Giderek Dijitalleşen Dünyada Hantal Şirketlere Yer Yok!

Dijital dünyadaki trendlerin hızla değişmesi, şirketleri ayakta kalmak için daha dinamik olmaya zorluyor. Dijitalleşen dünya, farklı ihtiyaçlar ve tüketim şekillerini doğurur iken bu yeni duruma ayak uydurmak için ne yapacağını bilemeyen şirketler için başarının anahtarı IT’de yatıyor. Detaylar

Dijital dünyadaki trendlerin hızla değişmesi, şirketleri ayakta kalmak için daha dinamik olmaya zorluyor. Dijitalleşen dünya, farklı ihtiyaçlar ve tüketim şekillerini doğurur iken bu yeni duruma ayak uydurmak için ne yapacağını bilemeyen şirketler için başarının anahtarı IT’de yatıyor. 

İhtiyaç duyulan dinamikliğin ancak iş sürekliliğine uygun IT projeleri üreterek kazanılabileceğini belirten Clonera Hizmet Çözümleri Müdürü Doğan Yılmaz, şirketlerin IT yüklerini üstlenerek onların asıl işlerine odaklanmalarına imkan veren yönetilen hizmetlerin önemini vurguluyor.

Hantallıktan Kurtulan Şirketler Öne Çıkacak

Değişimin çok hızlı yaşandığı günümüz dünyasında beş yıl sonraki hayatın bile bugünden çok farklı olacağı öngörülüyor. Dünyadaki sınırların ortadan kalkmış olmasının da etkisiyle, 2030 yılında sayısı toplamda 5 milyara ulaşacağı tahmin edilen orta sınıfın 56 trilyon euroluk bir harcama ekosistemi yaratması bekleniyor. Kullanıcılar, pazar liderlerinin hangi ülkeden olduğu fark etmeksizin, yurt dışında bulunan istedikleri üreticiden ürün satın alıp günler içinde tüketmeye başlıyor. Güncel verilere göre 75 milyar cihazın birbiriyle bağlantılı olması, kullanıcıların hızlı bir dijitalleşme çağında yaşadığına dair örneklerden sadece biri.

Böyle bir zamanda şirket yetkililerin aklındaki temel soru “İşi ayakta tutmak için nereden başlayıp ne yapmalı?” olurken, bu soruyu “Yapmak istediklerimi bir yandan işimi sürdürürken gerçekleştirebilir miyim?” endişesi izliyor. Varlıklarını sürdürmek için büyüme stratejileri ile uyumlu IT projeleri geliştirmesi gereken şirketlerin aksi takdirde dönüşen dünyaya adapte olabilmek için yeterli donanım, kalifiye işgücü ve gelire sahip olma şansı kalmıyor. Bu tip şirketler, içine düştükleri karmaşa içerisinde hangi yöne gideceklerini bilmeden geleneksel yöntemlerle işlerini sürdürmeye çalışarak çıkmaza giriyor. Durumu şirketler açısından değerlendiren pazarlama uzmanı Peter Fisk ise hantal şirketlerin ölçekleri nedeniyle sınırlı kaldığını ve bu yeni dönemde sadece hantallıklarından kurtulan yapıların ön plana çıkabileceğini dile getiriyor.

Lider Olmak İsteyen Şirketler IT’ye Önem Vermeli

Bu hantallığın önüne geçmek için atılması gereken ilk adımın iş sürekliliğine değer vermek olduğunu belirten Doğan Yılmaz, “IT organizasyonları, yeni çağın iş yapma yöntemlerini desteklemek ve dijital teknolojilerin benimsenmesini hızlandırmak için yoğun bir baskı altında. “Değer Yaratan IT” kavramını devreye sokan IT ekipleri, şirketlerinin sektörde inovatif ve lider bir kurum haline gelmesi için çalışan bir organizasyon olarak konumlanırken onlara para da kazandırıyor.” sözleri ile yenilikçi bir IT anlayışının önemine vurgu yapıyor.

“Yönetilen Hizmetler ile Şirketler Kendi İşlerine Odaklanabiliyor”

Gelişen teknoloji ile birlikte rekabetin tüm şirketler için hızlandığını dile getiren Yılmaz, “Bu hıza yetişebilmek için şirketlerin dijital dönüşüm sürecine girip IT organizasyonlarını, şirketin işlerini geliştirip süreçlerini hızlandırabilecek bir şekilde konumlandırması gerekiyor.” diyor.

Haberimizi tüm okurlarımızın ilgi ve bilgisine sunuyoruz.

Bu içeriği 3.440 kişi okudu.
Kategori: Girişimci Rehberi

Yorum Ekle

Ad Soyad *
E-mail * (Gravatar resminiz görünecek)
Web
KalınYatayAltı ÇiziliAlıntı
  •   Yorum  
  •   Önizle  
Yükleniyor