KOSGEB, Yeni KOBİ Finansman Destek Programını Başlattı

KOSGEB, geleneksel girişimcilere yönelik KOBİ Finansman Destek Programı başlattı. KOBİ’lerin finansmana daha kolay erişebilmesi amacıyla hazırlanan yeni desteği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu. Detaylar haberimizde..

KOSGEB, geleneksel girişimcilere yönelik KOBİ Finansman Destek Programı başlattı. KOBİ’lerin finansmana daha kolay erişebilmesi amacıyla hazırlanan yeni desteği Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank duyurdu.

KOBİ’lerin rekabet güçlerini arttırmak, sanayide entegrasyonu ekonomik gelişmelere uygun biçimde gerçekleştirmek amacıyla, işletmelerin kamu bankaları, özel bankalar, katılım bankalarından uygun koşullarda kredi temin edebilmeleri için yeni bir destek programı hazırlandı. Bankalardan alınacak kredinin faiz veya kâr payı masraflarının önemli bir kısmının KOSGEB tarafından sağlanmasına yönelik KOBİ Finansman Destek Programı’nı Bakan Varank açıkladı.

Alınan Kredinin 10 Puanlık Kısmını KOSGEB Karşılayacak

TechXtile Start-Up Challenge ve Bursa Textile Show açılış törenine katılan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, "KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanan ya da yararlanmayı planlayan girişimcilerimize, 50 bin liraya kadar yeni bir kredi programı başlatıyoruz. İlk defa uygulanacak bu mekanizmayla; 50 bin liraya kadar alınan kredinin 10 puanlık finansman maliyetini KOSGEB karşılayacak. Girişimcinin genç, kadın, engelli, gazi veya şehit yakını olması durumunda 50 bin liralık limit 70 bin liraya çıkacak. Kredinin teminatını ise, Kredi Garanti Fonu verecek. Girişimcilerimiz sadece anapara ve çok cüz-i miktarda bir faiz ödemesi yapacak. Biz bu programla, girişimciler için önemli olan işletme sermayesine ek bir katkı sağlamayı hedefledik. Şimdiden hayırlı, uğurlu olsun." dedi.

Önemli Bir Destek Olacak, İstedikleri Zaman Kullanabilecekler

KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt, yeni destek programı ile ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Yeni Girişimcilik Destek Programı'ndan yararlanarak, işini kuracak geleneksel girişimcilerimize KOSGEB’in vereceği desteğin yanında hem makine teçhizat alımı hem de diğer masraflarını karşılamak için bu kredinin önemli bir destek olacağını düşünüyorum. KOBİ Finansman Destek Programı ile geleneksel girişimcilerin finansmana daha kolay erişebilmesi ve kullanılan devlet imkanları ile daha fazla katma değer yaratması amacıyla kurgulandı. Yeni programa göre işletmeler, 10 bankadan kredi kullanacak. Bu kredinin yıllık faiz veya kâr payı tutarlarının önemli bir bölümü KOSGEB tarafından karşılanacak. Program kapsamında KOBİ’ler İşletme Kredisi veya Makine Teçhizat Kredisi kullanacak. Bu krediler sürekli açık olacak. KOBİ’ler, istedikleri zaman limitleri dâhilinde bu destekten yararlanabilecek. Limitler 3 yıl süreyle geçerli olacak, işletme üç yıl içerisinde üst limiti aşmadan desteği istediği zaman kullanabilecek. Girişimciler, 12 aylık vadede sadece anapara ve 3.75 puanlık faiz veya kar payı ödemesi yapacak. 18 aylık planlamada, faiz veya kar payı oranı, 4’e çıkacak."

KOBİ Finansman Destek Programı hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.kosgeb.gov.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi geleneksel girişimcilerimiz başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor