TAİDER Aileler Buluşması'nın Konuğu Ahmet Bayraktar Oldu

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul temsilciliği tarafından düzenlenen aileler buluşması, “Kayseri'den Stuttgart'a Üç Nesil Girişimcilik” konu başlığında, aile şirketi sahipleri ve gelecek nesil üyelerinin katılımıyla gerçekleşti.

TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul temsilciliği tarafından düzenlenen aileler buluşması, “Kayseri'den Stuttgart'a Üç Nesil Girişimcilik” konu başlığında, aile şirketi sahipleri ve gelecek nesil üyelerinin katılımıyla gerçekleşti. 

Üyeleri aile şirketi sahiplerinden ve gelecek nesillerinden oluşan TAİDER Aile İşletmeleri Derneği aile şirketlerini ilgilendiren pek çok alanda birbirinden öğrenmeye dayalı deneyim paylaşımı toplantılarına devam ediyor. TAİDER Aile İşletmeleri Derneği İstanbul Temsilciliği tarafından düzenlenen Aileler Buluşması'nın konuğu Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bayraktar oldu. Toplantıda aile şirketlerinde kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, nesiller arası geçiş ve doğru iletişim konuları tartışıldı.

 Toplantının açılışında konuşan TAİDER Yönetim Kurulu Başkanı Candan Çilingiroğlu, “Samimiyet ve paylaşım odaklı bu toplantıları ‘Aileler İçin, Aileler Tarafından' mottosuyla düzenliyoruz. Amacımız aile şirketleri olarak deneyimlerimizi paylaşırken, başarıların ve başarısızlıkların arkasında yatan nedenleri de en iyi şekilde kavramak. Her aile şirketi esasında hayatın içinden çok önemli hikâyelere sahip. Bu hikâyeler hepimiz için ders niteliğinde ayrıntılar ve bilgiler içeriyor. İnanıyorum ki bu bilgi ve deneyim paylaşımları Türkiye'deki aile şirketleri için yol gösterici nitelikte olmaya devam edecek.” diye konuştu.

"Kurucular, Sağlıklarında Çocuklarına Doğru ile Yanlış Arasındaki Farkı iİyi Anlatmalı"

Toplantının konuğu olan Bayraktarlar Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Bayraktar, holdingin büyüme serüveninden,  şirketin gelecek nesillere devri sürecinde yaşananlara kadar pek çok önemli konuda görüşlerini paylaştı. Aile şirketlerinde sevgi, saygı ve birlikteliğin sürekli olması gerektiğinin altını çizen Bayraktar, “Aile bireylerinin duygularını iyi kontrol etmeleri ve duygularının akıllarının önüne geçmesine mani olması gerektiğine inanıyorum. Sıkıntılar elbette olacaktır ancak bizim ailemizde sevgi ve saygı hiç bitmedi. Kurucular, sağlıklarında çocuklarına doğru ile yanlış arasındaki farkı iyi anlatmalı. ‘Benden sonra tufan' demeyi doğru bulmuyorum. Ülke olarak en güçlü yanımız aslında insan kaynağımız. Bunu daha iyi değerlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor