4. HacknBreak: Açık İnovasyon Kampı Urla'da Gerçekleşti

Açık İnovasyon Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen HacknBreak Açık İnovasyon Kampı, yoğun katılım ve ilgiyle 24 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Urla'da gerçekleşti. Detaylar haberimizde..

Açık İnovasyon Derneği tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen HacknBreak Açık İnovasyon Kampı, yoğun katılım ve ilgiyle 24 Ağustos - 1 Eylül tarihleri arasında Urla'da gerçekleşti.

HacknBreak, ülkemizin değerli bilim insanlarına, global pazara ulaşmış teknoloji girişimcilerine, STK ve TTO yöneticilerine, deneyimli sektör profesyonellerine ve kendisini teknoloji, girişimcilik, inovasyon konularında geliştirmek isteyen katılımcılara 8 gün boyunca ev sahipliği yaptı.

1.500'ün üzerinde katılımcının yer aldığı kampın açılış konuşmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Eser Atak, Urla Kaymakamı Önder Can, İzmir Ekonomi Üniversitesi Rektör Yardımcısı Levent Eren, AB Bakanlığı Proje Uygulama Başkanı Bülent Özcan, Açık İnovasyon Derneği Başkanı Murat Küçükgirgin tarafından yapıldı. Dr. Kerem Dündar tarafından yapılan "Beynimiz Nasıl Çalışıyor" konulu açılış konuşması da büyük ilgi gördü.

Çok sayıda paydaş kurum, topluluk ve bireyin işbirliği ile düzenlenen kamp, ölçek olarak Türkiye’deki en kapsamlı, bilim, teknoloji ve tasarım etkinliklerinden biri olmanın yanında, hackathon ve ideathon türlerindeki etkinlikleri de içermesi bakımından dünyadaki özgün içeriğe sahip etkinliklerden biri olarak görülüyor.

HacknBreak etkileşimli etkinliklere ve eğitimlere de ev sahipliği yaptı. HERE, büyük şehirlerin farklı alanlardaki sorunlarına çözüm geliştirmek üzere akıllı sürdürülebilir şehirler hackathon'u gerçekleştirdi. Selçuk Artut ve Alp Tuğan, Canlı Kodlama ile Müzik Atölyesi düzenledi. PranaGEO kurucusu Servet Ahmet Çizmeli tarafından verilen beş günlük R Programlama Diline Giriş eğitimi veri analizine başlamak isteyenler tarafından büyük ilgi gördü. Points of You Academy sertifikalı eğitmenleri ve koçları bir hafta boyunca bireysel gelişim, iletişim ve kariyer yönetimi etkinlikleriyle katılımcılarla buluştu. Kampta en çok ilgi gören oturumlardan biri de, Güney Marmara Peryön YK Başkanı Barış Gül ile birlikte katılım sağlayan çeşitli büyük kurumların İK direktörlerinin sunduğu Gelecekte İstihdam konulu seminer ve söyleşiydi.

Yeni nesil girişimciler Turkcell’in kitlesel fonlama platformu Arıkovanı ile buluşarak, kitlesel fonlama, start-up dünyası, iş modeli konularında bilgi sahibi olma ve sormak istedikleri konularla ilgili soru sorma fırsatını yakaladılar.

HacknBreak’te bu yıl odak alanlarından birisi de sağlık teknolojileri ve biyoteknolojiydi. Sağlıkta İşbirliği Platformu kurucusu Dr. Melih Bulut liderliğinde organize edilen Sağlıkta İşbirliği ve İnovasyon paneli büyük ilgi gördü.

Bolu Bağışçılar Vakfı’nın desteği ile Bolu’dan başvuran kişiler arasından seçilen 20 öğrenci ve öğretmen, mühendislik fakültelerinde okuyan kadın öğrencilere burs veren Hasan Faydasıçok Eğitim Vakfı (HAFEV) desteği ile seçilen 15 öğrenci HacknBreak’e katıldı.

HacknBreak 2019 hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hacknbreak.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunarız.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor