Co-Working Çalışma Modeli Verimliliği İki Katına Çıkartıyor!

2015 ve 2018 yılları arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre, co-working çalışma alanlarını tercih eden profesyonellerin çalışma performansları yüzde 84’e kadar artabiliyor. Detaylar haberimizde..

Co-working çalışma modeli tüm dünyada hızla büyüyor. Ortak çalışma alanları en çok, sağladığı verimlilik artışı, yeni profesyonellerle tanışma olanakları ve maliyet avantajları için tercih ediliyor. 2015 ve 2018 yılları arasında yapılan araştırma sonuçlarına göre, co-working çalışma alanlarını tercih eden profesyonellerin çalışma performansları yüzde 84’e kadar artabiliyor.

Co-working çalışma alanlarına olan ilgi dünya genelinde artış trendinde. Ofis konforu ve donanımına sahip esnek çalışma alanları sunan ortak çalışma alanları, startup’ların ve freelance çalışanların tercihi haline geldi. Dünyanın en büyük emlak şirketlerinden JLL’in yayınladığı araştırma sonuçlarına göre, 2017 yılı itibariyle dünya genelinde 1,2 milyondan fazla kişi co-working alanlarında çalışıyor. Bu büyümenin ardında yatan sebeplerin başlıcaları ise verimlilik artışı, yeni profesyonellerle tanışma fırsatı sunan networking olanakları ve maliyet avantajları.

Co-working alanlarının önemli bir özelliği herkesin çalışmak için bu ortamda bulunuyor olması. İşlerine odaklanmış diğer profesyonellerle çevrili bir ortamda çalışmak, evde tek başına çalışmaya kıyasla çok daha fazla motivasyon artışı ve üretkenlik sağlıyor. 2015 ve 2018 yıllarında yapılan araştırmalara göre, co-working çalışma alanlarını tercih eden kişiler performanslarında yüzde 84’e kadar artış kaydediyorlar.

Ortak çalışma alanlarının tercih edilmesinin bir diğer önemli etkeni ise sunduğu networking olanakları. Co-working alanlarında çalışmayı tercih eden profesyoneller, sosyal alanlarda yüz yüze tanışma imkânı buluyorlar. Co-working alanlarının giderek daha fazla tercih ediliyor olmasının ardında yatan bir diğer gerçek de sunduğu maliyet avantajları. Günde sadece iki kahve ücretine şehrin en merkezi ve itibarlı konumlarında, sadece üyelik ücreti ödeyerek kira, stopaj, elektrik, su, ısınma faturaları gibi çeşitli kalemlerdeki giderlerle ilgilenmek zorunda olmamanın, idari işler yöneticisi gibi bir kadroya gerek kalmamasının sağladığı kolaylık, özellikle startup’lar kadar, freelance çalışanlar için de önemli bir kolaylık ve ekonomi sunuyor.

Ortak çalışma alanlarını tercih eden profesyonellerin yaklaşık iki katına ulaşan verimlilik artışı şüphesiz, bu çalışma ortamlarından sağlanan en önemli fayda. Bunun yanı sıra, networking olanakları, yüz yüze tanışma ve fikir alışverişi yapma imkanının ötesinde, dünya genelindeki diğer profesyonellere ve işletmelere ulaşma olanağı sunuyor. Üstelik tüm bunları ekonomik bir modelde buluşturduğu için co-working çalışma alanları dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de de popülaritesi giderek artan, yeni nesil çalışma modeli.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor