Yeni Trendler Yatırım Kararlarını Etkiliyor!

AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’ne katılan Murat Özyeğin gerçekleştirdiği söyleşide “Yeni trendler yatırım kararlarını etkiliyor. İnsanların artık ‘ben neyi farklı yaparım’ diye sorgulaması gerekiyor” dedi. Detaylar haberimizde..

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat ÖzyeğinAlışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği tarafından 11. kez düzenlenen AYD Alışveriş Ekonomisi Zirvesi’ne katıldı. Zirve kapsamında gerçekleştirilen söyleşide Murat Özyeğin; “Yeni trendler yatırım kararlarını etkiliyor. İnsanların artık ‘ben neyi farklı yaparım’ diye sorgulaması gerekiyor” dedi.

Fiba Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin’in katımıyla gerçekleşen ve JLL Ülke Başkanı Avi Alkaş’ın sorularını yanıtladığı “Gündem, AVM Yatırımları, Gelecek” temalı söyleşide Murat Özyeğin, gündemi ve olası piyasa beklentilerini değerlendirerek AVM yatırımlarının bugünü ve geleceği ile ilgili görüşlerini paylaştı.

"Biz, Ne Olmadığımızı Biliyorduk Bence En Önemlisi Bu"

Murat Özyeğin, “Fiba Grubu olarak iş yaşamındaki yolculuğumuzda önemli tecrübeler kazandık. Bu edinimlerden en önemlisi; ‘en kötü sandığımız günün aslında o kadar kötü olmadığı, kendimizi en yukarda gördüğümüz gün ise düşündüğümüz gibi dünyanın tepesinde olmadığımız’ gerçeği idi. İş yaşamında en kritik nokta; gerçekçi elle tutulur ve her kesin kabul edeceği seviyelere gelmek. Biz, ne olmadığımızı biliyorduk bence en önemlisi bu” dedi.

"Özgün Olmak ve İşi Ehline Bırakmak Gerekiyor"

Yeni nesil AVM anlayışıyla ilgili düşüncelerini dile getiren Özyeğin; “En kritik konu kiracıların performansını, müşteri profilini, ihtiyaçlarını ve yaptıkları ticareti yakından takip etmek. Bu dataları toplamak, analizler yaparak karar mekanizmaları oluşturmak. Kiracılardan uzak durmak değil, birlikte değer yaratmak gerekiyor. Bu nedenle yeni nesil AVM’lerin kiracısıyla çok yakın ilişki içinde olması gerektiği kanaatindeyim. Gelişen yeni teknolojileri takip etmek büyük önem taşıyor. Ülkemizde ticari gayrimenkul alanı daha komplike, farklı teknolojilerle, taktiklerle yönetilmesi gereken bir sektör oldu. Ancak sektörümüz ne yazık ki herkesin her işi yapabileceğini sandığı bir alan. Yeni düzende bu mantığın işleyemeyeceği kadar rekabet halindeyiz. Özgün olmak ve işi ehline bırakmak gerekiyor” dedi.

"Yeni Trendler Yatırım Kararlarını Etkiliyor"

Yatırım yaparken çok dikkatli inceleme yapılması gerektiğini dile getiren Özyeğin, “ ‘O yapmış bende yaparım’ dememek lazım. İhtiyacı, piyasayı çok dikkatli incelemek gerek. Yeni trendler yatırım kararlarını etkiliyor. İnsanların artık ‘ben neyi farklı yaparım’ diye sorgulaması gerekiyor” dedi.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor