Ödeme Sistemleri Şirketi Verifone, Panaroma’yı Satın Aldı

2016 yılının Nisan ayında ödeme kaydedici sistemler sektöründe faaliyet gösteren Panaroma Bilişim Teknolojileri’nin çoğunluk hisselerini bünyesine katan Verifone, üç yılın ardından şirketin tamamını satın aldı. Detaylar haberimizde..

Dünya genelinde 30 milyon kurulu cihaz ve terminal ile ödeme sistemlerinin lider şirketi olan Verifone, Türkiye’de önemli bir yatırıma imza attı. Verifone, üç yıl önce çoğunluk hisselerini satın aldığı Türk şirketi Panaroma’nın tamamını bünyesine kattı. 

2016 yılının Nisan ayında ödeme kaydedici sistemler sektöründe faaliyet gösteren Panaroma Bilişim Teknolojileri’nin çoğunluk hisselerini bünyesine katan Verifone, üç yılın ardından şirketin tamamını satın aldı.

Onur Altınbaş: “Verifone, Türkiye Pazarına Yatırım Yapmakta Kararlı”

Panaroma’nın çoğunluk hisselerini ödeme sistemlerinde yapılan regülasyonların ardından almaya karar verdiklerini belirten Verifone Güney Doğu Avrupa, Türkiye ve Türki Cumhuriyetler’den Sorumlu Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Onur Altınbaş, yaptıkları satın alma girişimi ile ilgili şunları söyledi “Verifone’un global çapta bilgi birikimiyle Panaroma’nın yurt içindeki tecrübesini buluşturarak kısa sürede pazar payımızı büyüttük. Çoğunluk hisselerini satın almamızın üçüncü yılında, Nisan 2019’da bu kez Panaroma’nın tamamını Verifone bünyesine kattık. Bu satın alma ile birlikte, her segmentteki esnafın ihtiyaçlarını karşılama hedefimize bir adım daha yaklaştık. Bu satın alma işlemi Verifone’un Türkiye pazarına olan güveninin önemli bir göstergesi. Verifone, özellikle geçen yıl döviz ekseninde yaşanan ekonomik dalgalanmalara rağmen Türkiye pazarına yatırım yapmaktan hiçbir zaman vazgeçmedi, aksine burada büyümeyi hedefledi. Sektörün en başarılı Türk şirketlerinden Panaroma’nın tamamını satın alarak da, bu kararlılığını bir kez daha gösterdi. Bu satın almayla birlikte Panaroma hem daha güçlü bir finansal yapıya hem de Verifone’un büyük önem verdiği Ar-Ge’nin bütçesinden direkt yararlanma imkânına kavuştu. Bu da önümüzdeki dönemde Verifone’un pazardaki başarılarına yenilerini eklemesine olanak tanıyacak.”

2023’te Pazarın Yarısı Hedefleniyor!

Verifone’un Türkiye pazarındaki payı hakkında da bilgi veren Onur Altınbaş, “Şu anda Türkiye genelinde 250 bin Verifone marka yazar kasa ile hizmet veriyoruz, pazar payımız ise yüzde 30’a yaklaşmış durumda. 2023 vizyonumuz çerçevesinde, sahada bir milyon yazar kasa çalıştırmayı ve pazar payımızı yüzde 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz. Verifone’un küresel stratejisi doğrultusunda perakende yatırımlarımızla birlikte servis alanında sunduğumuz hizmeti de geliştiriyoruz. İlk etapta 30 yıldır hizmet veren bayilerimiz arasından seçtiğimiz beş bayimizi satış ve servis noktası haline getirdik, şimdi bu hizmeti 81 ilimize taşımayı amaçlıyoruz. Böylece bizler tüm bayilerde standart bir hizmet kalitesi sağlarken müşterilerimizin ürün ve çözümlerimizi Türkiye’nin dört bir yanından kolaylıkla satın almalarına olanak tanıyacağız. Bayilerimizi satış ve servis noktasına dönüştürmek için yurt çapında fizibilite çalışmalarımızı sürdürüyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor