En İyi Yönetilen Şirketler Programına Başvurular Başladı!

Türkiye’nin büyük ve orta ölçekli özel şirketleri ile aile şirketleri ve girişimcilerine hizmet veren Deloitte Private Türkiye, En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) programını Türkiye’de ikinci kez hayata geçiriyor. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2019. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin büyük ve orta ölçekli özel şirketleri ile aile şirketleri ve girişimcilerine hizmet veren Deloitte Private Türkiye, En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) programını Türkiye’de ikinci kez hayata geçiriyor. Son başvuru tarihi 31 Mayıs 2019.

En İyi Yönetilen Şirketler (Best Managed Companies) programı, Türkiye’deki şirketlerin uluslararası en iyi uygulamalar çerçevesinde yönetim performanslarının değerlendirilmesini temel alıyor.

Programa Hangi Şirketler, Nasıl Başvurabiliyor?

Programa katılmak isteyen şirketlerin yıllık 25 milyon TL’nin üzerinde ciro elde etmeleri, en az 5 yaşında olmaları ve en az 25 çalışana sahip olmaları gerekiyor. Ayrıca başvuracak şirketlerin halka açık olmaması ve hisselerinin en az %60’ının ya da kontrollerinin Türkiye’de kurulu şirket veya T.C. vatandaşı şahıslara ait olması da başvuru kriterleri arasında yer alıyor. Bu şartları sağlayan şirketler, Best Managed Companies web sitesi üzerinden başvuru formunu doldurarak, 31 Mayıs 2019 tarihine kadar programa aday olabiliyor.

Şirketler Değerlendirme Süreci Nasıl İşliyor?

Başvuru kriterlerini karşılayan ve ikinci aşamaya geçerek aday olan şirketleri “Deloitte koçları” tarafından gerçekleştirilecek bir değerlendirme süreci bekliyor. Bu ikinci aşamada “Deloitte koçları”; şirketleri strateji, yetkinlik ve inovasyon, kültür ve adanmışlık ve yönetişim ve finansallar başlıkları altında kapsamlı bir şekilde ele alacak ve yüz yüze görüşmeler gerçekleştirecek. Eylül ayına kadar devam edecek ikinci aşama sonrasında ise bağımsız jüri üyeleri, finalist şirketleri uluslararası olarak kabul görmüş en iyi uygulamalar çerçevesinde değerlendirerek, bu unvana hak kazanan şirketleri belirleyecek. Seçilen şirketler ise düzenlenecek gala gecesinde ödüllerine kavuşacak.

Programın bağımsız jürisini; Ali Sabancı, Batu Aksoy, Ebru Özdemir, Hamdi Akın, Lucien Arkas, Umran İnan, Ümit Boyner ve Zeynep Bodur Okyay gibi iş ve akademi dünyasının başarılı liderleri oluşturuyor.

Program, Şirketlere Nasıl Bir Fayda Sağlıyor?

Program; Koç Üniversitesi’nin akademik desteğini alırken Türkiye Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER), Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE) ve TÜRKONFED’i iş ortağı olarak bir araya getiriyor. Finalist olmaya hak kazanan şirketler, Deloitte Private Türkiye müdür ve üzeri seviye yöneticileri arasından seçilmiş, bu konuda eğitim alarak kendilerine özel olarak atanmış şirket koçları ile bire bir çalışma, kurumlarını anlatma ve kurumsal olgunluk seviyeleri hakkında geri bildirim alma fırsatı elde ediyor. Best Managed Companies programı aynı zamanda firmaların birbirlerinden öğrenebilecekleri ve tecrübelerini paylaşabilecekleri saygın bir iş platformu sunuyor. Bağımsız bir değerlendirme sonucunda ödüllendirilen firmalar ise 2 yıl boyunca ‘Best Managed Companies of Turkey’ logosunu kullanmaya hak kazanıyor.

bestmanagedcompanies.deloitte.com.tr web adresini ziyaret ederek En İyi Yönetilen Şirketler Programı hakkında daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. 

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor