2019 PowerUp! Yarışması’nın Kazanan Startup'ları Açıklandı!

InnoEnergy tarafından düzenlenen PowerUp! Yarışması’nın, Orta ve Doğu Avrupa’da 24 ülkeden 300 startup’ın katıldığı beşinci döneminin sonuçları açıklandı. PowerUp! Yarışması’nın kazananı Slovakya merkezli startup Danubia NanoTech oldu. Detaylar Haberimizde...

InnoEnergy tarafından düzenlenen PowerUp! Yarışması’nın, Orta ve Doğu Avrupa’da 24 ülkeden 300 startup’ın katıldığı beşinci döneminin sonuçları açıklandı. PowerUp! Yarışması’nın kazananı 50 bin Euro’luk büyük ödül için rakipleri karşısında gösterdiği mücadelenin ardından Slovakya merkezli startup Danubia NanoTech oldu. Şirket para ödülü ile birlikte InnoEnergy’nin prestijli Highway® hızlandırıcı programına da katılma şansını elde etti.

Innoenergy tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen Power Up! Yarışması’nın bu dönemki büyük finali, Orta ve Doğu Avrupa’nın en önemli etkinliklerinden biri olan Impact’19 kapsamında Polonya, Krakow’da düzenlendi. Yatırımcılardan sektör temsilcilerine, temiz enerji uzmanlarından uluslararası basın mensuplarına, kalabalık bir davetli grubunun izlediği yarışmada, kendi ülkelerinde finali kazanarak Büyük Final’e katılma hakkı kazanan 14 startup yer aldı. Slovakya merkezli startup Danubia NanoTech yarışmada birinci olurken, Letonyalı Atlant3D ikinci, Macaristan’dan katılan V-Chiller ise üçüncü oldu. Yarışma tarihinde bu yıl ilk kez, temiz hava girişimlerinde inovasyon ve öncü düşünceler sunan şirketlere açık olan özel Clean Air Challenge Ödülü de sahibini buldu. 

Power Up! Yarışması’nın Kazananları
Kazanan Starup Ödül Açıklama Starup'ın Merkezi
Danubia NanoTech Birincilik Ödülü: 50.000 Euro Danubia NanoTech, metalik olmayan herhangi bir alt tabakaya uygulanan, son derece ince bir film halinde kullanılabilen, grafen sıcaklık sensörü biçiminde, hava sıcaklığını izlemek için batarya teknolojileri geliştiriyor ve bu teknoloji, pillerin kullanım ömrünü uzatarak elektrikli araç pilleri ve şebeke batarya depoları için son derece önemli bir çözüm sunuyor. Slovakya
Atlant3D İkincilik Ödülü: 10.000 Euro  Atlant3D, mikro ve nano cihazlar için prototipleştirmeyi hızlandırıp daha az maliyet ve zaman harcayarak mikro ve nano çip üretimi için çok yönlü bir 3D yazıcı geliştiriyor. Letonya
V-Chiller  Üçüncülük Ödülü: 5.000 Euro 

V-Chiller’ın patentli bir vakum soğutma yöntemiyle geliştirdiği devrimsel cihaz, kutu içecekleri minimum enerji kullanımı ve çevresel etkiyle yalnızca 1 dakikada soğutabilen çevre dostu bir soğutucu sunuyor

Macaristan
Roofit.solar  Clean Air Challenge Ödülü: 3.000 Euro Roofit.solar yarışmaya günlük çatı kaplama malzemesini fotovoltaik modüller ile birleştirerek geliştirdiği yeni bir güneş paneli türüyle katıldı.  Estonya

Yarışmada Türkiye’nin yanı sıra Macaristan, Polonya, Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Slovenya, Sırbistan, Litvanya, Letonya, Estonya, Romanya, Bulgaristan, Hırvatistan ve Yunanistan temsil edildi.

Hem Büyük Final hem de Ülke Finalleri, alanında önde gelen iş koçları ve mentorlar tarafından yürütülen iki günlük eğitim programlarının ardından yapıldı. Eğitim programında katılımcılar, iş modellerini denetleme, pazar beklentilerine uygun hale getirme ve sunum becerilerini geliştirme şansına sahip oldu. Bununla birlikte çoğu katılımcı için asıl teşvik, 150 bin Euro’ya varan yatırım ve InnoEnergy uzmanlığına erişim sunan Avrupa’nın en kapsamlı hızlandırıcı programı prestijli Highway® hızlandırıcı programına, gelişmeye devam eden bir startup olarak davet edilme fırsatı yakalamaktı.

Yarışmanın galibi Danubia NanoTech CEO’su Patrik Krizansky kazandıkları birincilik ile ilgili “Bu yarışmaya, bize finansal yatırım desteğinin ötesinde network’üyle ve hızlandırıcı programıyla da destekleyecek InnoEnergy gibi uzman bir yatırımcı aradığımız için başvurduk. Bu ödülle birlikte ürünümüzü nihai müşterilerin ihtiyaçlarına göre düzenlemeye başlayacağımız ve ticari hale getireceğimiz için çok heyecanlıyız.”dedi.

InnoEnergy Orta Avrupa CEO’su Jakub Miler, “PowerUp! Yarışması’nın sadece enerji şirketleri için olmadığını vurgulamakta fayda var: Bu yarışma aynı zamanda ulaşım, temiz hava teknolojisi, ısıtma, temiz teknolojiler ve akıllı teknolojiler alanlarındaki çözümlere de açık. Yarışmamızı diğer yarışmalardan farklılaştıran ise para ödüllerinin yanı sıra katılımcılara ürünlerini ve hizmetlerini bir üst seviyeye taşımalarına yardımcı olmak üzere kapsamlı destek, mentorluk ve girişimsel uzmanlık sağlamamız…” diye konuştu.

Polonya merkezli Veloia Group şirketinin İcra Direktörü Yardımcısı Fabien Ferrer, “Hava kalitesi, Polonya’daki yerel yönetimler ve endüstrinin karşı karşıya kaldığı en önemli sorunlardan biri. Bu nedenle hava kalitesini iyileştirmeye katkıda bulunan tüm çözümler fark edilmeyi ve desteklenmeyi hak ediyor. Genç şirketlerin bu alanda yeni teknolojiler geliştirmesi ve ‘Dünya’ya kaynak sağlama’ vizyonu ile çevreyi önemseme değerlerimizi paylaşması bize büyük bir mutluluk veriyor. Clean Air Challenge ödülünün ilk sponsoru olmaktan gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

PowerUp! Yarışması, katılan startup’lara, aynı zamanda büyük bir bölümü yarışmanın resmi ortakları olan enerji ve temiz teknoloji sektörlerinin önde gelen temsilcileriyle tanışma şansı da sunuyor. Bu yıl, gelecekteki potansiyel yatırımları için ümit vaat eden teknolojileri arayan ortaklar arasında RAFAKO, D.TEK, ZSE Group ve Enerjisa Enerji A.Ş. de yer aldı. Yarışmanın Jüri üyeleri, InnoEnergy Benelüks Ülkeleri CEO’su Jakob Ruiter ve PowerUp! ortakları DTEK, RAFAKO, ZSE Energia ve Enerjisa temsilcilerinden oluştu. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor