Lonca Girişimcilik Merkezi'nin 4. Dönemi 11 Startup İle Başladı!

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, yüzlerce başvuru arasından seçtiği 11 girişimciden oluşan ekiple dördüncü dönemine başladı. Detaylar haberimizde..

Teknoloji odaklı ve ölçeklenebilir iş fikirlerinin ülke ekonomisine kazandırılması amacıyla Kuveyt Türk tarafından kurulan Lonca Girişimcilik Merkezi, yüzlerce başvuru arasından seçtiği 11 girişimciden oluşan ekiple dördüncü dönemine başladı. 

Yeni dönem ekiplerinin tanıtım toplantısı, Lonca’nın ilk döneminden itibaren girişimcilere Türkiye’nin çeşitli illerinde çalışma alanı sağlayan Workinton’un Sapphire ofisinde gerçekleştirildi. Toplantıya, Kuveyt Türk Bankacılık Servis Grubundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İrfan Yılmaz, Workington CEO’su Cihan Seyithanoğlu, mezun girişimciler, yeni dönem girişimciler, Kuveyt Türk’ün iş ortakları ve davetliler katıldı.

Lonca Girişim Merkezi’nin dördüncü döneminde yer alan 11 startup ve faaliyet alanları ise şu şekilde:

  1. Architicket: Güncel yapı planlarını tüm çalışanların erişimine kolayca sunan, yapı işlerini ve şantiye çalışanlarını etkin yönetmeye yarayan, verimlilik, performans değerlendirmesi, raporlama ve iletişim gibi çözümler sunan inşaat ve yapı yönetim aracı. 
  2. biProjeksiyon: Günlük hayatta kullanım yoğunluğu düşük ve satın alma maliyeti yüksek olan, dolayısıyla pek hazırda bulun(durul)mayan projeksiyon cihazlarının “kiralama yöntemiyle” hizmete sunulması. 
  3. Kube: Birçok lokasyondaki Otel ve Hazır ofiste çalışmayı, toplantılar gerçekleştirmeyi, abonelik ve kontör altyapısı sayesinde hiçbir operasyon ile uğraşmadan sağlayan uygulama. 
  4. Sopyo: İnternet üzerinde çok kanallı satış yapan veya yapmak isteyen KOBİ’lerin e-ticaret operasyonlarını tek bir noktadan yönetmelerini sağlayan SAAS çözümü. 
  5. Frise: Kullanıcılarının envanterine göre yemek tarifleri öneren akıllı bir mobil uygulama. 
  6. Yeşil Diyafon: Ev, iş yeri, kampüs gibi temel yaşam alanlarında oluşan atıkların ilk aşamadan tasniflendirilerek değere dönüştürülmesini ve bu sürecin tüm zahmetlerden arındırılarak dönüşüm bilincinin davranış biçimi haline getirilmesini sağlayan bir geri dönüşüm süreç yönetimi.
  7. Predy: Yayıncı, ajans ve çok markalı şirketler için sosyal medya analizi, tahmini ve optimizasyon önerileri veren bir platformdur. Özellikle yayıncıların sosyal medya reklamlarının en yüksek ROI değerlerine ulaşması için reklam önerileri vererek deneme-yanılma yaklaşımına alternatif sağlar.
  8. StuffApp: Elektronik eşyaların her an her yerden, iyi fiyat avantajıyla korunmasını sağlayan bir mobil uygulama platformu. 
  9. FilameX: 3 boyutlu yazıcıların sarf malzemeleri olan filamentleri atık plastiklerden geri dönüştürerek ürettirmeyi hedefleyen bir girişim. 
  10. Booking For Kid: Türkiye’nin ilk ve tek çocuk bakım rezervasyon portalı. 
  11. Pollective: Markalar ile tüketicileri doğrudan bir araya getiren dijital araştırma platformu.

Lonca Girişimcilik Merkezi yeni döneminde 11 girişimci ekibe eğitim, mentorluk, kuluçka hizmeti, hibe ve Ar-Ge desteği gibi ayrıcalıklardan yararlanma imkânı sunacak.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor