Turquality, İşletmelerde İç Kontrol Sistemi ile Riskleri Azaltıyor

İşletmelerde oluşturulacak iç kontrol sistemlerinin önemine değinen Progroup YK Başkanı Dr. Salim Çam, Turquality'nin, işletmelerde iç kontrol sistemi ile riskleri azaltığını dile getirdi ve Turquality iş modeli hakkında bilgi verdi. Detaylar Haberimizde

Şirketlerde, doğrudan önlenemeyen doğal risk unsurları bulunabiliyor. İşletme içindeki işlerin verimli şekilde yürüyebilmesi, kurum varlıklarının korunması, hata ve hilelerin tespit edilerek engellenmesi gibi çeşitli konular için “iç kontrol sistemleri” gerekiyor.

İşletmelerde oluşturulacak iç kontrol sistemlerinin önemine değinen Progroup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Salim Çam, Turquality'nin, işletmelerde iç kontrol sistemi ile riskleri azaltığını dile getirdi ve Turquality iş modeli hakkında şu bilgileri verdi;“Firmalardaki riskleri azaltmanın en etkin yollarından birisi, iç kontrol sisteminin oluşturulmasıdır. Turquality iş modeliyle şirketlerde, etkili iç kontrol yapıları kurgulanırsa, birbiriyle entegre bilgi sistemleri altyapısı kurulursa, kontrol süreçleri ve gözleme faaliyetleri mevcut olursa, bunun neticesinde riskler engellenebilir veya en az seviyeye inebilir”.

Turquality, Firmaları Global Rekabete Hazırlıyor

Ülkemizin devlet destekli ilk marka programının "Turquality" olduğunu belirten Çam, “Turquality’de, 250 firma bulunuyor ve bugüne kadar yaklaşık firmalara 2.5 milyar TL’ye yakın devlet desteği sağlandı. Progroup olarak, 15 yıldır Turquality ve yönetim danışmanlığı alanında faaliyet gösteriyoruz. Her platformda altını çizdiğim konulardan biri şudur ki, Turquality bir iş modelidir. Turquality iş modelini kısaca özetlersek; stratejik planlama, kurumsal performans yönetimi, bütçe yönetimi, marka yönetimi, satış-pazarlama yönetimi, bilişim yönetimi, tedarik zinciri yönetimi gibi tüm konuları kapsıyor. Bu iş modelini benimseyen işletmeler, iş süreçlerini etkin yönetiyor, farklılaşıyor, markalaşması hızlanıyor, global rekabete hazırlanıyor ve kilogram başına ihracatlarını 3 kat artırıyor. Örneğin, ülkemizdeki firmaların kilogram başına ihracatı 1,5 dolar civarında iken, Turquality alan firmaların kilogram başına ihracatı 4,5 dolar civarındadır” diye konuştu.

Turquality, Stratejik Düşünce Yeteneğini Artırıyor

Turquality’nin, makineleri ve teknolojiyi “araç” olarak, insanı “amaç” olarak konumlandırdığını anlatan Dr. Salim Çam, şunları kaydetti: “Turquality iş modelinde çalışanların, yetenekleri, yetkinlikleri, potansiyelleri, etik ve ahlaki değerleri, organizasyon içindeki rolleri gibi başlıklar ön plana çıkıyor. Turquality sayesinde, stratejik düşünce yeteneği artan ve kendisinin değerinin, gücünün, potansiyelinin farkına varan çalışanlar, organizasyon içinde çok daha etkin şekilde varlık gösteriyorlar ve bu durumda firmanın hedeflerine daha hızlı ulaşmasını sağlıyor. Bilindiği gibi bir organizasyonun sürdürülebilir başarı elde etmesinin maddelerinden birisi, çalışanlarının mutlu olmasıdır. Turquality ortaya koyduğu strateji ve sistematik sayesinde, çalışanların iş yerlerinde mutlu olmasını mümkün kılan bu modeldir” şeklinde konuştu.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor