EuroHPC Ortak Girişimi Proje Çağrısı Duyurusu Yayınlandı

EuroHPC Ortak Girişimi tarafından 2019 yılında araştırma ve yenilik alanında “Büyük Ölçekli Teknolojiler ve Uygulamalara Doğru” (H2020-JTI-EuroHPC-2019-1) ana başlıklı ortak proje çağrısı açıldı. Detaylar haberimizde..

EuroHPC Ortak Girişimi tarafından 2019 yılında araştırma ve yenilik alanında “Büyük Ölçekli Teknolojiler ve Uygulamalara Doğru” (H2020-JTI-EuroHPC-2019-1) ana başlıklı ortak proje çağrısı açıldı.

EuroHPC JU yani EuroHPC Ortak Girişimi, Avrupa'da geliştirilen teknolojiye dayalı Yüksek Başarımlı Hesaplama (YBH) çözümlerinin kamu kaynakları ile oluşturulan merkezlerde kullanımını desteklemek için Kasım 2018'de kurucu üyelerin imzası ile kurulmuş ve Türkiye'nin katılımı ile üye ülkeye sayısı 28’e ulaşmıştır.

“Büyük Ölçekli Teknolojiler ve Uygulamalara Doğru” başlıklı çağrı kapsamında desteklenecek projeler ile EuroHPC tarafından sağlanacak yüksek performans hesaplama yeteneklerinin kullanılması amaçlanıyor. Çağrı kapsamında ülkemizden sunulacak proje önerileri, TÜBİTAK 1071-Uluslararası Araştırma Fonlarından Yararlanma Kapasitesinin ve Uluslararası Ar-Ge İşbirliklerine Katılımın Artırılmasına Yönelik Destek Programı kapsamında desteklenecek. Proje sunacak uluslararası konsorsiyumun, en az 3 farklı Avrupa Birliği üye ülke veya asosiye ülkelere ait 3 farklı kurum/kuruluştan oluşması gerekiyor.

“Funding and Tenders Portal” üzerinden yapılacak başvuru (FPP) için son tarih 14 Ocak 2020. TÜBİTAK PBS üzerinden yapılacak ulusal başvuru için son tarih ise (E-imza son tarihi) 21 Ocak 2020.

Çağrı ve uluslararası başvuru koşullarına ilişkin detaylı bilgiye ortak çağrı sekretaryasının internet sayfasından; ulusal başvuru kurallarına buradan ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor