Kozmetiğin En Önemli Maddesi 'Keratin' Erzurum'da Üretildi!

Erzurum Atatürk Üniversitesi (ATAÜ) laboratuvarlarında yüzde 100 yerli ve katkı maddesi içermeyen nano-keratin üretildi. Detaylar haberimizde..

Erzurum Atatürk Üniversitesi (ATAÜ) laboratuvarlarında Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve ekibinin 25 yıllık çalışmasının ardından biyo-teknolojik teknikler kullanılarak yüzde 100 yerli ve katkı maddesi içermeyen nano-keratin üretildi. 

Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ve ekibinin 25 yıllık çalışmasının ardından biyo-teknolojik teknikler kullanılarak üretilen yerli keratin için patent başvurusu yapıldı.

"Amacımız Türkiye Ekonomisine Katkı Sağlamak"

Üniversite olarak bilgiyi toplumla buluşturan çalışmalara destek verdiklerini ve bilginin ürüne/değere dönüşmesine önem verdiklerini dile getiren Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, AA muhabirine yaptığı açıklamada "Üniversite olarak amacımız, çalışmalarımızın Türkiye'nin ekonomisine ve büyümesine katkı sağlamasıdır. Bu tip çalışmalara hem destek veriyoruz hem teşvik ediyoruz hem de bu tür çalışmaların yapılabilmesi için gereken ortamları oluşturuyoruz. Arkadaşlarımıza bu çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz." dedi.

"Bu Ürün 25 Yıllık Bir Birikimin Eseridir"

Çalışmaların 25 yıl önce başladığını bildiren Prof. Dr. Esabi Başaran Kurbanoğlu ise ürettikleri keratin maddesinin, ileri boyutta bir nano özelliği taşıdığını belirterek, Türkiye'de bir ilke imza attıklarını savundu. Dünya literatüründe konuyla ilgili yayımlanmış bilimsel makalelerinin olduğunu ve çalışma süresince yurt dışında üretilen keratinleri incelediğini belirten Prof. Dr. Kurbanoğlu, "2005 yılında keratini kullanılabilir bir forma soktuk. Nihayet bugün üretir noktaya geldik. Bu ürün 25 yıllık bir birikimin eseridir." diye konuştu.

"İthal Edilenden Çok Daha Saf ve Nano Boyutta"

Yurt dışından ithal edilen keratinlerin kanserojen madde içerdiğini bildiren Prof. Dr. Kurbanoğlu, yerli üretim keratinle ithal keratin arasındaki farka ilişkin şu açıklamaları yaptı: "Ürettiğimiz keratinin ithal edilenlerden en temel farkı çok saf ve nano boyutta oluşudur. İthal edilene nazaran ürettiğimiz keratinin içerisinde herhangi bir toksit ya da katkı maddesi yoktur. Yerli üretimimiz olan keratinin kokusu da rengi de ithal edilenlerden farklıdır. Herhangi bir zararlı yan etkisi de yoktur."

Doğal ürünlerden toz halde elde edilip suda hemen çözülebilen ve raf ömrü uzun olan nano-keratinin, aynı zamanda yüksek kaliteli de olduğunu ifade eden  Prof. Dr. Kurbanoğlu, bu maddeden krem ve şampuan yapılarak etkili bir şekilde kullanılabileceğini aktardı.

"Kozmetik, Ülke Olarak Döviz Kaybı Yaşadığımız En Büyük Sektörlerden Biri"

Prof. Dr. Kurbanoğlu, yerli imkanlarla üretilen keratinin, Türkiye için ekonomik önemine şu sözlerle dikkat çekti; "Kozmetik, ülke olarak döviz kaybı yaşadığımız en büyük sektörlerden biri konumunda. Hedefimiz, bu ürünü endüstriyel boyutta seri üretime alıp halka açmaktır. Böylelikle, keratin içerikli ürünlerin ithalatından kaynaklı döviz kaybından da kurtulmuş oluruz."

Star kaynaklı haberimizi kozmetik sektöründe faaliyet gösteren girişimci/girişimci adayı okurlarımız başta olmak üzere tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor