MENA FinTech Challenge’ı Türkiye’den Octet Türkiye Kazandı

Dünyanın önde gelen finansal kuruluşlarından Citi tarafından düzenlenen, Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde çok sayıda şirketin katıldığı MENA FinTech Challenge’ın Türkiye’den kazananı Octet Türkiye oldu. Detaylar haberimizde..

Finansal teknolojilere en büyük yatırım yapan ülkelerden biri olan Türkiye, uluslararası başarılarına bir yenisini daha ekledi. Dünyanın önde gelen finansal kuruluşlarından Citi tarafından Ortadoğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesinde, çok sayıda FinTech şirketinin katılımıyla gerçekleştiren MENA FinTech Challenge’ın Türkiye’den kazananı Octet Türkiye oldu.

Citi, MENA FinTech Challenge kapsamında bölgedeki 1.000’den fazla FinTech’i, belirlenen dört sorun alanından biri ya da birkaçına yönelik çözümler geliştirmek üzere davet etti. Yarışmaya katılan FinTech’ler “nakit tahsilatların dijitalleşmesi”, “garantili ödeme çözümleri”, “B2B2C çözümleri” ve “ticaret süreçlerinin dijitalleşmesi” olmak üzere dört kategoride projelerini hazırladı. İlk elemeleri geçen 56 başvuru sahibi, Dubai, Karaçi, Kahire, Amman ve İstanbul olmak üzere beş şehirde gerçekleştirilen çalıştaylarda, Citi panelistlerine çözüm önerilerini sundu. Finale kalan sekiz FinTech şirketinden her biri, kendilerine atanan Citi’li mentorlarıyla birlikte çalışarak Eylül 2019’da gerçekleştirilen MENA FinTech Day için hazırlandılar. Final günü yapılan sunumlar sonrasında Citi üst düzey yöneticileri tarafından oluşan jüri heyeti, önceden belirlenen dört kategoride kazananları belirledi. KOBİ’ler ve büyük şirketler için uygulamaya sunduğu ticaret portalı ve garantili ödeme çözümleri ile ipi göğüsleyen Octet Türkiye’nin yanı sıra, Mısır’dan Fawry ve PaySkyBirleşik Krallık’tan ise Wipro/Tradestream kazananlar arasında yer aldı. Kazanan şirketler, Mart 2020’ye kadar pazarlanabilir bir çözüm geliştirmek için Citi ile iş birliği içerisinde çalışacaklar.

Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Citi Global İşlem Bankacılığı Ortadoğu, Kuzey Afrika, Pakistan ve Türkiye (MENAPT) Bölge Başkanı Emre Karter, “Bu yarışma, Citi için önemli bir kilometre taşı. Başvuruların kalitesinden ve problemlere karşı önerilen çözümlerden çok etkilendik. MENA ülkelerindeki inovasyonu, FinTech alanındaki hızlı gelişimi ve ekosistemlerinin onları daha da desteklemek için geçirdiği dönüşümü görmek beni çok memnun ediyor. FinTech camiasına fikirlerini sergileme fırsatı sunarak, bölgedeki FinTech şirketlerinin gelişimlerine ve büyümelerine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz’’ dedi.

“MENA Ülkelerinde Genişlemeye Hazırız”

Octet Türkiye Genel Müdürü Dr. Selim Seval ise “Dijitalleşme, bankaların işletmelere daha etkili ve verimli bir şekilde ulaşmalarına yardımcı oluyor ve yeni araçlarla gelişmekte olan ülkelerde finansal kapsayıcılığı artırmada da önemli rol oynuyor. Gelişmekte olan ülkelerdeki genç nüfusun akıllı telefon ve internet kullanım oranının yüksek olması, dijital bankacılık ürünlerinin müşteriler ve işletmelerde daha hızlı yaygınlaşmasını sağlıyor. Ticari alanda dijital bankacılık uygulamalarındaki boşluğu gözlemleyen deneyimli bir grup bankacı Octet Portal’ını geliştirdi. Octet, sekiz yıldır Asya-Pasifik Bölgesi'nde 2017’den bu yana da İstanbul’da başarılı operasyonlar yürütüyor. Şimdi de MENA ülkelerinde genişlemeye hazır. Türkiye’de 2017 yılından bu yana 1.500’den fazla şirkete hizmet sunuyoruz. Octet Türkiye olarak biz, KOBİ’ler ve büyük şirketlerin hayatını kolaylaştırırken, satıcı için nakit akışını kısaltıyor alıcı için de uzatıyoruz. Citi ile hayata geçireceğimiz yeni ortaklıktan büyük mutluluk ve gurur duyuyoruz. Bu iş birliği sayesinde bankanın geniş ağı ve deneyimlerinden faydalanarak bölgedeki hedeflerimizi, yenilikçi çalışmalarla ve yeni geliştirdiğimiz alternatif ödeme ürünlerimizle daha da yukarılara taşıyacağız.” diye konuştu.

Octet Türkiye hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.octet.com.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor