GİV, 2019 Girişimcilik Ödülleri ile Ekosistemi 7. Kez Ödüllendirdi!

"GİV Girişimcilik Ödülleri" yarışmasının 7.sinin ödül töreni bu yıl BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi. Detaylar Haberimizde

Başarılı girişimleri ödüllendirmek, fikirlerini girişime dönüştürmek isteyenlere destek ve cesaret vermek amacıyla düzenlenen "GİV Girişimcilik Ödülleri" yarışmasının 7.sinin ödül töreni bu yıl BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde Girişimci İş Adamları Vakfı Başkanı Mehmet Koç ödül töreninin açılış konuşmasını yaptı. Açılış konuşmasını takiben vakfın tanıtım filmi konukların beğenisine sunuldu. Törene onur konuğu olarak teşrif eden BAYKAR Teknik Müdürü ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Sayın Selçuk Baykar, tanıtım filminden sonra sahnedeki yerini alarak konuşmalarını gerçekleştirdi. Sonrasında ise 7. GİV Girişimcilik Ödülleri, sinevizyon gösterimi eşliğinde 9 kategoride sahiplerini buldu.

İşte 7. GİV Girişimcilik Ödülleri'nde Ödül Kazanan Kişi ve Projeler

1- Üniversite Girişimcilik Kulüp Ödülü:

Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu / DÜKAT

11 Kasım 2014 tarihinde kurulan topluluk, “Her şey değişim ile başlar, değişim ise sizinle” sloganı ile faaliyetlerine başlamış olup; düzenlediği Girişimcilik, AR-GE, Teknoloji, Pazarlama vb. gibi konular hakkındaki etkinlikleri üniversite bünyesini aşıp Türkiye çapında işlere organizasyonlara dönüştürmeyi başardı.  Bu vesile ile Düzce ve çevre iller başta olmak üzere ulusal çapta kendinden her zaman söz ettiren bir topluluk oldu. Düzce Üniversitesi Kariyer Topluluğu, Dükat Yönetim kurulu, bir Başkan, iki Başkan Yardımcısı ve sekiz Departman Direktöründen oluşuyor. Koordinasyon, Medya ve İletişim, Proje ve Strateji Geliştirme, Organizasyon, Denetleme ve Analiz, Sosyal Sorumluluk, Finansman,Saha Destek Departmanı şeklinde 8 departmanla koordineli çalışan dükat yaptığı etkinlikler ve organizasyon yapısı ile bu yıl GİV Girişimcilik Ödülleri'nde Üniversite Girişimci Kulüp ödülünü almaya layık görüldü.  

2- Yeni Girişimci Ödülü:

Baharsun Tarım / Fahrettin Aksakal

Baharsun, Yozgatın Kadışehri ilçesi, kabalı köylülerine ait 5.000 dönümlük araziyi birleştirerek meyve bahçesi işletmeye başladı. Baharsun yönetici ortağı Fahrettin Aksakal, çiftçilerin arazilerine sulu tarım altyapısı inşa ederek aynı zamnda bir sosyal girişimin de öncüsü oldu. Fahrettin Aksakal, gelirin tabana yayıldığı, köylülerin hem proje paydaşı, hem de çalışanı oldukları bir rol model ve  tarıma teknoloji katkısını sağlama azmi ile "dolu kalkanı" projesini geliştirip  doluyu yağmura çevirmeyi başardı. Bölgede yerinde istihdam oluşturdu ve işletmenin kurulu olduğu köy İstanbul’dan göç almaya başladı. Tamamı barkodlarla adreslenen arazide meyve çeşidi bazında üretim rasyolarını çıkartabilmekte. Arazi içinde yabancı ot mücadelesi için koyun ve kaz yetiştiriciliği yapmaya başladı. Hem yabanı ot mücadele giderlerini azalttı, hem minimum yem maliyeti ile et üretimi sağlayabildi, hem de hayvanlardan, ağaçlar için doğal gübre sağlamış oldu. Sulama havuzu içine attığı sazan balıklarını sadece yemek artıkları ile besleyerek büyüttü.

3- E-Ticaret Girişimi Ödülü:

Finartz Bilgi Teknolojileri / Cihan Demir - Hüseyin Ergün - Bora Gönül

Finartz, 2016 yılında girişimcileri Cihan Demir, Hüseyin Ergün ve Bora Gönül tarafından bir Fintech firması olarak kuruldu. Girişim, teknoloji araçlarını öncelikli kullanarak işlerini yeniden tanımlayacak kadar vizyoner şirketleri güçlendirmek üzere çalışmalar yapıyor. Finans ve Blockchain teknolojisi üzerine çalışmalar yaparak; ödeme ağları, ödeme güvenlik sistemleri, mobil pos, api taranlı dijital cüzdan gibi çözümler sunan Finartz’ın referansları arasında N11, GittiGidiyor, Zubizu, Trendyol gibi markalar mevcut. 

4- Fuat Sezgin Akademisyen Ödülü:

Dr. Öğretim Üyesi İbrahim Halil Üçer / İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümü

İbrahim Halil Üçer 2012 yılından itibaren İstanbul Medeniyet Üniversitesi Felsefe Bölümünde akademisyenlik yapmakta. İbn Sînâ Felsefesi, Yeni-Eflatunculuk düşüncesi, İşârât şerhleri geleneği, Fahreddin er-Râzî ve Müteahhir dönem İslam düşüncesi gibi İslam Felsefesi alanları ana çalışma konuları arasında bulunuyor. Üçer, Konya Büyükşehir Belediyesi ve İlmi Etütler Derneği'nin (İLEM) ortak projesi olan İslam Düşünce Atlası projesinin editörlüğünü gerçekleştirmiş.  Başarılı akademisyen Üçer, bu yıl GİV tarafından  Girişimcilik Ödülleri kapsamında Merhum Fuat Sezgin adına verilen Akademisyen Ödülüne layık görüldü.  

5- Basın Yayın Medya Ödülü:

Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu / Yeni Şafak Gazetesi - Ekonomi Yazarı

1967 yılında doğan Doç. Dr. Şahap Kavcıoğlu, 1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümünü, ayrıca İstanbul Üniversitesi Muhasebe Enstitüsünü Denetim Uzmanı olarak bitirdikten sonra, İngiltere Hastings College'ta İşletmecilik üzerine eğitim gördü. Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Enstitüsü’nde yüksek lisansını ve doktorasını tamamlayan Kavcıoğlu, 2014 yılında doçent ünvanını aldı. İş hayatına 1991 yılında Esbank’ta Müfettiş Yardımcısı olarak başlayan Kavgıoğlu bu dönemlerde bir çok kademede görev aldı. 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde 26. Dönem Bayburt Milletvekili olarak seçilen Sayın Kavcıoğlu çok sayıda sivil toplum kuruluşunda da aktif görev almakta. Yayımlanmış 2 kitabı ve çok sayıda makalesi bulunan Kavcıoğlu, şimdilerde Yeni Şafak Gazetesi’nin ekonomi sayfasında köşe yazarlığına devam ederek girişimcilerin ufkunu açan, girişimciliğin düşmanı olan karamsarlık yerine, çalışma ve başarma duygusunu veren, Tarım, ticaret, doğu akdeniz enerji olayı gibi makro ekonomik projelere parmak basan yazılar yazmakta. Sayın Kavcıoğlu evli ve 3 çocuk babası.

6- Kamu Yöneticisi Ödülü:

İbrahim Eren / TRT Genel Müdürü - Yönetim Kurulu Başkanı

Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden 2004 yılında mezun olan İbrahim Eren; kültür sanat alanında yaptığı çalışmaların akabinde medya sektöründe çeşitli görevlerde tecrübe kazandı ve 2013 yılında TRT Genel Müdür Yardımcılığına getirildi. Temmuz 2017’de TRT Genel Müdürlüğü görevine başlamasıyla beraber Diriliş, Payitaht Abdülhamit, Filinta, Sevda Kuşun Kanadında, Yedi Güzel Adam, Seddülbahir 32 Saat ve Büyük Sürgün Kafkasya gibi milli projelere imza atan Eren, ülkemiz dizi sektörünün ihracatına büyük katkılar sağladı. Türkiye’nin ilk uluslararası haber kanalı TRT World’ün kuruluşunu gerçekleştiren Eren, TRT 2 ile kültür sanat yayıncılığına yeni ve milli bir soluk getirerek, bir kamu kurumu olan TRT’ye girişimci bir kurum kimliği kazandırmayı başardı.

7- Kurumsal Girişimci Ödülü:

Yaytek Makine / Ekrem Eraslan

1970li yıllarda Konya’da başlamış olduğu yay imalatına 2010 senesinden itibaren yepyeni bir yüz ve anlayışla devam eden Yaytek, yay akademi altyapısı oluşturma projesi ve Öz sermaye yatırımları ile üretim ve kalite yapısını sürekli iyileştirmekte. 2015-2016 yılında en geniş kapsamlı yay labaratuvarını kosgeb projesi ile kuran Yaytek, hemen ardından kosgeb ve teknokent ile 'yay mekanizasyon karakterinin araştırılması projesine imza attı. Girişimci genç mühendisleri yay akademi ile bünyesine ekleyen kurum, halen savunma sanayi otomotiv sanayi, silah sanayi tedarikçilerinden olup, tasarım geliştirme ve kalite kontrol testlerini yapabilir durumdadır." 

8- Proje / Fikir Ödülleri

Birincilik Ödülü: Güçlendirilmiş Koruyucu Kontakt Lens

Prof. Dr. Nilgün Kalaycıoğlu Özpozan ve Araş. Gör. Serkan Dayan, yaptıkları ar-ge çalışmaları ile; düşük maliyetli ve yeşil kimya ilkelerine uygun, yüksek verimlerle üretimleri ve kaplamaları gerçekleştirilebilen, elektromanyetik dalga ve UV ışınlarına karşı gözü koruyan, dayanıklı ve güçlendirilmiş bir kontakt lens üretimini başarıyla gerçekleştirdi. Karakterizasyonları ve optimizasyon çalışmaları yapılan Prototip Lensler endüstriyel kullanımlar için hazır. Nitelikli kimyasalların ve katma değerli ürünlerin ülkemize kazandırılması amacı taşıyan bu projenin ithal ikame ve ihracat potansiyeli ile sağlık sektöründe lens teknolojilerinde alanında milli üstünlük sağlanması hedefleniyor.

İkincilik Ödülü: Çok Fonksiyonlu Hibrit Kompozit İmplantlar

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünde nanoteknoloji ve malzeme bilimi üzerine çalışmalar yapan Doç. Dr. Mevlüt Gürbüz, Çok Fonksiyonlu Hibrit Kompozit İmplantlar projesi ile; çok fonksiyonlu yeni nesil hibrit kompozit implantlar geliştirmeyi amaçlıyor. Milli imkanlarla geliştirilen bu proje sayesinde mevcut implantlara yüksek mekanik özellik, ağrı sızı travmasının önlenmesi, şok absorblama, antibakteriyellik, kolay iyileşme, uzun servis ömrü gibi yenilikçi fonksiyonlar katılabilmekte. Projenin seri üretime geçmesi ile; ülkemizin global implant sektöründeki pazar payının hızla yükselmesi ve katma değeri yüksek ihracata katkı vermesi mümkün görünüyor. 

Üçüncülük Ödülü: Akıllı LED Isı Ölçer

Özyeğin Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde elektroniklerin sogutulması, mikro-akışkan sistemler, enerji ve LED / OLE aydınlatma sistemleri üzerine çalışmalar yapan Prof. Dr. Mehmet Arık ve ekibinin Ar-Ge projesi olan Akıllı LED Jonksiyon Sıcaklık Ölçer projesi; LED ürünler ve LED’li sistemlerdeki jonksiyon sıcaklığının milli imkanlar ile daha hızlı, güvenilir ve kullanıcı isteğine uygun şekilde ölçümünü hedefliyor. Üretimi planlanan bu cihazın projesinin hayata geçmesi ile; LED aydınlatma sistemlerinde daha yüksek performanslı sistemlerin tasarlanmasına zemin hazırlanacak olup, cihazın ihraç edilmesiyle ülkemizin katma değerli ihtacat gamına yeni bir teknoloji kalemi eklenebilecektir.

9- GİV Özel Ödülü: 

Şerif Enis 

1959 Tekirdağ muratlı da doğan Şerif Enis ilk ve orta tahsilinimemleketinde ardından liseyi ve üniversiteyi istanbulda tamamladı. Yıldız üniversitesini 1981 yılında ve aynı üniversitede yüksek lisansını 1983 yılında tamamlayarak Elektrik yüksek mühendisi oldu. Aynı yıl üniversiteden 3 arkadaşıyla Biat inşaatı kurarak iş hayatına başladı. İnşaat faliyetleri yanı sıra, yurt içi ve yurt dışında mobilya, Alüminyum, kablo, çelik konstrüksiyon, beton prekast gibi birçok sanayi alanında faliyette bulundu. Girişimci İş Adamları Vakfı, insan vakfı gibi sivil toplum kuruluşu kurucularından olan sayın şerif Enis halen biat inşaat yönetim kurulu başkanlığını yapmakta. Evli ve 6 çocuk babası olan Enis, Girişimci İş Adamları Vakfına ve Girişimciliğe kattığı değer ve desteklerden dolayı giv özel ödülüne layık görüldü.

www.giv.org.tr web adresini ziyaret ederek Girişimci İş Adamları Vakfı (GİV) hakkında, www.girisimcilikodulu.com web adresini ziyaret ederek GİV Girişimcilik Ödülleri hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar İdris Cin Hakkında

Matematik Mühendisi olup, 2005 yılından beri bilişim sektöründe Yazılım Mühendisi olarak çalışmakta olan İdris Cin, 2006'dan beri girişim analizleri yazdığı kişisel blogunu Eylül 2010'da Girişim Haber olarak profesyonelleştirdi. Girişim Haber Yayın Yönetmenliğinin yanısıra özel sektörde Yazılım Proje Yöneticisi ünvanıyla profesyonel hayatına devam etmektedir.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor