Albaraka Türk 31 Okulda "Akıl & Zeka Oyunları Atölyesi" Kuruyor!

Albaraka Türk, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonu ile hayata geçirdiği Akıllı Gelecek Projesi ile, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerindeki 31 ilde Akıl & Zeka Oyunları Atölyesi kuruyor. Detaylar haberimizde..

Albaraka Türk, Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonu ile hayata geçirdiği Akıllı Gelecek Projesi ile, Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerindeki 31 ilde Akıl & Zeka Oyunları Atölyesi kuruyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 2013 yılında resmi müfredat kapsamına alınan ancak gerekli materyal eksiğinden ötürü okullarda uygulamaya geçişinde zorluklar yaşanan Zeka Oyunları seçmeli dersi; Albaraka Türk’ün Akıllı Gelecek Projesi ile Karadeniz ve İç Anadolu Bölgelerindeki 31 okulda hayata geçiyor.

Proje kapsamında, 6 farklı akıl ve zeka oyunu, 105 parçalık setler halinde okullara hediye edilecek ve oyunların bir eğitim öğretim yılı boyunca uygulanabilmesini sağlayacak olan 32 haftalık tavsiye müfredat okul öğretmenleriyle paylaşılacak. Ziyaret edilen okullarda Türkiye Hafıza Şampiyonu Psikolog Mücahit Aköz tarafından Zekâ ve Öğrenme başlıklı bir sunum da gerçekleştirilecek. Albaraka Türk Akıllı Gelecek Projesi’nin aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı’nın açıkladığı 2023 vizyonu dahilinde duyurulan Tasarım ve Beceri Atölyeleri ile paralel olarak yürütülmesi hedefleniyor.

Albaraka Türk Stratejik Planlama Müdürü Osman Çelebi proje ile ilgili şunları söyledi; “Bankamızın değerlerini tümüyle yansıttığına inandığımız bu projenin hayata geçirilmesine olanak sağlayan Milli Eğitim Bakanlığı ve projenin duyurulduğu andan itibaren beklentimizin çok üzerinde ilgi gösteren okullarımıza teşekkürlerimizi sunuyoruz. Albaraka Türk olarak topluma değer katan projeleri desteklemekten memnuniyet duyduğumuzu ifade etmek isteriz”.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 2.660 kişi okudu.
Kategori: Eğitim / Üniversite, Ulusal, Yeni Girişim
Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor