Başarılı Olmuş Girişimcilerin En Önemli Ortak Alışkanlıkları

Günlük alışkanlıklarımız ve davranışlarımız hayat rutinimizi belirleyen en önemli faktörler. Ancak bazı başarılı girişimciler bu günlük rutinlere ekledikleri yeni alışkanlıklarla daha verimli ve mutlu hissettiklerini söylüyorlar..

Günlük alışkanlıklarımız ve davranışlarımız hayat rutinimizi belirleyen en önemli faktörler. Sabah vaktinde kalkıp işe gitmek, belirli bir saatte öğle yemeği yemek, eve dönüp uyumak ve aynı döngüyü sürekli devam ettirmek takdir edersiniz ki alışılagelmiş bir rutin. Ancak bazı başarılı girişimciler bu günlük rutinlere ekledikleri yeni alışkanlıklar ile daha verimli ve mutlu hissettiklerini söylüyorlar.

İşte O Rutinlerden Bazıları

1) Günün En Zor İşiyle Başlamak

“Kurbağa yemek” olarak da bilinen bu rutin size diğer işlerinizin kolay geldiğini hissettirecektir. Ayrıca bir şeyler başarmak için ihtiyacımız olan dopamin hormonunun vücudumuzda salgılanmasını sağlar. Zor görevler hakkında bahane uydurup ertelemenizi engeller.

2) Klişe ama gerçek: Okumak

Başarılı girişimciler alanlarında daha bilgili olmak ve gündenden haberdar kalmak için günlerinin bir kısmını mevcut trendleri, konseptleri ve finansal gelişmeleri okuyarak geçiriyorlar. Hatta Dünyanın en zengin insanlarından biri olan yatırım fonu yöneticisi Warren Buffet gününün %80′ini okuyarak geçirdiğinden bahsediyor.

3) Meditasyon Yapmak

Fiziksel sağlığımızı korumaya dikkat ettiğimiz kadar akıl sağlığımıza da en az fiziksel sağlığımız kadar önemsemeliyiz. Meditasyon stresi ve aksitiyeyi azalttığı gibi odaklanmaya ve verimli çalışmamıza da yardımcı oluyor. Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey, mutlaka her sabah 5.00′te kalkıp meditasyon yaptığından bahsediyor. Ayrıca meditasyon yapmanıza yardımcı olacak yerli girişimcilerimizden Meditasyon uygulamasını da kullanabilirsiniz.

4) Takvimi Tek Bir Yerde Tutmak

CA Creative’den Alexandra Weiss; işlerinizi ve planlarınızı telefon, laptop veya bir defterde ayrı ayrı saklamaktansa hepsini tek bir yerde toplamanız yararlı olacağından bahsediyor. Bu yapacağınız işleri gözünüzün önüne serer ve zamanı daha iyi yönetmenizi sağlar. Takviminizi saklamak için kendinizi en rahat hissettiğiniz aracınızı kullanın. Günün her saatinde yanınızda taşıyabileceğiniz ve kontrol edip değişiklikler yapabileceğiniz kadar esnek bir formda olmasına özen gösterin.

5) Bonus: Güne Gerçek Bir Gazete Okuyarak Başlamak

Diğer maddelerin yanısıra daha değişkenlik gösteren bu alışkanlıktan Tophatter’ın Genel Müdür Yardımcısı şöyle bahsediyor: “Gününün çoğunu internette ve dijital medyayı takip ederek, bilgileri bu yollardan edinen biri olarak, güne her zaman 15 dakika gerçek bir gazete okuyarak başlarım. Bu size günün erken saatlerinde internet gazetelerinde olduğu gibi reklamlardan, rahatsız edici içeriklerden uzak tutar. Daha işe başlamadan güne temiz kafa ile başlamış olursunuz.”

Fongogo Blog kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor