Pazartesi Sendromu mu, O da Ne? İşte Kurtulmanın Yolları!

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi her hafta sonunun da bir sonu vardır ne yazık ki...Pazartesi sendromu çalışan insanların ortak sorunu olarak bilinmektedir. Pazar sabahının tüm o güzelliklerini, ilerleyen saatler ile birlikte gerginliğe ve strese bırakması ise kaçınılmaz bir gerçektir. Detaylar

Her güzel şeyin bir sonu olduğu gibi her hafta sonunun da bir sonu vardır ne yazık ki…

Pazartesi sendromu çalışan insanların ortak sorunu olarak bilinmektedir. Pazar sabahının tüm o güzelliklerini, ilerleyen saatler ile birlikte gerginliğe ve strese bırakması ise kaçınılmaz bir gerçektir.

Tam da bunun için çıkmış olan bir kelime “SMONDAY“. Pazar gününün Pazar gibi hissedilmesinin bitip, Pazartesi sendromunun başladığı an olarak tanımlanan bu kelimeyi Pazar akşam saatlerinde yaşamayan çalışan yoktur diye tahmin ediyorum.

Aslında bu sendromdan kurtulmanın en önemli yolu sevdiğiniz işi yapmak olacaktır. Ne yazık ki bazılarımız bu kadar şanslı olamıyor. Siz yine de hiç üzülmeyin. Birazdan okuyacağınız maddeleri uygulayarak Pazartesi sendromundan kurtulmayı başarmanız mümkün.

Sevebileceğiniz Bir İş Bulun

Elbette hobiniz olan bir iş ile meşgul olmak paha biçilemez. Ancak böyle bir şansınız olmadığına inanıyorsanız, yeteneklerinizi gözden geçirip size en uygun iş olanaklarını değerlendirebilirsiniz.

Her insanın birtakım yetenekleri vardır kuşkusuz. Önemli olan, bunları keşfedip size uygun olacak bir iş bularak çalışma hayatınızı başarılı hale getirmektir. Başarının da mutluluk getirdiğini düşünecek olursak, bu uygulama ile bir nebze de olsa Pazartesi sendromundan kurtulmanız mümkün olacaktır.

Her Hafta Yeni Bir Başlangıçtır

Belki çok klişe olacak ama, her Pazartesi nasıl yeni bir haftanın başlangıcı ise her hafta da yeniliklerin başlangıcı değil midir? Bir düşünün; spora, diyete, sağlıklı yaşama, bir hobiye, yeni hikayelere başlamak için birçoğumuz haftanın ilk günü olan, aslında sevmediğimizi iddia ettiğimiz pazartesiyi tercih etmiyor muyuz?

Pazartesi gününü yalnızca hafta sonu tatilinin ardındaki yeni bir iş günü olarak düşünmektense, yeni başlangıçların günü olarak değerlendirebilirsiniz. Kim bilir belki de bu durum bir süre sonra Pazartesi gününü iple çekmenize olanak sağlar.

Şanslı Olduğunuzu Bilin

Bazılarımız çalışmamak için birçok bahane üretecek kadar şanslıyken, bazı insanların bahane üretme gibi bir lükslerinin bile olmadığını ve ne kadar zor şartlar altında çalıştığını unutmamak gerekir. Bu şekilde düşünerek, Pazartesi sabahı yatağınızdan çıkıp işinizin yolunu tutmaktan keyif almıyor olsanız bile, içinde bulunduğunuz durumu biraz daha çekilebilir hale getirebilirsiniz.

Müzik Dinleyin

Müzik ruhun gıdasıdır diye boşuna dememişler. Müzik dinlemek aynı zamanda her ruh halinin vazgeçilmezi olarak bilinen bir aktivitedir…

Eğer sabahları hazırlanırken imkanınız varsa motive edici müziklerle güne başlamanızı öneririm. YouTube’da Pazartesi sabahlarına özel oldukça keyifli playlistler bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Eğer iş yerinizde de imkanınız varsa, tüm gün boyunca “neşeli” şarkılar dinleyerek keyfinizi yerine getirebilirsiniz.

Cumaya Son 4 Gün

Bu başlığı birçoğunuzun hayretler içerisinde okuduğundan eminim, ancak Pazartesi gününün başlamadan bitmeyeceğini göz ardı edemeyiz. Özellikle hafta sonu biriken mailler ve haftanın ilk iş günü olmasından dolayı, Pazartesi günü her çalışan için biraz yoğun geçmektedir. Hatta çoğu zaman nasıl geçtiğini anlamadığınız bile olmuştur eminim.

O zaman, bugünün sendromunu yaşamaktansa tüm hafta boyunca yapılması gereken işlerinizi listeleyip bunlara bir an önce başlamanız sizin için daha faydalı olacaktır. Bu günü atlattınız demek, hafta sonuna yalnızca 4 gününüz kaldı demektir. Başlamanın en büyük adım olduğunu hatırlayıp sendromunuzu çekmeceye kaldırmaya ne dersiniz?

Motive Edici Sözler

Pazar akşamları yatağınıza girmeden önce, sadece birkaç dakikanızı ayırıp Pazartesi günü ile ilgili motivasyonunuzu güçlendirecek sözler bulmayı deneyin. Hem yatmadan önce, hem de Pazartesi sabah uyanınca ilk iş bu cümleyi okumanız güne iyi bir ruh hali ile başlayıp Pazartesi sendromunu mağlup etmenizi sağlayacaktır.

Uplifers kaynaklı alıntı makalemizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.414 kişi okudu.
Kategori: Kişisel Gelişim, Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor