110 Bin TL Ödüllü Kuveyt Türk Hackathon Sonuçlandı!

Kuveyt Türk’ün FinTech ve bankacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla üçüncü kez düzenlediği Hackathon sonuçlandı. Bu yıl rekor sayıda başvuru alan Hackathon’u Çember Projesi ile TİO ekibi kazandı. Detaylar haberimizde..

Kuveyt Türk’ün FinTech ve bankacılık alanında yeni projelerin geliştirilmesine katkı sunmak amacıyla üçüncü kez düzenlediği Hackathon sonuçlandı. Bu yıl rekor sayıda başvuru alan Hackathon’u Çember Projesi ile TİO ekibi kazandı.

333 başvuru arasından seçilen 25 projenin sahibi 71 yarışmacının iki gün boyunca Kuveyt Türk API’lerini kullanarak kod yazdığı ve tüm projelerin ilk kez etkinlik esnasında üretildiği Hackathon’da Çember Projesi ile TİO ekibi birinci, Team Liquid ikinci, Finch ise üçüncü oldu. Hackathon’da dereceye giren diğer üç proje Bestvisor, VR VR Anadolu ve Futurx olarak sıralandı. Yazılımcılar, grafik tasarımcıları, arayüz tasarımcıları ve proje yöneticilerinin katıldığı Kuveyt Türk Hackathon’da birinci ekip 40 bin TL, ikinci ekip 30 bin TL, üçüncü ekip 20 bin TL, dördüncü, beşinci ve altıncı ekipler ise 10’ar bin TL para ödülü kazandı.

İşte Karşınızda Hackathon’da Dereceye Giren Ekipler ve Projeleri

  1. TİO - Çember: Çember, geleneksel altın günü yönteminden hareket ederek bireysel birikim yapmayı kolaylaştıran ve teşvik eden bir uygulama. Sosyal dayanışmayla özellikle genç profesyonellerin para biriktirme sorununu çözmeye odaklanan uygulama sayesinde kullanıcılar, finansman ihtiyacı duydukları ortak bir konu ve/veya miktarı hedefleyerek kendi sosyal çevreleriyle bir çember oluşturabiliyor.
  2. Team Liquid - Sociall: Sociall, şirketlerin sosyal medyadaki memnuniyetlerini değerlendirebileceği ve yöneteceği bir web portalı. Bütün sosyal platformlardaki paylaşımlar tek bir ortamda toplanır ve machine learning modeliyle bu paylaşımların olumlu veya olumsuz oldukları belirlenir.
  3. Finch - Grooms: Grooms, kullanıcıların harcamalarını takip edebileceği, kredi kartlarıyla entegre çalışacak, fiş tarama özelliğiyle harcamalarının alt kırılımlarını da anlayabilen bir mobil uygulama. Grooms, kullanıcıya birikim hedefleri sunan akıllı bir asistana görevi de görmekte.
  4. Bestvisor: Bestvisor, kullanıcıların geçmiş dönem harcamalarını analiz ederek en uygun kampanyanın belirlenmesini sağlayan kişisel kampanya hazırlama motoru.
  5. VR VR Anadolu - cARd : cARd, artırılmış gerçeklik teknolojisini kullanarak banka kartlarını tanıma, kısa bilgiler sunabilme ve alışveriş sırasında limit, ekstre tarihi, kazandıracağı puan parametrelerini belirli çarpanlarla çarparak en avantajlı kartı sunabilen bir uygulama.
  6. Juri Özel Ödülü / Futurx - Değer Takas Ekosistemi: Değer Takas Ekosistemi, banka müşterilerinin istek ve ihtiyaçları doğrultusunda, varlıklarını belirledikleri değer ve fiyatla, 7 gün 24 saat anında takas edebilmelerine imkân tanıyan; böylece bankanın döviz-kıymetli maden alım satımında aldığı riski ortadan kaldırıp hem müşterilerin hem de bankanın daha kazançlı olacağı bir değer takas ekosistemi oluşturarak hayata geçmesini sağlayan bir proje.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor