Mentorluk Eğitimi, Mentör Adaylarını Arıyor!

STÇM, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkının Daha Fazla Geliştirilmesi için STK’lar ve Sivil Ağların Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin gelişimine destek vermek üzere yeni mentorlar arıyor.

İstanbul Bilgi Üniversitesi Sivil Toplum Çalışmaları Merkezi (STÇM), Avrupa Birliği tarafından finanse edilen “Örgütlenme Özgürlüğü ve Katılım Hakkının Daha Fazla Geliştirilmesi için STK’lar ve Sivil Ağların Kapasitesinin Geliştirilmesi” projesi kapsamında sivil toplum kuruluşlarının kapasitelerinin gelişimine destek vermek üzere yeni mentorlar arıyor.

STÇM, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen proje kapsamında yeni mentörlerin ekibe dahil edilmesi amacıyla İstanbul'da 19-21 Nisan 2019 tarihleri arasında 3 gün boyunca tam zamanlı olarak “Mentorluk Eğitimi” düzenleyecek.

Mentorluk eğitiminde aşağıdaki konulara yer verilecek:

  • Mentorluk Nedir?
  • Mentorluk Yaklaşımı
  • Mentorluk Becerileri
  • Deneyim paylaşımları

Başvuru sahiplerinde aranan özellikler:

  • Bir sivil toplum kuruluşu/ tüzel kişiliği olmayan sivil oluşumda en az 5 sene aktivist, gönüllü, yönetici, çalışan, vb. rollerde görev almış olması,
  • Bir sivil toplum kuruluşu/ tüzel kişiliği olmayan sivil oluşumun desteklenmesi amacıyla ayda 16-18 saatini ayırabilecek olması,
  • Yaklaşımıyla ve tecrübesiyle sivil toplumun gelişmesini destekleyebilecek niteliklere sahip olması gerekmektedir.
  • Başvurular değerlendirilirken başvuru sahiplerinin sivil toplum alanındaki bilgi ve becerisiyle motivasyonu göz önünde bulundurulacak, coğrafi ve toplumsal cinsiyet dağılımı da gözetilecek.

20 kişilik kontenjan ile sınırlandırılan eğitim ile ilgilen adaylar, 23 Mart 2019 saat 17:00’ye kadar başvuru işlemlerini gerçekleştirebilecek. Ayrıca, İstanbul dışından gelecek katılımcıların ulaşım ve konaklama masrafları karşılanacak.

“Mentorluk Eğitimi” hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz sosyalkulucka.bilgi.edu.tr web adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor