e-Akademi ile KOSGEB Girişimcilik Eğitimleri Artık Sanal Ortamda!

KOSGEB, oluşturduğu e-Akademi sistemi ile girişimcilik eğitimini sanal ortama taşıdı. Hayalindeki projeyi hayata geçirmek isteyen girişimciler artık uzaktan eğitim alabilecek. İşte detaylar..

KOSGEB, 2019 yılı ile birlikte girişimcilik desteğinde köklü değişiklik yaptı. Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’nı yürürlüğe koyan KOSGEB, imalatçı ve teknoloji tabanlı girişimcilere 370 bin TL’ye kadar destek vermeye başladı. KOSGEB, kendi işinin patronu olmak isteyen geleneksel girişimcilere de 60 bin TL’ye kadar destek sağlayarak, hizmet ve ticaret sektöründe faaliyet yürütmek isteyen girişimcileri ihmal etmedi.

Köklü Değişiklik

KOSGEB, yeni programın yürürlüğe girmesiyle birlikte destek almak için zorunlu olan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nde de köklü değişikliğe gitti. Girişimci adaylarına girişimciliğe ilişkin temel kavramlar hakkında bilgi vermek ve girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla sınıf ortamında verilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ni online hale getirdi. Adaylar, internet üzerinden e-Devlet’e giriş yaparak uzaktan eğitim portalına ulaşacak.

Bürokrasi Azalacak

Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi programının da bir parçası olan KOSGEB e- Akademi ile, tanımlanmış bir zaman dilimi ve mekan ihtiyacı olmaksızın girişimci adayları istediklerinde eğitim alabilecek. Portalda yer alan konu anlatım videoları her zaman erişime açık olacak. Herkese standart olarak verilecek eğitimler sayesinde, örgün eğitime göre daha nesnel değerlendirmeler yapılacak. Eğitimin iptali, ertelenmesi gibi durumları ortadan kaldıracak olan KOSGEB e-Akademi, eğitmenlerin eğitimi, akreditasyon ve eğitim materyali hazırlama gibi maliyetleri de sıfıra indirecek.

KOSGEB e-Akademi’de dersler, 2019’da yürürlüğe giren Girişimciliği Geliştirme Destek Programı’na uygun olarak Geleneksel Girişimci Eğitimi ve İleri Girişimci Eğitimi olmak üzere iki ayrı aşamada verilecek.

Geleneksel Girişimci Eğitimi İleri Girişimci Eğitimi
  1. Girişimcilikte Temel Kavramlar,
  2. Girişim Fırsatlarını Görme ve Fikir Yaratma / Geliştirme,
  3. Yapılabilirlik Analizi,
  4. İş Modelleri, Müşteriler, Değer Önerileri ve Gelir Kaynakları,
  5. Ekonomi, Endüstri, Rekabet ve Müşteri Analizi,
  6. Hukuki Altyapı,
  7. Girişimin Etik Temelleri,
  8. Pazarlama İlkeleri ve Yönetimi
  1. Networking (Ağ Kurma),
  2. Girişimin Finansal Yapısının Belirlenmesi ve Yönetimi,
  3. Yeni Girişimler için Finansal Kaynaklara Erişim,
  4. Yenilik Yönetimi,
  5. Fikri Mülkiyet Hakları,
  6. Girişimin Profesyonel Yönetimi ve KOBİ’lerde Stratejik Yönetim,
  7. Büyüme Sürecinin Yönetimi ve Büyüme Stratejileri,
  8. İş Planı Geliştirme

Girişimcilik El Kitabı

Girişimci adayları ayrıca, bu 16 dersin bölümler halinde anlatıldığı KOSGEB Girişimcilik El Kitabı’na da e-Akademi üzerinden ulaşabilecek. Editörlüğünü Prof. Dr. Zafer Erdoğan’ın yaptığı el kitabında KOSGEB Başkanı Prof. Dr. Cevahir Uzkurt’un yanı sıra alanlarında uzman isimler ile akademisyenlerin makaleleri bulunuyor.

Güncelleme: KOSGEB Girişimcilik El Kitabı’na buradan ulaşabilirsiniz.

Sertifika Alacaklar, Kurumsal Eğitimler de Verilebilecek

Dersleri tamamlayanlar için elektronik ortamda bir sertifika da oluşturulacak. Kişiye özel ve doğrulanması mümkün olan sertifika, girişimci adayları tarafından istenirse bastırılıp kullanılabilecek. Böylece eğitimler veya sertifika için girişimci adaylarından para talep edilmesi gibi bir durum ortadan kaldırılacak. KOSGEB bugüne kadar Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kapsamında 1 buçuk milyon kişiyi girişimci adayı yaptı. 

Girişimciler, www.kosgeb.gov.tr adresinde oluşturulan linke tıklayarak, e-Devlet üzerinden uzaktan eğitim portalına ulaşabilecek. e-Akademi ayrıca KOSGEB’in kurumsal eğitimleri için de kullanılabilecek.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor