Başkent'in İlk Teknoloji Fuarı I-TECH, Dolu Dolu 3 Gün Yaşattı!

Başkent'in ilk teknoloji fuarı I-TECH, 14-16 Haziran tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı. Detaylar haberimizde..

T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, T.C. Ticaret Bakanlığı ile Ankara Ticaret Odası, Ankara Sanayi Odası’nın destekleri, Ankara Üniversitesi Akıllı Sistemler ve Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin (ASTAM) işbirliğiyle gerçekleşen Başkent'in ilk teknoloji fuarı I-TECH, 14-16 Haziran tarihleri arasında Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Dijital Dönüşüm, E-spor, Yatay Gerçeklik, Dikey Zeka, Endüstri 4.0 İçin Türkiye'de Üretim İlişkileri Değerlendirilmesi ve Markalaşması, Türkiye’nin Sanayide Dijital Dönüşümü gibi konuların profesyonelleri tarafından konuşulduğu I-TECH, sahne olduğu etkinliklerle de teknoloji dolu 3 gün yaşattı.

Yaklaşık 10 bin kişiyi ağırlayan I-TECH, teknoloji sektörünün tüm paydaşlarını bir araya getirirken, yeni iş birlikleri için de fırsatlar yarattı. Microsoft'un ana sponsorluğunu üstlendiği I-TECH, alanında öncü pek çok teknoloji firmasını ağırlarken, katılımcılar da en ileri teknolojileri birebir deneyimleme imkanı bulurken, farklı kostümlerle fuar alanına gelen gençler cosplay yarışmasında eğlendi.

I-TECH'de hayranları ile buluşan fenomen Orkun Işıtmak, genç hayranlarının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Gençler Orkun Işıtmak'ı soru yağmuruna tutarken, ünlü fenomen, fenomen olma serüvenini anlattı; genç hayranlarıyla birer birer fotoğraf çektirdi, fuar standlarını ziyaret etti.

HHB Expo Yönetim Kurulu Şule Dayangaç, I-TECH'in ikincisinin gerçekleşeceğini "Biz HHB Expo olarak önümüzdeki yıl şimdiden ikinci kongre ve fuarı da uluslararası platforma taşıyacak olmanın heyecanı içerisindeyiz. Yarından tezi yok daha geniş kapsamlı uluslararası düzeyde bir organizasyonun çalışmalarını başlatacağız" sözleri ile duyurdu.

I-TECH'te açılış konuşması yapan Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı (TÜSİAV) Başkanı Veli Sarıtoprak "Gelecek teknolojide. Ülkemizin tek hedefi teknolojide kendini geliştirmek olmalıdır. Teknolojide gelişerek lider ülke, lider bir devlet oluruz. Gençler teknoloji dahisi olun. Teknolojiye önem verin. Sizler, yeni nesil; kendi öngörülerinizi yaratmazsanız başkalarının öngörülerini yaşamak zorunda kalırsınız. Türkiye süratle bilim ve teknoloji alanlarında atılım yapmalı" dedi.

Ankara Ticaret Odası Başkanı (ATO) Gürsel Baran ise I-TECH'te yaptığı konuşmasında "Bu çok önemli organizasyona imza atanları yürekten kutluyorum. Dünya baş döndürücü bir hızla değişiyor. Bu değişimin ana unsurunu teknoloji oluşturuyor. Dünya küresel bir köy haline geldi. Dünyanın öteki ucunda olan bir olayı anında öğrenebiliyoruz. Bugün yüksek teknolojinin girmediği yer kalmadı. Teknolojide önde olanlar kuralları koyuyor. Bilgi ve teknoloji üreten bir Türkiye için hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Övündüğümüz genç nüfusu verimli yetiştirelim" dedi.

E-spor devleriyle gerçekleşen turnuvalara ev sahipliği yapan I-TECH'te ayrıca Microsoft tarafından çocuklara kodlama eğitimi de verildi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor