İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü 2019 Başvuruları Başladı!

Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacıyla Ashoka Türkiye ortaklığında düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için başvuru süreci başladı. Söz konusu ödül programına 29 Temmuz 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Detaylar haberimizde..

Kale Grubu’nun yeni nesil sosyal girişimcileri teşvik etmek amacı ile Ashoka Türkiye ortaklığında düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için başvuru süreci başladı. Söz konusu ödül programına 29 Temmuz 2019 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.

Kale Grubu’nun, 2016 tarihinde vefat eden Kurucusu Dr. (h.c) İbrahim Bodur’un anısını ve değerlerini yaşatmak amacıyla, dünyanın ilk ve en geniş̧ sosyal girişimcilik ağı Ashoka ortaklığında bu yıl üçüncüsünü düzenlediği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü için başvuru süreci başladı.

Geçen sene olduğu gibi İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü’nün üçüncü yılında da programa üç kategoride başvurmak mümkün. Herhangi bir konu sınırlaması olmaksızın, Erken ve İleri aşamalarda tüm projeleri kapsamına alan İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülleri, aynı zamanda İş Birliği Ödülü vererek alanında bir ilke imza atıyor.

Her birinin ödül miktarı 50.000 TL olan kategorilerin içeriği ise şu şekilde:

  • Erken Aşama: Belirli bir bölgede pilot uygulaması bulunan ve yarattığı sosyal etkinin yaygınlaşma potansiyeli bulunan sosyal girişimciler başvurabilir.
  • İleri Aşama: Geniş̧ bir bölgede uygulaması bulunan ve faaliyet gösterdiği alanda sosyal sorunun çözümü için geniş çaplı bir değer önerisi sunan sosyal girişimcilerin başvuruları bekleniyor.
  • İş Birliği Ödülü: Sosyal etkiyi artırmak amacı ile iki kurum arasında geliştirilen iş birliği projelerine ilişkin başvurular alınıyor.

İbrahim Bodur Kimdir?

2016 yılında aramızdan ayrılan Kale Grubu’nun Kurucusu İbrahim Bodur, 1928 yılında Çanakkale’nin Nevruz köyünde dünyaya geldi. Henüz 27 yaşındayken 900 nüfuslu Çan’da adım attığı iş hayatı boyunca pek çok ilklere imza attı. Kurmuş olduğu 17 şirketin çatısı altındaki 5 binden fazla çalışanın geleceği için soluk almaksızın çalıştı; “sizi siz yapan öz değerlerinize sahip çıkın; çünkü onlar sizi bir ağacın kökleri gibi ayakta tutacaktır” inancı ile doğduğu topraklara hizmet etmeyi bir gün bile bırakmadı. İbrahim Bodur, yalnızca ekonomiyi değil, sosyal ve kültürel hayatı da renklendirmeyi, sosyal refah ve eğitim seviyesini yükseltmeyi görev bildi.

Sanayiyi iş gücünün ayağına götüren İbrahim Bodur, Çanakkale’den Mardin’e; Erzurum’dan Isparta’ya Anadolu’nun birçok kentine yatırım yaparak yerel kalkınmanın öncülerinden biri oldu. Yaşadığı toprakların ve birlikte çalıştığı insanların değerini bilmekle yetinmeyen; onlara değer katmayı düstur edinen İbrahim Bodur  Çekoslovakya Devlet Nişanı’ndan “Cavaliere del Lavoro” İtalyan Devlet Nişanı’na, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Üstün Hizmet Madalyası’ndan Uluslararası Aldo Villa ödülüne dünyanın dört bir yanında pek çok ödüle layık görüldü.

Kaleseramik Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı’nın da kurucusu olan Dr. (h.c.) İbrahim Bodur, küresel vizyonu, cesareti ve hayırseverliği ile bugün halen binlerce tohumun filizlenmesi için ilham kaynağı olmayı sürdürüyor.

Ödül programı için 19 Haziran’da başlayan başvuru süreci 29 Temmuz’a kadar devam edecek. 16 Eylül’e kadar sürecek olan ön değerlendirme sürecini takiben 5 Erken Aşama, 3 İleri Aşama ve 3 İş Birliği Ödülü adayları jüri değerlendirmesine sunulacak. Jüri değerlendirme sürecinin 30 Kasım’da tamamlanmasının ardından, kazananlar 3 Aralık’ta düzenlenecek ödül gecesinde açıklanacak.

Önemli bir sosyal sorunu çözmek için yaratıcı bir fikir ve sürdürülebilir bir uygulamayla yola çıkmış, başarılı bir proje geliştirmiş ve büyüme potansiyeli gösteren tüm sosyal girişimcilerin katılabileceği İbrahim Bodur Sosyal Girişimcilik Ödülü hakkında daha detaylı bilgi edinmek ve katılım koşullarını öğrenmek için www.ibrahimbodurodulleri.com web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor