FESPA Eurasia, Baskı ve Endüstriyel Reklam Dünyasını Buluşturacak!

Avrasya Bölgesi’nin lider baskı ve endstriyel reklam fuarı FESPA Eurasia, 7. kez sektör temsilcilerini bir araya getirecek. FESPA Eurasia 2019, 7.5 milyar dolar büyüklüğündeki sektöre 4 günde 1.5 milyar dolarlık hacim katmayı hedefliyor. Detaylar haberimizde..

Avrasya Bölgesi’nin lider baskı ve endüstriyel reklam fuarı FESPA Eurasia, 7. kez sektör temsilcilerini bir araya getirecek. FESPA Eurasia 2019, 7.5 milyar dolar büyüklüğündeki sektöre 4 günde 1.5 milyar dolarlık hacim katmayı hedefliyor.

Bu yıl 7. kez gerçekleştirilecek FESPA Eurasia5-8 Aralık 2019’da İstanbul Fuar Merkezi’nde (İFM) baskı ve endüstriyel reklam dünyasını yine bir araya getiriyor. Bu yıl 3 salonda (9, 10, 11) gerçekleşecek olan FESPA Eurasia 2019, artan ilgi nedeniyle yüzde 30 büyüyor. Dört gün boyunca sektörün büyümesi için en önemli platformlardan biri olacak FESPA Eurasia 2019’da, çevre ülkelerden gelen sektör profesyonelleri, fuardaki yerel ve uluslararası katılımcılarla buluşacak. 2013 yılından bu yana toplam 6 fuar gerçekleştirerek yaklaşık 50.000 bin ziyaretçi ve 1.000 katılımcı ile sektörün büyümesine destek olan FESPA Eurasia 2019’a bu yıl 180 katılımcı ve 10 bine yakın tekil ziyaretçi bekleniyor.

FESPA Eurasia bu yıl kullandığı ‘Potansiyelini Keşfet’ sloganı ile baskı ve endüstriyel reklam camiasının yeni işler yaratabilmesinin önünü açmayı hedefliyor. 7.5 milyar dolara yakın bir büyüklüğe sahip olan baskı sektöründe FESPA Eurasia’nın hedefi, baskılı işlerin talebini artırarak baskı sektörünün iş hacmini fuar ile birlikte 1.5 milyar dolar artırmak.

Avrupa, Orta Asya, Kuzey Afrika ve Orta Doğu bölgelerindeki geniş format dijital baskı, tekstil baskı, serigrafi baskı ve endüstriyel reklam sektörlerine yönelik uluslararası bir fuar olan FESPA Eurasia, Avrasya Bölgesi’ndeki sektör profesyonellerinin buluşma noktası olarak çevre ülkelerden de ilgiyle karşılanıyor. FESPA Eurasia Fuar Müdürü Betül Binici, Türkiye’deki üreticilerin yurtdışına açılmasına yardımcı olan FESPA Eurasia 2019 kapsamında bu yıl Bulgaristan, Tunus, Irak, Cezayir, Rusya, İran, Yunanistan, Fas, Ukrayna ve Hollanda’dan gelen ziyaretçilerin sayısının artacağını söylüyor.

İhracat Geliştirme Komitesi Kuruldu

FESPA Eurasia’nın ortağı olan ve kar amacı gütmeyen Açıkhava Reklamcıları Derneği (ARED), bu yıl ziyaretçi çalışmaları ve eğitim programlarıyla sektöre büyümenin yollarını anlattığı Türkiye turuna devam ediyor. Şubat ayında Aydın ile başlayan tur, Nisan ayında Mardin’de seminerlerle devam etti. FESPA ve ARED çalışmalarını Haziran ayında Muş, Ağustos ayında Sivas ve Ekim ayında Malatya toplantıları ile sürdürmeyi planlıyor.

Avrasya Bölgesi’nden alıcıları Türkiye’ye davet eden FESPA Eurasia ayrıca yerli şirketlerin ihracata yönelmesi için özel bir komite de kurdu. ARED yönetim kurulu tarafından, üretici firmaları desteklemek ve ihracatı geliştirmek amacıyla dernek üyeleri arasından tecrübeli bir ekiple ‘İhracatı Geliştirme Komitesi’ kuruldu. Söz konusu komite ile sektörde ihracatı artırmaya yönelik çalışmalar başladı.

FESPA Eurasia hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz eurasia.fespa.com web adresini ziyaret edebilirsiniz. Haberimizi baskı ve endüstriyel reklam sektöründe faaliyet gösteren okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor