IT Operasyonları, Yönetilen Hizmet Sağlayıcılarına Emanet

Clonera, rakiplerinden sıyrılarak profesyonel çözümlere düşük maliyetlerle kavuşmak isteyen CEO’ların yönetilen hizmeti seçtiklerinde kazanacakları avantajları 6 maddede sıralıyor. Detaylar haberimizde..

Teknolojinin son sürat geliştiği iş dünyasında, şirketlerin IT yönetimlerinde istedikleri performanslara gelmelerini engelleyen pek çok durum yaşanabiliyor. Özellikle şirketlerin mevcut IT ekiplerinin yoğun iş yüküne sahip olması, inovasyon için zaman ayıramamaları, yetkin personel ihtiyacının gerektiğinde karşılanamaması ve maddi açıdan yaşanan sorunlar, CEO’ları zor bir sürece sürüklüyor.

Şirketlerinin çok iyi yerlere gelmesini hedefleyen ve planlayan CEO’ların bugünlerdeki en temel sorunu, veri kayıpları ve iş kesintilerine neden olabilecek IT altyapısındaki olası problemlere karşı inovatif çözümlere anında sahip olamamak. Özellikle bütçelerini zorlamak istemeyen CEO’ların imdadına ise yönetilen hizmet sağlayıcıları koşuyor. 

Yönetilen hizmet sağlayıcısının, kurumların IT altyapılarını, yöneten, proaktif izleme yapan, işleten ve optimize etmelerini sağlayan vetüm bunları da tecrübeli mühendis ekibi ile 7/24 kesintisiz üstlenen bir yol arkadaşı olması gerektiğini belirten Clonera, rakiplerinden sıyrılarak profesyonel çözümlere düşük maliyetlerle kavuşmak isteyen CEO’ların yönetilen hizmeti seçtiklerinde kazanacakları avantajları 6 maddede sıralıyor.

  1. Uçtan uca çözüme sahip olursunuz. Yönetilen hizmet sağlayıcınız, altyapı ile uygulama katmanı arasındaki tüm bileşenlerin, tek platform üzerinden uluslararası standartlarda işletilmesini sağlar. Hibrit IT mimarisine uygun, tek elden konsolide yönetim imkanı sağlayan, altyapı ihtiyaçları ve yönetim çözümüne sahip olursunuz.
  2. Riskleri en aza indirirsiniz. Yasal düzenlemeler ve güvenlik teknolojileri hızla değişiyor. Bir yönetilen hizmet sağlayıcısı ile çalışırken, risk ve uyumluluk gibi alanlarda yükünüzü hizmet sağlayıcınızla paylaşırsınız.
  3. Alanında uzman eğitimli profesyonellere sahip olursunuz. Yönetilen hizmet sağlayıcınız bir IT ortağınız olarak sizlere eğitimli, deneyimli, kalifiye ve sertifikalı personel desteği sağlar.
  4. Paranızı ve zamanınızı inovasyon için harcarsınız. Hem değer yaratacak konularda yeni projeler geliştirmek, hem de mevcut IT uygulamalarını kontrol altında ve stabil tutmak isteyen şirketlerin, her iki sürece de zaman ve nakit ayırmaları pek mümkün olmuyor. Yönetilen hizmet sağlayıcılar ile çalıştığınız takdirde,7/24 proaktif izleme ve operasyon merkezi, tüm üretici ürünleri için tek elden bakım destek operasyonunun yönetimi ve BT altyapınızın her katmanını yönetmek ve işletmek için tek bir ekip ve tek kontrat ile pek çok uzmanlığa sahip olursunuz.
  5. 7/24 proaktif izleme ve alarm yönetimine kavuşursunuz. Yönetilen hizmet sağlayıcıları IT altyapınızı 7/24 izler. Olumsuz bir durum karşısında devreye girerek sistemlerinizde ki kesintilerin önüne geçerek, iş sürekliliğinizi güvence altına alırsınız. İş risklerini ve maliyetlerini azaltmak isteyen CEO’lar için gerekli olan operasyonel gelişimler yönetilen hizmet sağlayıcılarının desteğiyle gerçekleşir. Yönetilen hizmet sağlayıcınız, bir sorun gerçekleşmeden önce hizmet dışı kalma süresinin uzamasına neden olan ciddi sorunları anında fark eder ve hızlı bir şekilde karşı hamle gerçekleştirir.
  6. Uluslararası standartlarda hizmet ve kalite yönetimine sahip olursunuz. Yönetilen hizmet sağlayıcılar sayesinde, ITIL süreçlerine ve global metodojilere uygun, best practice’lere uyumlu, PMP standartlarında proje yönetimine hakim, regulasyonlara uygun dökümantasyon yapan, ISO 27001 standartlarında uyumlu ve aylık SLA raporlamalara sahip olduğunuz uluslararası standartlarda bir BT işletim modeline sahip olursunuz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor