Stars Of Region Yarışmasının Kazanan Girişimleri Ödüllendirildi!

Uludağ Ekonomi Zirvesi, bölgenin en önemli start up yarışmalarından biri olan Stars Of Region’a 2. kez ev sahipliği yaptı. Yarışmanın kazananları zirve sonunda gerçekleşen törenle açıklandı. Detaylar haberimizde..

Türkiye’nin en önemli iş ve ekonomi dünyası buluşmalarından biri olan Uludağ Ekonomi Zirvesi, 8'inci yılında iki gün boyunca Türkiye’den ve dünyadan 100’ün üzerinde konuşmacıyı ve 1500’ün üzerinde iş insanını ağırladı. Zirve, aynı zamanda bölgenin en önemli start up yarışmalarından biri olan Stars Of Region’a 2. kez ev sahipliği yaptı. Yarışmanın kazananları Zirve sonunda gerçekleşen törenle açıklandı. Stars Of Region 1.’lik ödülünü Tion Health Care alırken, Hotel Race 2.’lik ve Sonaris 3.’lük ödülüne layık görüldü. Algopoly ve Userguiding ise jüri özel ödülünü almaya hak kazandı.

Galata Business Angels ve Endeavor Türkiye iş birliğiyle gerçekleştirilen Stars Of Region yarışmasında katılımcılar, girişimlerini Türkiye’nin en büyük melek yatırımcıları ve start up dostu liderlerinin karşısında anlattılar. Bu sayede büyük ödül için yarışırken yatırım çekme fırsatlarını da değerlendirdiler.

Yarışmacılar başvuruları ardından öncelikle bir ön elemeye tabi tutuldular. Yarı finale kalan adaylarla yapılan görüşmeler sonrasında toplam 10 finalist belirlendi. Finale kalan 10 girişimci sunumlarını Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde yaptı. GBA yatırımcıları, Endeavor üyeleri ve Zirve’nin konuşmacılarından oluşan liderler karşısında gerçekleşen sunumlarla ilk 3 belirlendi. Kazananların belirlenmesinde, girişimci fikirlerin özgünlüğü, ölçeklenebilirliği, pazarın büyüklüğü, girişimin yarattığı giriş bariyeri, girişimcinin ve ekibinin geçmiş deneyimleri göz önünde bulunduruldu.

Stars Of Region 2019'un Kazanan Girişimleri 

Stars Of Region 2019’un birincisi olan, kalp aritmisinin teşhis ve tanısına yönelik geliştirilen Tion uygulaması, yapay zeka destekli tanı etiketleri üretiyor ve bu teknolojiyi kalp alanında ritim bozukluğunu belirlemede kullanıyor. Tion Healthcare Kurucusu ve CEO’su Berkay Şamiloğlu, birincilik ödülünü TC Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır ve Google Türkiye Ülke Direktör Vekili Mehmet Pekeroğlu’ndan aldı.

Stars Of Region’ın ikincisi olan Azerbaycan’dan Hotel Race, otel yönetimini yapay zeka temelli platforma taşıyor. Oteller bulut temelli bu programla, rakiplerinin fiyat politikaları ve oda doluluk oranlarını izleyebilirken reklam stratejilerini gözlemleyebiliyor. Bu sayede satış stratejileri geliştirerek başarı grafiklerini yükseltebiliyorlar. Hotel Race Kurucu Ortağı ve CEO’su Emin Baylarov, ödülünü Galata Business Angels Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Şeker’den aldı.

3.’lük ödülünü almaya hak kazanan Sonaris Imagining for Primary Care, temel sağlık kuruluşları için teşhis sürecini hızlandıran bir tam otomatik ultrason cihazları projesi. Bu cihazlarla herhangi bir uzmana gerek kalmadan ultrason görüntüsü alınabiliyor. Dünya çapındaki rakiplerinden düşük maliyet ve cihaz boyutlarının küçüklüğüne odaklanarak farklılaşan girişim, kullanım kolaylığı ile de zaman tasarrufu sağlıyor. Start Up Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nilüfer Gözütok üçüncülük ödülünü Sonaris CTO’su ve Kurucu Ortağı Samer Toume’a verdi.

Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Algopoly, enerji piyasasında dengeleme çözümleri sunuyor. Algopoly, bulut sistemi ve yenilikçi algoritmalarla, elektrik kullanımında üretim ve tüketim arasındaki dengeyi sağlayabilmek için yapılan tüketim tahminlerindeki sapmayı minimuma düşürüyor. Algopoly Kurucu Ortağı Mustafa Gökçe Baydoğan ödülü Azerbaycan Ulaştırma, İletişim ve Yüksek Teknolojiler Bakanlığı, Bilişim Teknolojileri Gelişim Fonu Genel Müdürü Azer Bayramov’un elinden aldı.

Diğer Jüri Özel Ödülü’nü almaya hak kazanan proje Userguiding oldu. İnteraktif ve sonuç odaklı Userguiding, şirketlere ürün rehberi oluşturma konusunda zaman tasarrufu sağlıyor. Kullanım kolaylığıyla ön plana çıkan program, hiç kod yazmadan ürün rehberlerinin tasarımını ve içeriğini değiştirmeyi olanaklı kılıyor. Userguiding Kurucu Ortağı Osman Koç, ödülünü Boğaziçi Ventures Kurucu Ortağı Kenan Çolpan’dan aldı.

Stars Of Region yarışması hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.uludagekonomizirvesi.org web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor