“Algoritmaların Liderleri” Yapay Zeka Zirvesi’nde Buluşuyor!

Mayıs 2017’de kurulan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI), geçtiğimiz yıl büyük bir ilgiyle karşılanan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’nin ikincisini bu kez 14 Mart’ta Uniq İstanbul’da gerçekleştirecek. Detaylar haberimizde..

Bugün dünyanın en değerli şirketleri teknoloji ile internet devleridir. Bu şirketler sermaye gücüyle değil, teknoloji gücüyle rekabet ediyorlar. Müşterilerini tanımak, ikna etmek ve onlara değer katmak için en keskin algoritmaları kullanıyorlar. Bunun için yapay zeka ve beyin bilimi profesörlerinden danışmanlık alıyorlar. Artık bu çalışmaların farklı sektörlerde faaliyet gösteren şirketler için de kaçınılmaz olmaya başladığı daha net bir şekilde görülüyor. 

Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Yapay Zeka Zirvesi ile Türkiye’de ilk defa "Yapay Zeka" konusu önde gelen yöneticiler ile birlikte ele alınmış, önemli bir gündem oluşturulmuştu. Mayıs 2017’de kurulan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI), geçtiğimiz yıl büyük bir ilgiyle karşılanan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi’nin ikincisini bu kez 14 Mart’ta Uniq İstanbul’da gerçekleştirecek. 

Türkiye'nin lider şirketleri, teknoloji devleri, yerli ve yabancı uzmanlar, akademisyenler ve girişimcilerden oluşan binin üzerinde katılımcıyı ağırlaması beklenen etkinliğin ana temasını “Algoritmalar” olacak. “Algoritmaların Liderlerini Buluşturacak” olan Yapay Zeka Zirvesi’nde yapay zeka ekosisteminin önemli aktörleriyle yapay zeka gün boyunca her yönüyle ele alınacak. Onlarca lider bu alandaki başarılı örneklerini; hangi problemi, hangi verilerle, hangi algoritmalarla çözdüklerini, müşterilerine nasıl değer kattıkları gibi önemli detaylarla aktaracaklar. 

Birkaç salonda paralel oturumlarla gerçekleştirilecek etkinlikte;

  • Yarının dili ne olacak?
  • Rekabet gücünüz nedir?
  • En keskin algoritmalarınız nelerdir?
  • Bu algoritmaların hesaplayacağı büyük veriniz var mıdır?
  • Bunlarla hangi problemleri çözeceksiniz?
  • Öğrenen sistemler insan aklını ne zaman geçecek?

gibi soruların yanıtları aranacak. 

Yapay Zeka StartUp’ları Yatırımcılarla Buluşacak

Yapay Zeka Zirvesi’nde bu yıl da bir ilke imza atılacak ve Türkiye’de ilk kez Yapay Zeka odaklı bir start-up etkinliği düzenlenecek: TRAI Start-Up Demo Night. Yatırımcı arayan TRAI girişimcilerine mükemmel bir platform sunacak olan bu etkinlikte, 10 Yapay Zeka Girişimi sunum yaparak, girişimleriyle ilgili soruları yanıtlayacaklar. Paylaşılan bilgilerle startup’ları değerlendirecek olan mentör ve yatırımcılar, buna göre yatırım tercihlerini yapacaklar.

TRAI Start-Up Demo Night ismiyle Türkiye’de ilk kez yapay zeka odaklı bir start-up buluşmasının da düzenleneceği Türkiye Yapay Zeka Zirvesi hakkındaki detaylı bilgiye www.turkiye.ai/zirve web adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Yazar Emine Cin Ertaş Hakkında

Sinop Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu Emine Cin Ertaş, İstanbul Ticaret Üniversitesi Endüstri Mühendisliği'nde "Geri dönüşüm ekonomisi" üzerine tezli yüksek lisans yaptı. Ocak 2014 ile Ocak 2020 tarihleri arasında Girişim Haber'de Baş Editörlük yaptı. Ertaş, Şubat 2020'den bu yana Beykent Üniversitesi'nde Lojistik Bölümü Öğretim Görevlisi olarak çalışmaktadır.

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor