EdTechXGlobal All Stars'da Finale Kalan İlk Türk Girişim: WEXT

Global eğitim teknolojileri topluluğu EdTechXGlobal’in her sene en iyi online eğitim girişimlerini belirleyen EdTechXGlobal All Stars Ödülleri’nde, WEXT finale kalan ilk Türk girişim oldu. Detaylar Haberimizde

Global eğitim teknolojileri topluluğu EdTechXGlobal’in her sene en iyi online eğitim girişimlerini belirleyen EdTechXGlobal All Stars Ödülleri’nde ilk defa bir Türk girişim finale kaldı. Yerli İngilizce öğrenme platformu WEXT, Start Up kategorisinde 250 katılımcı arasından ilk 20’ye girerek finalist olarak seçildi.

Tüm dünyadan eğitim alanındaki teknoloji girişimlerini bir araya getiren Avrupa’nın en büyük zirvesi EdTechX Europe 2019, geçtiğimiz ay Londra’da gerçekleşti. Bu yıl yedincisi düzenlenen zirvede, 900’den fazla global katılımcı, 150’den fazla konuşmacı yer aldı ve eğitim teknolojilerine dair yatırımlar masaya yatırıldı. Zirvede EdTechXGlobal All Stars Ödülleri’nin finalistleri ve kazananları da açıklandı. Türkiye’den yapay zeka destekli İngilizce öğrenme platformu WEXT, EdTechXGlobal ödülleri Startup kategorisinde 250 girişim arasından ilk 20'ye girerek finalistler arasında yer aldı.

2018 yılının Kasım ayında hizmete sunulan WEXT, dünyanın en köklü üniversitelerinden Oxford Üniversitesi'ne ait Oxford University Press içerikleriyle yapay zekayı birleştirerek; yeni nesil kişiselleştirilmiş İngilizce öğrenme metodu sunuyor. Türk mühendisler ve Sakarya Üniversitesi Teknokent’in akademik iş birliğiyle geliştirilen platform, seviye tespitinin ardından öğrenme analitiği sayesinde objektif değerlendirmelerle, kullanıcının öğrenme hızına ve biçimine uygun olarak 1000’den fazla farklı interaktif ders planı oluşturuyor. 

8 Milyarlık Eğitim Teknolojileri Harcamaları 2025’de 341 Milyar Dolara Ulaşacak

Eğitim teknolojilerinin öncülerini bir araya getiren EdTechX Global All Stars Ödülleri’nin finalistleri global bir jüri tarafından; gelir artışı, büyüme hızı, pazarı dönüştürme etkisi ve inovasyon gibi faktörler değerlendirilerek belirlendi. EdTechXGlobal ödüllerinde ilk defa bir Türk girişimin finalistler arasında yer aldığını belirten WEXT Kurucusu Ali Uzunyolcu: "Oxford University Press içerikleriyle yapay zekayı birleştirerek geliştirdiğimiz kişiselleştirilmiş İngilizce öğrenme metodu ve 6 ayda %95 artan kullanıcı sayısıyla, dünya genelindeki 20 eğitim teknolojisi girişiminden biri olarak seçilip finalist olduk. EdTech (eğitim teknolojisi) sektörünün şu anki değerinin 8 milyar dolar olduğu tahmin ediliyor ancak 2025’de sektöre harcanan toplam tutarın 341 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Bu rakamlar motivasyonumuzu artırıyor. Avrupalı ve uluslararası eğitim teknolojileri şirketlerinden üst düzey yatırımcıları; Oxford, Pearson ve Kaplan gibi önemli eğitim platformları ve üniversiteleri bir araya getiren bu zirvede ilk 20’de yer almaktan gurur duyduk" diye konuştu.

Türkiye’de 35 Eğitim Kurumuyla Anlaşma Yapıldı

TUBİTAK 1501 Sanayi ArGe Projeleri Destekleme Programı kapsamında yer aldıklarını belirten Ali Uzunyolcu, “WEXT bir yıl olmadan 20 bin kayıtlı kullanıcıya ulaştı. Kullanıcıların yaklaşık %60’ı yapay zeka destekli seviye belirleme sınavına katıldı. Bireysel kullanıcı dışında, devlet ve özel okulların farklı kademelerinde de tercih ediliyoruz. Bu sene platformumuzu kullanmaları için 35 eğitim kurumuyla anlaşma yaptık. Bu demek oluyor ki; 30 binden fazla yeni kullanıcının daha İngilizce eğitimlerine destek olacağız. Platformda, 14 gün ücretsiz iade hakkı olmasına rağmen bunu kullanan neredeyse yok. Yüksek kullanıcı memnuniyeti ve büyüme hızıyla uluslararası pazara açılan dil öğrenme platformlarından birisi olmaya adayız” diyerek, bu anlamda gerekli çalışmalara başladıklarını aktardı.

Yerli İngilizce öğrenme platformu girişimi olan WEXT hakkında daha fazla bilgi edinmek ve incelemek için www.wext.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor