İşitme Engellilerin İletişimini Kolaylaştıran Girişim: Engelsiz Çeviri

Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemine önemli ölçüde destek sağlayan ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, “Engelsiz Çeviri” adlı inovatif ve sosyal bir girişime yatırım yaptı. Detaylar haberimizde..

Ülkemizdeki girişimcilik ekosistemine önemli ölçüde destek sağlayan ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı, “Engelsiz Çeviri” adlı inovatif ve sosyal bir girişime yatırım yaptı.

Akıllı Çeviri Sistemleri Bilişim Anonim Şirketi unvanlı Engelsiz Çeviri girişimi, Eylül 2019 itibariyle ŞirketOrtağım Melek Yatırımcı Ağı öncülüğünde iş dünyasının önde gelen toplam 10 melek yatırımcısından 3 Milyon TL şirket değerlemesi ile yatırım aldı.

İşaret dilinde kelimelerin ek kavramının bulunmaması ve kelime dağarcığının dar olmasından dolayı işitme engelli bireylerin %50' ye yakını okuduğunu anlamakta zorlanıyor. Web sitelerine entegre edilen Engelsiz Çeviri girişimi; işitme engelli bireylerin üzerine tıkladıkları cümleyi işaret diline çevirerek okuduklarını anlamalarına yardımcı olmak için geliştirilmiş bir yazılım teknolojisi.Böylece İşitme engelli bireyler Engelsiz Çeviri teknolojisi sayesinde bilgiye daha rahat ve hızlı erişebilmektedirler.

Girişimci Özer Çelik’in Anadolu Üniversitesi Arinkom TTO BİGG-ANAÇ Teknoloji Girişim Programı ve 150 bin TL’lik TÜBİTAK desteğiyle 2 yıl önce Eskişehir’ de hayata geçirdiği inovatif ve sosyal bir girişim olan Engelsiz Çeviri; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ETTOM ve TechUP Teknoloji Odaklı Hızlandırıcı Programının da katkılarıyla Türkiye’deki 3.5 milyon işitme engelliye umut oldu.

Kısa zaman içinde havayolu, bankacılık, telekom, kamu ve eğitim kurumları tarafından tercih edilmeye başlandığını ve dünya genelinde işitme engellilerin iletişim sorununa çözüm olacak böyle bir proje olmadığını belirten girişimci Özer Çelik’ in hedefi; uygulamayı başka dillere de çevirerek yurtdışında global bir oyuncu olabilmek.

Engelsiz Çeviri hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.engelsizceviri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Lütfen haberimizi çevrenizle paylaşın. Haberimizi işitme engelli okurlarımız ve yakınları başta olmak üzere tüm girişimcilik ekosisteminin ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor