Teknogirişim GSYF İlk Yatırımını Akaunting Girişimine Yaptı

KT Portföy’ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, ilk yatırım sözleşmesini Lonca Girişimcilik Merkezi’nden eğitim ve mentorluk desteği alan Akaunting girişimi ile yaptı. Detaylar haberimizde..

Dünya çapında KOBİ’lere ücretsiz online ön muhasebe programı sunan Akaunting, KT Portföy’ün kurucusu ve yöneticisi olduğu Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yatırım almak üzere sözleşme imzaladı. Bu yatırım, Teknogirişim GSYF’nin gerçekleştirdiği ilk yatırım olma özelliği taşıyor.

Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak yatırım fonlarının kurulumu ve yönetimi hizmeti veren KT Portföy Yönetimi A.Ş., geçen yıl teknoloji odaklı şirketlere erken aşama yatırım gerçekleştirmek amacı ile Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nu (Teknogirişim GSYF) hayata geçirdi.

Teknogirişim GSYF, ilk yatırım sözleşmesini Lonca Girişimcilik Merkezi’nden eğitim ve mentorluk desteği alan Akaunting girişimi ile yaptı. KOBİ’ler için ücretsiz olarak online ön muhasebe programı üreten Akaunting, Teknogirişim GSYF’den aldığı yatırımı, ürün yelpazesinin artırılması ve yeni pazarlara açılım için kullanacak. KT Portföy yetkilileri ve Akaunting girişimcilerinin katılımı ile düzenlenen törenle iki şirket arasında yatırım sözleşmesi imzalandı.

“Genç Girişimcilerin Yanındayız”

Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’nun bankacılık sektöründe bir ilk olduğunun altını çizen KT Portföy Genel Müdürü Hamit Kütük, “KT Portföy olarak kurucusu ve yöneticisi olduğumuz fonlardan biri olan Teknogirişim GSYF ile erken aşama teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir inovatif projelere yatırım yapmayı amaçlıyoruz. Bugün ilk yatırım sözleşmesini bu girişimler arasında yer alan Akaunting ile yapmış olmanın sevincini yaşıyoruz. Kuveyt Türk’ün kurduğu Lonca Girişimcilik Merkezi’nin daha önce eğitim ve mentorluk desteği verdiği Akaunting’in gelişimini uzun süredir takip ediyoruz. Akaunting’in dünya çapındaki başarısını her geçen dönem katlayarak sürdüreceğine inanıyoruz. Biz de bu süreçte, genç girişimci arkadaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Yatırımları için Kuveyt Türk ve Vakıf Katılım’a çok teşekkür ederiz” dedi.

“Aldığımız Yatırımla Yurt İçi ve Yurt Dışında Büyüyeceğiz”

Akaunting Kurucu Ortağı Denis Duliçi ise projeleri hakkında bilgi verdi. Muhasebenin farklı ülkelerde farklı yöntemler ile tutulmasına rağmen hesap defterlerinin tutulma şeklinin dünyanın birçok yerinde neredeyse aynı olduğunu kaydeden Duliçi, “Biz de bundan yola çıkarak açık kaynaklı bir çözümle sunacağımız hizmetin hızla büyüyeceğini öngördük ve dünya çapında KOBİ’lerin nakit akışını takip etmeleri için ücretsiz online ön muhasebe programı tasarladık. Hedeflediğimiz gibi kısa sürede global bir şirket olduk. Öyle ki, bugün kullanıcılarımızın yüzde 90’ından fazlası yurt dışından. Daha önce Lonca Girişimcilik Merkezi’ne seçilerek eğitim ve mentorluk desteği almıştık. Şimdi de Teknogirişim Girişim Sermayesi Yatırım Fonu’ndan yatırım almak bizim için çok önemli bir gelişme. Bu yatırımı almaktan, üstelik Teknogirişim GSYF’den bu yatırımı alan ilk şirket olmaktan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Bu sayede sistemimizi geliştirmeye devam ederken hem yurt içi hem de yurt dışındaki ağımızı daha da genişleteceğiz” diye konuştu.

Akaunting Projesi Lonca ile Büyüdü!

Akaunting, Kuveyt Türk tarafından teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacı ile 2017’de kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi’nin mezunları arasında yer alıyor. Yazılım, teknoloji ve FinTech alanındaki bilgi, birikim ve deneyimlerin girişimcilere aktarıldığı, eğitim, mentorluk, kuluçka, hibe ve Ar-Ge hizmetlerinin sunulduğu Lonca’nın ikinci döneminden geçen yıl mezun olan Akaunting ekibi, projelerini bu merkezde geliştirme imkânı bulmuştu.

Teknogirişim GSYF hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.ktportfoy.com.tr/teknogirisim web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor