KOSGEB Desteğiyle Yüzde Yüz Yerli Keskin Nişancı Tüfeği Ürettiler

Dikmen Savunma Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dikmen, KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan faydalanarak prototipi üretilen "Yerli Keskin Nişancı Tüfeği"ni KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a tanıttı. Detaylar haberimizde..

Dikmen Savunma Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dikmen, KOSGEB’in Ar-Ge ve İnovasyon Destek Programı’ndan faydalanarak prototipi üretilen "Yerli Keskin Nişancı Tüfeği"ni KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’a tanıttı.

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, Dikmen Savunma Sanayi A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Dikmen ve Genel Müdür Emrah Hamzaoğlu’nu kabul etti. Görüşmede "KOSGEB Destekli Yerli Keskin Nişancı Tüfeği"ni yakından inceleyen KOSGEB Başkanı Uzkurt, şirketin faaliyetleri hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kabulde konuşan KOSGEB Başkanı Uzkurt, KOSGEB olarak yurt dışından ithal edilen ürünlerin yerli ve milli imkanlarla üretilmesini önemsediklerinin altını çizerek, “Bunun yanı sıra teknoloji düzeyi yüksek, savunma sanayimiz için öneme haiz ürünleri de destekliyoruz.” diye konuştu. Ar-Ge sürecinde Kırıkkale Silah İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyetlerini sürdüren firma hakkında yetkililerden bilgi alan Uzkurt, yürüttükleri çalışmalar ile ilgili Dikmen ve Hamzaoğlu’na teşekkür etti.

"Öncelikle Askerimiz, Polisimiz, Jandarmamız Kullansın"

Yönetim Kurulu Başkanı Dikmen, Türkiye’nin kritik bir dönemden geçtiğini, bu süreçte savunma sanayisinde yerli ve milli üretimin ne kadar önemli olduğunun ortaya çıktığını vurgulayarak, “Biz elimizi taşın altına koyduk. Tamamen yerli imkanlarla keskin nişancı tüfeğimizin prototipini ürettik. Bundan sonraki süreçte test ve kabul aşamalarını tamamlayarak, öncelikle askerimizin, polisimizin, jandarmamızın bu silahı kullanmasını istiyoruz. Daha sonraki hedefimiz de ihracat yapmak olacak.” dedi.

Yüzde 100 Yerli İmkanlarla Üretilen Silah İçin Seri Üretime Geçilecek

Genel Müdür Hamzaoğlu, sniper tüfeği adı verilen yarı otomatik silahın KOSGEB sayesinde prototipini ürettiklerini belirterek, verdikleri destek için KOSGEB adına Uzkurt’a teşekkür etti. Silahı yüzde 100 yerli imkanlarla ürettiklerini kaydeden Hamzaoğlu, test aşamasının ardından seri üretime geçeceklerini ifade etti. Hamzaoğlu, ihracat odaklı bir firma olmayı hedeflediklerini anlatarak, seri üretim aşamasında da KOSGEB desteklerinden faydalanmak istediklerini bildirdi.

KOSGEB kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor