Düzce'nin İlk Uluslararası Sosyal Girişimcilik Zirvesi Gerçekleştirildi

Düzce’nin ilk uluslararası sosyal girişimcilik zirvesi gerçekleştirildi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen etkinliği; Sosyal Girişimci İsmail Hilmi Adıgüzel, TOBB Düzce GGK, Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi ve Düzce Ticaret Borsası birlikte organize etti. Detaylar Haberimizde

Düzce’nin ilk uluslararası sosyal girişimcilik zirvesi gerçekleştirildi. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirilen etkinliği; Sosyal Girişimci İsmail Hilmi Adıgüzel, TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu, Düzce Üniversitesi, Düzce Belediyesi ve Düzce Ticaret Borsası birlikte organize etti.

Zirvenin açılış konuşmasını yapan TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Ahmet Serdar Erdem, 4,5 aylık görev süresi içerisinde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları söyledi; “Düzce’mizin faydasına yerel ve ulusal politikalar geliştirmek, görev süremiz boyunca en büyük hedeflerimiz arasında olacaktır. TOBB Düzce Genç Girişimciler Kurulu olarak bu tarz programlarımızın ve Düzce’nin geleceğine katkı sağlayacak, sınırlarımızı ve seviyemizi daha yukarı taşıyacak projelere imza atacağımızın sözünü buradan vermek istiyorum.”

“Sosyal Girşimcilik Bu Toprakların Geleneklerinde Var”

Sosyal Girişimcilik Zirvesi Türkiye Koordinatörü ve Sosyal girişimci İsmail Hilmi Adıgüzel, "Sosyal girişimci kimdir?", "Sosyal girşimcilik nedir?", "Sosyal girişimciliğin avantajları nelerdir?" gibi sorulara yanıt verirken ülkemizde ve birçok ülkede yapılan başarılı örneklere de sunumunda yer verdi. 

Adıgüzel yaptığı konuşmasında; "Sosyal girişimcilik Çalıştayı için ülkemizde olan katılımcılarımız ve Düzce'deki girişimciler ile buluşmuş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Düzce Üniversitesinin son yıllarda girişimcilik ekosistemine sunduğu katkılardan son derece mutluyuz. Bu günde Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının da ev sahipliğinde Farklı ülkelerde ve farklı kültürlerde sosyal girişimciliğin hangi noktada olduğunu ve neler yapıldığını hep birlikte inceleme fırsatı bulacağız." dedi. 

Sosyal Girişimcilik bu toprakların geleneklerinde olduğundan bahseden Adıgüzel: “Toplumsal fayda konusunda örf ve adetlerimizde çok güzel uygulamar var. Bu uygulamaları ticari hayatımız ile entegre etmeyi başardığımızda çok güzel örneklerin çıkacağına hiç şüphem yok.” diyerek konuşmasını tamamladı. 

Zirvede konuşan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu ise İsmail Hilmi Adıgüzel’in sunumundan çok etkilendiğini ifade ederek, benzer örneklemlerin Düzce’de de yapılabileceğini, sosyal girişimciliğin maddi kazançtan çok manevi getirisinin daha yüksek olduğunu gözlemlediklerinin altını çizdi. 

“Üniversite-Sanayi İşbirliğine Önem Veriyoruz” 

DTSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, "Oda olarak Türkiye’de ilk olarak Bilim ve Teknoloji Komisyonunu kurduk. Bu aşamada Sayın Rektörümüz bize Teknopark’ta kuluçka merkezini verdi. Genç ve Kadın Girişimciler Kurulu arkadaşlarımız dinamik ve çok çalışkan. Arkadaşlarımızın tüm çalışmalarına destek vermeye ve çalışmalarının içinde olmaya çalışıyoruz. Bugün de burada olmaktan, dolu bir salona program yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ise doktora tezinin girişimcilik üzerine olduğunu hatırlatarak konuya ne kadar yakın olduğunu ifade etti. Çakar, sosyal girişimciliğin değişen ekonomik trendler sayesinde yeni oluşan bir olgu olduğunu, bu olgu sayesinde ticari işletmelerin sosyal çalışmalara daha çok katılım sağladığını da sözlerine ekledi. 

Tunus, Çin, Pakistan, Cezayir, Gürcistan, Hong Kong, İtalya, Hindistan, Kırgızistan, İspanya, Kanada, Romanya, İngiltere, Endonezya, Yunanistan, Fas ve Mısır’dan gelen genç Sosyal Girişimciler, ülkelerindeki başarılı uygulamalar ve sonuçlarını katılımcılarla paylaştılar.  

Sosyal Girişimcilik Zirvesi, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, DÜ Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Celal Kasapoğlu, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu ve Düzce GGK Başkanı Ahmet Serdar Erdem’in Uluslararası Sosyal Girişimcilik Zirvesi Koordinatörü İsmail Hilmi Adıgüzel’e plaket takdim etmeleri ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor