Verimli ve Üretken Olmak İçin Yapılabilecek 8 Sabah Rutini

İş hayatında verimli, motive ve üretken olmak için yukarıdaki açıklamalardan da görebileceğiniz gibi, güne iyi başlayabilmeniz çok önemlidir. İşte sizi verimli ve üretken yapacak 8 sabah rutini. Detaylar haberimizde..

Diyelim ki uyanmak için alarmı kurmayı unuttunuz. Sabah yavaş yavaş bilinçlenmeye başlarken, panik yaparsınız, işine geç kalacağınızı anlarsınız. Hızlı bir duş alırsınız, dişlerini fırçalarsınız ve sonra aceleyle elbiselerinizi giyersiniz. Herhangi bir şey yemek ya da içecek için zamanınız yok.

Bu size tanıdık geliyor mu?

Eminiz sabahları bu şekilde uyandığınız zamanlar vardır. Ve bildiğiniz gibi, güne başlamak için en kötü yol da budur. İş hayatında verimli, motive ve üretken olmak için yukarıdaki açıklamalardan da görebileceğiniz gibi, güne iyi başlayabilmeniz çok önemlidir.

İşte sizi verimli ve üretken yapacak 8 sabah rutini; 

  1. Zamanında Uyanın: Güne başlamak için zamanında, hatta erken uyanmak çok önemli. Bu size acele etmeniz konusunda baskı oluşturmayacak ve sabah rutininizi tamamlamayı sağlayacak. 
  2. Perdelerinizi Açın: Yapmanız gereken ilk şeylerden biri yatak odanızın perdelerini açmak. Her sabah bunu yaparsanız uykudan yavaş yavaş uyanmak için mükemmel bir yol olduğunu keşfedersiniz. 
  3. Yatağınızı Toplayın: Motivasyonunuzu ve üretkenliğinizi artırmak isterseniz, kesinlikle yatağınızı düzenlemelisiniz. Bu bir dakikadan az sürer ve sonunda düzenli bir odanın yanı sıra kendini tatmin hissi ile ödüllendirileceksiniz.
  4. Duşun Tadını Çıkarın: Bir duş sadece 10 dakika kadar sürer. Aynı zamanda bu vücudunuzu temizlemenin ve uyanmanın mükemmel bir yoludur.
  5. Bir Şeyler Yiyin Ya Da İçin: İsterseniz taze sıkılmış meyve suyu içebilir veya güzel bir kahvaltı yapabilirsiniz. Asıl bu durum tamamen uyanmanızı ve kendiniz gelmenizi sağlayacak. 
  6. Yapılacaklar Listenizi Kontrol Edin: Organize olan insanlar liste yapmak zorundalar. Bu onların evde, işte ve ötesinde ihtiyaç duyduğu şeyleri izlemelerine yardımcı olur. Yapılacaklar listesi kağıt bazlı olabilir veya mevcut birçok ücretsiz uygulamalardan birini kullanabilirsiniz. 
  7. Gününüzü Planlayın: Hayatta başarılı olmak için, planlar yapmayı ve hedef belirlemeyi öğrenmelisiniz. Uzun vadeli planlar, orta vadeli planlar ve günlük planlarınız olmalıdır. Geleceği planlamak için her sabah birkaç dakika kullanabilirsiniz. Bu günlük üretkenliğinizde şaşırtıcı bir artış sağlayan basit bir teknik.
  8. Yeni Şeyler Öğrenin: Her sabah yeni bir günün başlangıcıdır. Her sabah yeni bir şeyler öğrenerek neden yeni bir enerjiye girmiyorsunuz? Yeni bir dilden birkaç kelime, yeni bir gitar akoru veya en sevdiğiniz basketbol takımıyla ilgili bazı yeni bilgiler zihninizi çalıştıracak. 

T-HOS kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 6.967 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi, Kişisel Gelişim

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor