iyiGirişim Zirvesi İzmir Girişimcilik Ekosistemini Buluşturdu

Akbank ana partnerliğinde, EGİAD, Pegasus Havayolları, Biletino ve Kök Projekt desteğiyle, EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi‘nde gerçekleştirilen İzmir iyiGirişim Zirvesi, İzmir girişimcilik ekosistemini buluşturdu. Detaylar haberimizde..

Akbank ana partnerliğinde, EGİAD, Pegasus Havayolları, Biletino ve Kök Projekt desteğiyle, EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi‘nde gerçekleştirilen İzmir iyiGirişim Zirvesi, İzmir girişimcilik ekosistemini buluşturdu.

İzmir iyiGirişim Zirvesi, Endeavor Genel Sekreteri Aslı Kurul Türkmen, Zirve ana partneri Akbank‘tan Perakende Bankacılık KOBİ Ürün Müdürü Turgut Çatalkaya ve Zirve destekçisi EGİAD’dan EGİAD Melekleri Ağı Üyesi Aydın Buğra İlter‘in açılış konuşmalarıyla başladı.

Açılış konuşmalarının ardından ReDis Innovation‘ın kurucusu Selin Arslanhan ‘İnovasyon Arayüzlerinin Ekosistemlere Etkisi‘ keynote konuşmasını 2009 ile 2019’u karşılaştırdığı #tenyearschallenge odağında yaptı.

'Türkiye’de Tarım ve Gıda Girişimciliği' başlıklı panelin moderasyonunu Building Markets Türkiye Temsilcisi Başak Saral yaptı. Cezy Kurucusu Selen Canoğulları, Kök Projekt kurucu ortağı Shirley Kaston ve Fazla Gıda Müşteri ve Süreç Geliştirme Müdürü Ulaş Kayır‘ın ağırlandığı panelde Selen Canoğulları girişimcilere şu önerilerde bulundu; “Girişimciliğe başlarken geçmiş tecrübeler çok önemli, kurumsalın bize kattıkları çok önemli. Biraz işin mutfağı ve arka tarafını öğrenmek gerekiyor.”

Paneli takiben peş peşe gerçekleşen keynote konuşmalarında; Linovi kurucusu Okan Alper 'Tarıma Mühendis Bakışı' başlığı altında: “Ben tarımın şu anki halini Ford’dan önceki araba endüstrisine benzetiyorum. Herkes araba yapıyordu, ama Ford gelip bunu endüstri haline getirdi, fabrikasyonu sağladı. Tarım sektörüne de bu lazım.” dedi.

Biletino Kurucusu Cem Birol 'Nasıl Yeniden Ayağa Kalktık' başlıklı keynote konuşmasında: “Şirket yönetiminde her şey çok basit ama basit olmak çok zor. Asıl olay kompleks yapıyı en basit şekle sokabilmekte.” diye belirtti.

Growth Circuit San Francisco Kurucu Genel Müdürü Ozan Sönmez 'Girişimcilerin Rotası Ne Olmalı?' başlıklı keynote konuşmasında “Girişimler küçük pazarlarda vakit kaybetmeyi bırakmalı. Buradaki gücü kullanıp yurt dışına çıkmayı kafaya koymak zorundasınız.” dedi.

'Duygusal Zeka ile Marka Yaratmak' başlığıyla günün son keynote konuşmasını yapan Marka Stratejisti, Pazarlama ve İletişim Danışmanı Meltem Çakır ise “Markanız basitliğiyle ön plana çıkıyorsa hayatınızı kolaylaştırır’ sloganı yerine ‘Basitlik sizi özgür kılar’ sloganını kullanın. İlki tüketiciyle fonksiyonel, ikincisi duygusal bağ kurar.” dedi.

Endeavor Türkiye kaynaklı haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor