Yeşilay "Ben de Varım!" Projesiyle Gençleri İş Hayatına Hazırlıyor

İstanbul Kalkınma Ajansı, İŞKUR ve Yeşilay iş birliği ile yürütülen “Ben de Varım!” projesi kapsamında, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) psikolojik ve sosyal destek almış 18-29 yaş arası gençler çalışmaya hazırlanıyor. Detaylar haberimizde..

İstanbul Kalkınma Ajansı, İŞKUR ve Yeşilay iş birliğiyle yürütülen “Ben de Varım!” projesi kapsamında, Yeşilay Danışmanlık Merkezi’nde (YEDAM) psikolojik ve sosyal destek almış 18-29 yaş arası gençler çalışmaya hazırlanıyor.

Bağımlılıkla mücadelede 100 yılı geride bırakmaya hazırlanan Yeşilay, İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteklediği ve iştirakçileri arasında İstanbul Ticaret Odası ve İŞKUR İl Müdürlüğü’nün yer aldığı “Ben de Varım!” projesi ile danışanlarını bir birey olarak hayatını sürdürmesi için en önemli adımı atmasına destek veriyor.

Yaşları 18 ila 29 arasında değişen, Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) ve YEDAM Atölye’de psikolojik ve sosyal destek alan danışanları, proje kapsamında Türkiye’nin iş gücüne katkıda bulunmak için ilk adımlarını atıyorlar.

Ümraniye’de bulunan YEDAM Atölye’de başlayan, 120 saat sürecek grafik tasarım atölyesinde eğitimi sonucunda 3 danışan, Yeditepe Üniversitesi tarafından alacağı sertifikayla iş hayatına atılmak için ilk süreci geride bırakacak. Atölye çalışmasına katılan her danışandan en az 20’şer adet tasarım yapılması beklenirken, www.yesilaymarket.com üzerinden kursiyerlerin tasarımlarından oluşturulan ürünler satışa sunulacak. Böylece ilk kazançlarını elde etme fırsatına sahip olacaklar.

Bir diğer atölye de ahşap işleme atölyesi. Burada mevcutta 7 danışana eğitim veriliyor. Bu eğitimle danışanların hem girişimcilik yapabilmelerinin hem de ahşap işleme alanında faaliyet gösteren işletmelerde istihdam edilebilmelerinin önü açılmakta.

Yeşilay’ın Özgün Projesi: ‘Ben de Varım!’

Birleşik Krallıklar, Belçika ve Almanya’da benzer çalışmaları yerinde inceleyerek Türkiye’ye özgün olarak geliştirilen proje kapsamında Yeşilay, danışanlarına uygun sektörleri akademi profesyonelleri ile belirliyor. Bağımlılıktan kurtulmak için tedavi gören ve belirli bir süre temiz kalma kriterine uyan danışanların iş hayatına katılımının desteklendiği proje için, sosyal firma modeli kapsamında gönüllü firmaların katıldığı bir havuz oluşturuluyor.

Proje kapsamında sosyal hayata entegre olan, tamam temizlenen ve bağımlılıktan uzak kalan bireylerin topluma kazandırılmasıyla ilgili farkındalık oluşturulması hedefleniyor. İş hayatına atılarak ülke ekonomisine katkı sunan bireyler, bağımlılıkla mücadele adımlarında elde ettikleri gelirler ile hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilecekler.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor