Hamdi Ulukaya Girişimi'nin 4. Dönem Başvuruları Açıldı

Türkiye’de hayallerini gerçekleştirmek isteyen girişimci adayları ve dünyaya açılmak isteyen startuplara destek veren Hamdi Ulukaya Girişimi’nin 4. Dönem başvuruları açıldı. Son başvuru tarihi 8 Aralık 2019. Detaylar haberimizde..

Türkiye’de hayallerini gerçekleştirmek isteyen girişimci adayları ve dünyaya açılmak isteyen startuplara destek veren Hamdi Ulukaya Girişimi’nin 4. Dönem başvuruları açıldı. Girişimci Adayı ve Startup Destek Programı olmak üzere iki ayrı program sunan Hamdi Ulukaya Girişimi’ne 8 Aralık tarihine kadar başvuru yapılabilecek. 

2017 yılında 5 milyon dolar yatırımla, Amerika’nın en hızlı büyüyen şirketlerinden Chobani’nin kurucusu Hamdi Ulukaya tarafından Türkiye’deki girişimcileri desteklemek amacıyla kurulan Hamdi Ulukaya Girişimi Anadolu’nun dört bir yanından gençlerin başvurularını bekliyor.

Girişimci Adayı Destek Programı’na hayallerine inanan ve 18 yaşını doldurmuş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler; Startup Destek Programı’na ise Türkiye’de kurulmuş ve ürün veya servisini pazara sunmuş startup kurucuları başvurabilir. 

Türkiye’nin 81 ilinden Ulukaya Girişimi'ne başvuran girişimci adayları dört adımlık değerlendirme sürecinin ardından New York programına katılma hakkı kazanacak. Türkiye’nin dört bir yanından, ürününü ya da servisini pazara sunmuş startup kurucuları ise Chobani’nin New York SoHo’daki Kuluçka Merkezi’nde kendileri için ayrılmış özel ofislerinde çalıştıkları sektörün ABD’deki üst düzey yöneticileriyle görüşerek şirketlerini büyütme fırsatı bulacak. New York programı bitiminde düzenlenen Demo Day’de katılımcılar, mentor ve yatırımcılardan oluşan bir gruba sunum yapacak. Bir sene süren program süresince Girişimci Adayları iş planı hazırlama, şirket kurma, PR gibi alanlarda destk alırken, Startuplar ise yatırımcılarla buluşma ve global pazara erişim fırsatı yakalıyor. Tüm giderlerin Ulukaya Girişimi tarafından karşılandığı programda ayrıca Girişimci Adayları'na program boyunca aylık 500 TL burs veriliyor. Toplam bir yıl sürecek programda Türkiye ve Amerika girişimcilik ekosistemini yakından tanıma fırsatı bulacak katılımcılar eğitimlerin yanında New York’ta kültürel ve sanatsal etkinliklere katılma şansı da yakalayacak. Programa başvuru için yabancı dil veya üniversite şartı bulunmuyor. 

Bugüne Kadar Hamdi Ulukaya Girişimi’nde Neler Oldu?

Hamdi Ulukaya Girişimi, ilk dönemi olan 2017 yılında 3 bin 694, ikinci yılında 9 bin 615 üçüncü yılında ise 35 bin 105 başvuru aldı. Bugüne kadar girişimci adayları arasındaki şirketleşme oranı yüzde 23 iken, programa katılan Startuplar ortalama olarak %50 oranında büyüdü. Hamdi Ulukaya, Ulukaya Girişimi projesiyle girişimciliği tüm Anadolu’ya yaymayı ve sosyal problemlere duyarlı girişimci liderler yetiştirmeyi amaçlıyor.

Hamdi Ulukaya Girişimi hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve başvuruda bulunmak için www.ulukayagirisimi.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor