Türkiye'nin Bilim ve Teknoloji Geliştiren Startup'ları Paris'e Gidiyor

Bilim ve teknoloji girişimcileri için bilim & teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow’un Uluslararası Deep-tech Zirvesi "Hello Tomorrow Global Summit", bu yıl 5’inci kez düzenleniyor. Detaylar haberimizde..

Bilim ve teknoloji girişimcileri için bilim & teknoloji girişimcileri tarafından kurulan girişim Hello Tomorrow’un Uluslararası Deep-tech Zirvesi "Hello Tomorrow Global Summit", bu yıl 5’inci kez düzenleniyor. 

119 ülkeden 4500 girişimcinin başvurduğu, dünyanın en kapsamlı global deep-tech girişimcilik zirvesi “Hello Tomorrow Global Summit”, bilim ve teknoloji tabanlı girişimciliğin liderlerini bu yıl 5’inci kez Paris’te bir araya getiriyor.

Türkiye’nin Finalist Deep-tech Startup’ları Paris’e Gidiyor

14 – 15 Mart 2019 tarihlerinde düzenlenecek olan zirvede dünyayı bilim ve teknoloji ile değiştirmeye hazırlanan 1000 deep-tech startup kurucusu, 800 bilim inovatörü, 400 endüstri lideri, 200’den fazla CV ve CVC yatırımcılar bir araya gelmeye hazırlanıyor. Deeptech ekosisteminin Davos’u olarak anılan zirveye, Türkiye’ye özel düzenlenen yarışma ile 119 ülkeden 4500 başvurunun arasından seçilen 4 kategorinin kazanan girişimcileri de katılıyor. Bu girişimler sırası ile Enerji ve Çevre” kategorisinde “NanoMatTR” (finalist), “Sağlık ve Biyoteknoloji” kategorisinde “Interact Medical Technologies”, Endüstri ve Yeni Materyaller” kategorisinde “B-PREG” ve “Veri ve Yapay Zeka” kategorisinde “TAZI.AI (TAZI Bilişim)”. Bu girişimler ve kurucularının yanısıra Türkiye’den rekor sayıda startup, Hello Tomorrow Global Summit’te ülkemizi temsil edecek.

İki gün boyunca 4 ayrı salonda Main Stage, Deeptech Academy, Startup Showcase, Challenge Stage farklı alanlardaki deep-tech ekosistem lider ve inovatörlerinin sahne alacağı zirvede,

  • Harvard Üniversitesi’nden sentetik biyolojinin kurucusu olarak bilinen Prof. Dr. George Church, “Nesli tükenmiş türleri genetik mühendisliği ile hayata döndürmek - Bringing extinct species back to life through genetic engineering”,
  • IBM Research Frontiers’tan Heike Riel kuantum hesaplama konusunda “Unleashing the power of Quantum Computing”,
  • Modern Meadow’dan Andras Forgacs Yeni Materyaller hakkında “Biofabrication transforming the world of materials”,
  • Yapay zeka duayenlerinden Dr. Joanna Bryson ise yapay zekanın etiğini ele alacağı “Studying AI’s ethical challenges”

başlıklı konuşmaları ile zirveye damga vuracak.

Hello Tomorrow Turkey

Hello Tomorrow Global Summit hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz www.hello-tomorrow.org.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor