfaya gelen kullanıcının satın alma kararına pozitif etki ediyor” dedi. Özellikle Z jenerasyonu, kullanıcılar tarafından üretilen içeriğe diğer tüm medya içeriklerine kıyasla daha fazla güveniyor ve satın alma kararını belirliyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.261 kişi okudu.
Kategori: Uluslararası

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor