Protranslate Dil Hizmetleri Sektöründe Değişim Rüzgarları Estirecek!

Kurulduğu günden bu yana aldığı yatırımlar ve izlediği stratejiler ile yükselen bir ivme yakalayan, EMEA bölgesinin lider dil hizmetleri sağlayıcısı Protranslate.net‘in Genel Müdürü Kerem Kalkancı, 2018 yılında yaptıkları çalışmaları ve 2019 yatırım planlarını Girişim Haber’e anlattı..

Kurulduğu günden bu yana aldığı yatırımlar ve izlediği stratejiler ile yükselen bir ivme yakalayan, EMEA bölgesinin lider dil hizmetleri sağlayıcısı Protranslate.net‘in Genel Müdürü Kerem Kalkancı, 2018 yılında yaptıkları çalışmaları ve 2019 yatırım planlarını Girişim Haber’e anlattı.

Protranslate’in, “moderated marketplace” olarak hizmet veren bir platform olduğunu, tüm otomasyon sistemlerinin, CRM ve ERP altyapılarının in-house ekipleri tarafından geliştirildiğini, müşterilerin tercüme ve lokalizasyon ihtiyaçlarına web sitesi üzerinden ve Google Play ve Apple Store’da yayında olan mobil uygulamaları üzerinden cevap verdiklerini ve %90 otomasyonla çalışan yazılımlarının yurt dışına açılmayı da önemli ölçüde kolaylaştırdığını ifade eden Kalkancı, bu yıl İngilizce, Fransızca ve İspanyolca dillerinde pazarlama çalışmalarına ağırlık vererek Avrupa’ya yoğunlaşacaklarını açıkladı.

Protranslate, 2018 yılından bu yana operasyonel ve sistemsel anlamda yaptığı iyileştirmeler, geliştirmeler ve yenilikler ile; tercüman seçme ve değerlendirme sistemlerinde kitlesel kaynak kullanımından (crowdsourcing) yararlanarak tercüman işe alım süreçlerini optimize etmiş; iki aşamalı kalite kontrol sistemi, kategorilere göre ayrılmış zengin tercüme arşivleri ve müşterilerin platformlarına kolayca entegre edilebilen API sistemleri ile kaliteyi arttırmış ve büyük ölçekli lokalizasyon projelerinde %40’lara varan tasarruf elde etmeyi başarmış bir girişim. Protranslate Genel Müdürü Kerem Kalkancı, 2019’da, müşteri destek ekiplerinin aktif olmadığı zamanlarda kullandıkları çok dilli chatbot sistemlerini, şirketlere özel API entegrasyonlarını ve SaaS altyapılarını geliştirmeye ağırlık vereceklerini belirtiyor.

Sektörde, freelance tercümanların ve küçük/orta ölçekte tercüme firmalarının kendi dil hizmetlerini tüm dünyaya sunabilmeleri için gerekli mağaza ve ödeme altyapılarının sağlandığı bir platforma duyulan ihtiyaca yönelik çözümler getirmeyi planlayan Protranslate’in Genel Müdürü Kerem Kalkancı, geliştirmekte oldukları SaaS plaftormu ile whitelabel olarak hizmet vereceklerini de açıkladı. Protranslate’in geliştirmekte olduğu yeni SaaS platformuna üye olan tercümanlar ve küçük/orta ölçekli tercüme firmaları kendi hizmetlerini sunabilecek; ihtiyaç duyduklarında Protranslate’in tercüman havuzundan faydalanabilecek; büyük ölçekteki global lokalizasyon projelerinde Protranslate’in SaaS platformuna üye olan diğer tercümanlar ile ortak çalışabilecek. Geliştirmekte oldukları SaaS platformunun, dil hizmetleri sektörünün büyümesine büyük katkı sağlayacağını belirten Kerem Kalkancı; platformun, Türkçe - İngilizce dil çiftinde tercüme hizmeti veren bir tercümanın, Çin’deki bir müşterisi için Türkçe - Çince dil desteğine ihtiyacı olduğunda, bu ihtiyacı da karşılayabileceği bir hizmet sunacağını ve çapraz tercüme ile aradaki İngilizce - Çinçe adımının da yine platform üyesi başka bir tercüman ile tamamlanmasına olanak tanıyacağını söyledi. Bu sistem sayesinde, freelance tercümanlar aynı zamanda birden fazla dil çiftinde global anlamda hizmet verebilecekmiş.

Son üç ayda tercüman kadrosuna 150 tercüman daha ekleyerek, 450 tercüman ile hizmet verdiklerini belirten Kalkancı, başvuru sayısının her geçen gün arttığını, ortalama her 25 başvurudan 1’inin uzmanlık alanlarına yönelik değerlendirme testlerini başarıyla geçtiğini ve tercüman olarak kabul edildiğini, test kriterlerinin ise endüstri standartlarına göre oldukça zorlayıcı olduğunu söyledi. Hizmet kalitesini hem ön denetleme hem iş esnasında ve sonrasındaki skorlama sistemleriyle sürekli denetim altında tutan Protranslate’in müşteri memnuniyeti skoru ise %95.

2018 yılının son çeyreğinde tüm altyapıları tamamlayan ve daha kârlı bir yapıya geçiş yapan Protranslate, 2019 planlarıyla, dil hizmetleri sektöründe değişim rüzgarları estirecek gibi görünüyor.

www.protranslate.net web adresini ziyaret ederek dil hizmetleri sektörünün yenilikçi girişimi Protranslate ve hizmetleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Haberimizi çeviri hizmetine ihtiyaç duyan okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor