Kitlesel Fonlama İle Milyon Dolar Seviyelerine Çıkan Projeler

Kitlesel fonlama bugün neredeyse geleneksel fonlama yöntemleri kadar yeni projelere yardım ediyor. Daha ötesinde kitlesel fonlama platformları aracılığı ile adını duyurmuş daha sonra milyon dolarlık işler haline gelmiş başarılı projeler var. Detaylar haberimizde..

Kitlesel fonlama bugün neredeyse geleneksel fonlama yöntemleri kadar yeni projelere yardım ediyor. Daha ötesinde kitlesel fonlama platformları aracılığı ile adını duyurmuş daha sonra milyon dolarlık işler haline gelmiş başarılı projeler var.

İşte Karşınızda Kitlesel Fonlama İle Milyon Dolar Seviyelerine Çıkan Projeler

  1. Oculus Sanal Gerçeklik Kiti: 2014′te Facebook’un Oculus’u 2 milyar dolara satın almasından sonra kitlesel fonlama platformları aracılığı ile başarıya ulaşan en büyük şirketler arasına girdi. Palmer Luckey, Oculus’u ailesinin garajında ek iş olarak başlattı. Aslında lise yıllarından beri sanal gerçeklik deneyimine sahipti. Sonrasında bu sanal gerçeklik kitini USC’da mühendis olarak çalışırken geliştirmeye başladı. Tam da bu zamanlarda kitlesel fonlama projesini başlattı. 2012′de başlatılan kampanya, hedeflenen 250 bin doları aşıp 2.4 milyon dolar destek topladı. 2014 yılında ise ürünün halen prototip olmasına rağmen Facebook şirketi 2 milyar dolara satın aldı. Palmer’ın bu başarısı o dönemde bu teknolojiyi geliştirmeye çalışan dünya devleri ile yarışacak düzeyde olmasına bağlanıyor.
  2. SkyBell Video Kapı Zili: 30 günlük kitlesel fonlama kampanyasında 600 bin dolarlık bir destek toplamayı başaran SkyBell, kapının önündeki kişinin görüntüsünü ev sahibinin cep telefonuna gönderen bir proje. Andrew Thomas’ın öncülük ettiği bu kampanya tarihin en erken kitlesel fonlama başarılarından biri olarak da biliniyor. Andrew, kampanya başladığında başka bir firmada tam zamanlı olarak pazarlama danışmanlığı yapıyordu aynı zamanda kampanyada ortağına yardım ediyordu. Ancak tüm bu sıkı çalışmalarının meyvesini topladılar. Kampanyanın ilk günlerinde bile Engadget ve TechCrunch gibi mecraalar projeye sayfalarında yer verdi. O zamandan beri SkyBell, piyasadaki en popüler akıllı ev cihazları arasında yerini aldı.
  3. Kaybolan Eşyalarınızı Bulan “Tile”: Tile, telefon, anahtar gibi eşyalarınızı Bluetooth bağlantılı bir cihazla bulmanızı sağlayan bir fikir olarak ortaya çıktı. Projenin kurucuları Santa Barbara’da tam zamanlı bir işte çalışırken tanışıp kısa süre sonra işlerini bırakıp Tile üzerinde çalışmaya başladılar. Kitlesel fonlama kampanyaları ise 24 saat içerisinde 200 bin dolar olan fonlama hedefini aşarak, kampanya tarihi bittiğinde toplamda 2.6 milyon dolar destek toplamayı başardı. Kurucular, kampanyayı başarıya ulaştırmak için sosyal medyayı, yüksek kaliteli video içeriklerini ve email pazarlamasını kullandılar. Günümüzde ise Tile, insanların ürünlerini severek kullandığı birden fazla ürünü protfolyosunda bulunduran bir şirket haline geldi.
  4. Kablosuz Kulaklık “Bragi”: Bragi kitlesel fonlama kampanyası boyunca 3.4 milyon dolar destek toplayarak günümüzde milyon dolarlık bir şirket haline geldi. Öncesinde birkaç başarılı üründe de imzası olan projenin mucidinin öğrenimlerinden yola çıkarak Bragi’yi başarıya ulaştırdılar. Nikolaj Hviid, projede çalışmaya başladığı zamanlarda hali hazırda bir tasarım ajansında genel müdür olarak çalışıyordu. Hviid, kampanya sırasında direkt olarak potansiyel müşterileri ile konuşarak onların bir kulaklıktan tam olarak ne beklediklerini ve günümüzdeki diğer ürünlerin sağlayamadığı unsurları öğrenmeye çalıştı.

Fongogo kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor